Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Bakara Suresi Son Ayet Tefsiri

Bakara Suresi Son Ayet Tefsiri

Lebbeyk.
Soru: "Ya Rabbenâ! Bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme" ayeti var. Ama Allah kişiye kaldıramayacağı yük yüklemez, deniyor. Bu iki konu arasında bir tezat var mı?


Cevap: Bakara Suresi Son Ayet

hakgeldi
buna en güzel örnek bu Sure-i Celile Olan Bakara Sure-i Celilesinden örnek verebiliriz.

Bakara demek;

" kesilmeyen sığır demektir.

neden böyledir???

KURAN-I MUCİZİL BEYAN, BAKARA SURESİ

67 – Hani bir zamanlar Musa kavmine demişti ki Allah, size bir bakara (sığır) boğazlamanızı emrediyor. Onlar da "Sen bizimle eğleniyor, alay mı ediyorsun?" dediler. Musa da: "Böyle cahillerden biri olmaktan Allah’a sığınırım." dedi.

Okudunuz mu?  İmansız Ölmekten Korkulduğu İçin Ölmeyi İstemek??

68 – Onlar, "Bizim için Rabbine dua et, her ne ise onu bize açıklasın." dediler. Musa, "Rabbim buyuruyor ki, o ne pek yaşlı, ne de pek taze, ikisi arası dinç bir sığırdır, haydi emrolunduğunuz işi yapınız." dedi.

69 – Onlar, "Bizim için Rabbine dua et, rengi ne ise onu bize açıklasın." dediler. Musa, "Rabbim buyuruyor ki, o, bakanlara sürur veren, sapsarı bir sığırdır." dedi.

Okudunuz mu?  Gusülde niyet nasıl yapılır

70 – Onlar, "Bizim için Rabbine dua et, o nedir bize iyice açıklasın, çünkü o bize biraz karışık geldi, bununla beraber Allah dilerse onu elbette buluruz." dediler.



71 – Musa, "Rabbim buyuruyor ki o, ne çifte koşulup tarla süren, ne de ekin sulayan, ne de salma gezen ve hiç alacası olmayan bir sığırdır". Onlar da: "İşte tam şimdi gerçeği ortaya koydun." dediler. Nihayet onu bulup boğazladılar. Az kaldı yapmayacaklardı.

İşte burada senin sorduğun soruya en güzel örnek budur.

israiloğulları adam öldürdüler. Hazreti Musa ( Aleyhisselam )’a ne yapalım diye sordular.

Hazreti Musa ( Aleyhisselam ) ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERİ’ne danışmıştı.

RABBİMİZ ZÜLCELAL HAZRETLERİ

bu olay için bir sğır kessinler dedi.

onlar da dalga geçtiler;

dediler ki;

" Ey Musa Rabbine söyle de keseceğimiz sığırın rengi, ney, yaşı ney gibi dalga geçerek soru sordular. " bu nedenle onların her sorduğu sorunun cevabı gelince mecburen ona uymak zorunda kaldılar yoksa ilk başta sadece sığır kesilmesi emredilir fakat onlar rengini, yaşını her şeyini sormuşlar bu nedenle her sorduklarında cevap üzere kesmeleri gerekirdi.

işte Gerçek olan yük budur.

zira ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERİ israiloğullarına o kadar çok nimetler verdiki bunlardan birisi;

KURAN-I MUCİZİL BEYAN, TA HA SURESİ

80 – Ey İsrailoğulları! Sizleri düşmanınızdan kurtardık ve Tûr dağının sağ yanında size söz verdik, üzerinize de kudret helvası ve bıldırcın indirdik.


81 – Size verdiğimiz rızıkların en temizlerinden yiyin ve bunda taşkınlık etmeyin, sonra üzerinize gazabım iner. Kimin üzerine de gazabım inerse, muhakkak o mahvolur.

oysa onlar kendilerine her verilen nimeti böylece nankörlük etmiş oldular daha fazlasını istediler, hep herşeyin arkasında sual ettiler.

ve buzaya tapındırlar bu nedenle bir de bizim ASHAB-I KİRAM’A bakalım onlar öyle kimselerdi ki;

" ANAM, BABAM SANA FEDA OLSUN YA RESULALLAH !!! " diyerler işte Ümmet-i Muhammed ile İsrailoğulları arasındaki fark da budur.



Cevap: Bakara Suresi Son Ayet

NURİMERCAN
evet bu sureyi okurken benimde kafama çok takılırdı tezat gibi geliyor.( Bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme)bu taşınamayacak yük anlamına gelmiyor(ağır yük olarak düşün taşınması zor ama kaldırılabilir güçte)bu anlamdada bağlantıyı kendin kur(Allah kişiye kaldıramayacağı yük yüklemez)sonuçta taşınabilir güçte olsa umarım anlamışsındır ben kafa yorarak böyle çözdüm ve rahatladım.selam ve dua ile..

Okudunuz mu?  Kalp kararmasının alametleri nelerdir?

Cevap: Bakara Suresi Son Ayet

mumsema
< Soru: "Ya Rabbenâ! Bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme" ayeti var. Ama Allah kişiye kaldıramayacağı yük yüklemez, deniyor. Bu iki konu arasında bir tezat var mı? >

Yani, "Rabbimiz, bizden önce senin yolundan gidenlerin sınandığı zor engel ve sınavlarla bizi sınama" Hak yola tâbi olanların zor sınav ve deneylerden geçirilmelerinin Allah’ın kanunu olmasına rağmen, bir mümin bu yolda kendisine kolaylıklar göstermesi ve zorluklarla karşılaştığında cesaret ve sabır vermesi için Allah’a dua etmelidir.

Okudunuz mu?  Allah herşeye kadir midir?

NURİMERCAN
Allah razı olsun…


senayusa
Benimde hep düşündüğüm bir konudur bu konu. bir arkadaşım şunu söylemişti ve benimde çok hoşuma gitmişti. Allah insana kaldıramayacağı yük yüklemez öyleyse basına gelen her musibet başına gelen bir önceki musibeti başarıyla atlattığının göstergesidir. İnsan önce korksa da acaba bir sonraki sınavım daha mı ağır olacak diye Allah’ın kaldıramayacağımız yük yüklemeyeceğini hatırlayınca tüm korkusu geçiyor.. Ne güzel şey O’na güvenmek…

Okudunuz mu?  İçinde dualar yazılan kağıtları yakmak caiz mi? gusül abdesti aldıktan sonra abdest almadan namaz kılınabilirmi?

Kayıtsız Üye
Peki Aydın Nazillide bir şerefsiz kızına tecavüz edip ondan çocuk sahibi olmuştur. Bu adam tamam sapık din iman yok peki bu kızın başına gelen bu iğrenç olay dünya hayatında insanın kaldırabileceği bir yükmüdür. Bu herhangi bir insanın dünya hayatında kaldıramayacağı manevi bir yüktür.

Okudunuz mu?  Kadın adetli iken imam nikâhı kıyılabilir mi?

bakara suresi son ayeti, bakara suresinin son ayeti

Bu kategoride yer alan Meni bulaşmış yatak nasıl temizlenir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bakara Suresi Son Ayet Tefsiri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.