Anasayfa
24 Ocak 2022, 8:01
sizden4
Abone

Evlenememek Ve Bunalım (Biraz uzun)

Evlenememek Ve Bunalım (Biraz uzun)

yalanhayat
Öncelikle ALLAH ın marifeti ve Bereketi hepimizin üzerine olsun

Ben nasıl başlıyım bilmiyorum ama yaşım 25 oldu askerde iken diyordum ki köyde uzaktan da olsa gördügüm ama içimin ısındıgı o kız ile ile evlenecegim inşAllah ama malesef işler umdugum gibi gitmedi askerden geldikten kısa bir süre sonra ailem beni nasıl ikna eti kandırdı bilmiyorum hala onun etkisindeyim(2 sene geçti aradan)ben krediye bulaştırıp ev aldırdılar şuan o ev benim için bir harabe sonunda taksit ödeye ödeye bir hal oldum 2 senedir 1 sene kaldı ama ben tükendim çünkü maaşın 3/2 si oraya gidiyor istedigim gönül düşürdügüm kızı zaten bu zaman zarfında verdiler çünkü biz istemeye de gitseydik elimizde avucumuzda malesef bir şey yoktu bankaya ödedigim para ile şuanda ben 4 4 lük dügün yapardım oda ayrı mesele küçük teyzem bana uygun birini buldugunu söyledi annem kızı görünce begenmemiş sebebi kızın biraz burnu büyükmüş 🙁 sonra rahmetli büyük teyzemin kızını istediler kızında gönlü varmış sormuş teyzem ve annem halam falan tabu utangaçmış ama köyde babaların dedigi oluyor malesef kızın babası eniştem olmaz ben vermem dedi 40 tane bahane uydurdu bende artık ben istemiyorum bu nedir ya dedim annemle akrabalarla tartıştım zaman geçti ben hala bekarım ne bileyim artık bunalıma girmeye başladım dua ediyorum ediyorum ama genelde ümmete daha çok dua ediyorum kendimden çok onlara ediyorum hatta ama bu yaşadıgım bunalım durumu neden bu kadar büyüdü bilmiyorum farklı şeyler deniyorum deniyorum ama sonuç gene başa sarıyor zamanında şeytana uyup kötü bir günah işledim zina ettim acaba bu yaşadıklarımdan bundan dolayı mı oluyor hiç bilmiyorum artık isyan etme noktasına geldim eskisi gibi olamıyorum imanım kuvvetli ibadetimi yapan bir gencim ama aklım çok karısık

Okudunuz mu?  Ciltte kalan makyaj gusle mani mi ?

Yorum: Evlenememek Ve Bunalım(Biraz uzun)

NurIsik
Selamun aleykum kardesim,

En büyük fitne ve fesat zamanlarindan birisinde yasiyoruz. Nereye baksan şehvet duygulari uyandiracak manzara, koku ve sesler. Bu zamanda bekar yasamak çok zordur, ve süphesiz asrimizin en büyük imtihanlarindandir. Peygamber Efendimiz’de harpten dönerken “Küçük cihaddan büyük cihada dönüyoruz” demesiyle Nefis ile cihadin, yani mücadelenin ne kadar zor oldugunu belirtmistir. Kaldiki bu zamanin şehvetperestligi Peygamber Efendimizin zamanindan kat kat daha ateslenmis vaziyette. Evet bu durumda ne yapmak lazim? Cogu hocanin dedigi gibi bende “evlenmek” derim. Yas ilerledikce, sende bekar halinde bu şehvet görüntülerine maruz kaldikca, eğer Allah (c.c.) korumassa bir sürü manevi hastaliklara kapilirsin, bundan birisi depresyon olabilir.

Okudunuz mu?  İslamda Adak adamak nedir?

Zina etmissin, Allah af etsin. Simdi “Ben neden evlenemiyorum” diye daraliyorsun.

Bunun birinci nedeni tabiki imtihandir

Evlenmeye ihtiyac hissedip yinede yillarca evlenemeyen sadece sen degilsin, çok kisi bu durumda. Ben bile yillarca evlenemedigim için agladim. Ve hala evlenemedim. Bu zamanimizda evlenmek hayli zorlastirildi. Bunun nedenlerinden en büyügü evlilik meydaninin Müslümanlar tarafindan bos birakilip, dizilerdeki sosyeteler tarafindan doldurulmasidir. Bu durumda, dengi dengini bulup evlenemiyor. Kimisi Internetden buluyor, kimisi okulda. Ondan sonra görüsmeler derken, is zina ile sonuclaniyor. Sonucunda, bir sürü sorunlar ve manevi SIKINTILAR, ve basa gelen belalar.
Bunun hepsi, aile ve Müslüman toplulugun devreye girmeyip, bu meydani desteksiz ve bos birakmalarindan ileri geliyor.

Ikinci neden ise günahlara kefaretdir

Bu imtihanda cektiginiz SIKINTI ile Allah(c.c.) size merhamet ederek günahlarinizi af edip, günahlariniz öbür dünyaya birakmamak istiyor. Hepimizin günahlari var. Eger size SIKINTI geliyorsa, sükredin, cünki Allah (c.c.) insAllah bunlar sayesinde o günahlari afetmekte.

Okudunuz mu?  Tefekkür nasıl yapılır? Tefekkürün faydaları nelerdir

Ne zamanmi evleneceksin?
Onu ancak Allah (c.c.) bilir. Sizede ancak Allah (c.c.) bu durumda yardim edebilir. Bu zamanda istihare ve istisare cogu zaman olumlu sonuc vermiyor. Bu yüzden Allah’a bol bol dua edin. Ondan gayri baska hicbirsey size bu durumda yardim edemez. Peygamber Efendimize bolbol salavat getiriniz.

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü yerine yanlışlıkla fatiha suresini okumak

Allah’a emanet olunuz


Evlenememek

durdum
annem babam vefat etti hayatta tek başımayım paramda yok. inanın yakışıklı biri olmama benden hoşlanan kızların olduğunu bilmeme rağmen adım atamıyorum. çünkü yalnız, evsiz, parasız birini hangi aile kabul eder? 9 ay önce bir fabrikaya girdim asgari ücret alıyorum birde üstüne kira veriyorum 1 sene dolunca maaşım 2200 olacak yıl sonu zammıyla beraber hadi olsun 2500 gene az. hadi diyelim maaş yeterli düğün Nasıl olcak? Ev Nasıl döşenecek düğün borçlarını ödeyemediği için intihar edenleri biliyorum. KPSS ye girdim 80-82 puan bekliyorum ancak mülakatta elenme olasılığım yüksek kamuya girebilsem maaşım 3200 tl olacak ama gel görki düğün masrafı var. Ben katiyen borçla düğün yapmam.

Okudunuz mu?  Ölen kişinin ruhu tekrar başka insana girebilir mi?

sabrediyorum sadece parasızlığa değil imkanı olupta bana yardım etmeyenlerede.

Ayrıyetten sakın evlenme diyecek kadar sıkıntılı evlilikler yaşayanlarda görüyorum. sanırım bu ahir zamanda herkes sıkıntılı


Yorum: Evlenememek Ve Bunalım(Biraz uzun)

Alettin ve
Arkadaş evlenememesinin tek nedeninin maddiyat olduğunu belirttiği halde konuyu din maskesi altında ” anyaya – gonyaya” çevirmekte üstümüze başka millet yok.

Okudunuz mu?  Tuvalete tükürmek günah mı? ecel kısalır veya uzar mı?

Ümmetin üzerindeki tüm sorunlar iktidar yalakası eski alimlerin kur an da nesh ettiği şu 4 ayettir.

Nahl 71,

Haşr 7,

Tövbe 34 ,45,

Bakara 219.

Şimdi ekonomi ile ilgili bu ayetler fıkıh yolu ile nesh edilmeseydi bugün ümmeti ” adil gelir dağılımı” diye bir sorunu yoktu.

Okudunuz mu?  Sosyal Medyadan (İnstagram Facebook vs) Karşı cinsi takip etmek caiz mi?

Adil gelir dağılımın olduğu bir toplumda sınıf farkı olmaz.

Sınıf farkının olmadığı bir toplumda değerler meta ile ifade edilmez.

Ahlak, karakter, huy, dünya görüşü ile ifade edilir.

E parayı vuranın malı götürdüğü bir sistemde ” Allah beni sevdiği için bana bela veriyor” diye haşhaş çekmiş bir millete ne anlatabilir siniz?

Okudunuz mu?  Çocuk yaşta ölenlerin direk cennete gitmesi, sınava tabi tutulanların cehenneme gitmesi haksızlık değil mi?

Yahu kardeşim! Senin çektiğin çilenin sana faydadı olabilmesi için çilenin kaynağını kurutma yolunda mücadele etmen lazım.

Biz Allah’ın bizi koruyan, bize adalet getiren ayetlerini almışız ayaklar altına bize ceza diye yağdırdığı pisliklerden arabesk din anlayışı çıkarmışız.

Yazık bize.

Başımıza gelen her belanın nedeni insanların azgınlığıdır. Bizim çektiğimiz çilenin Allah katındaki değeri ise azgınlarla yaptığımız mücadeledir.

Okudunuz mu?  Bakara Suresi Son Ayet Tefsiri

evlenememek, nasıl evlenebiliriz

Bu kategoride yer alan Misvak ile diş temizlendiğinde diş etinde kanama olursa abdest bozulur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenememek Ve Bunalım (Biraz uzun) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.