Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Gösteriş için namaz kılmak

Gösteriş için namaz kılmak

Esma
Selam aleyküm arkadaşlar
Size bahsetmiştim ki okuldaki sinifyoldaşlarım ve öğretmen başka bir yere gidiyorlar 6 saatlik . Öğretmen de her zaman bana ora gitmek lazım oldugunu söylüyordu ben de gidemem diyordum cunki 6 saat arasında ben Nasıl namazımı kılcam . 1-2 hafta söylemedim ama yene zorladı beni en sonunda ben de soyledim o tabi hristiyanmı ateist mı bilemiyorum ama anladı belkide . Benim Bi musluman arkadaşım daha var onda gitmiyor ve bana sordu ki o arkadaşım da mı o yüzden gitmiyor ? Ben de soyledim ki hayır onun babası izin vermiyor , o namaz kılmıyor ( ve bu kelimeyi söylerken sanki içimde ben namaz kılıyorum ama o kılmıyor .haşa haşa diye içimden Bi hiss geçti ve bende o kelimeyi soyledim ) söyledikten sonra ne söylediğimi anladım şimdi içim rahatsız Allah biliyor ben sadece Onun için kılıyorum namazı , gösteriş için değil ..

Okudunuz mu?  Ehli dünya iken evlenip, evlendikten sonra tahkiki imanı fark etmek

Yorum: Gösteriş için namaz kılmak

arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Sanırım yurt dışında ikamet ediyorsun. Zaruret olmadığı sürece uzun mesafe yolculuklarına çıkman namaz dışında zaten caiz değildir. Eğer güvenilir bir grupla olursa ve bir zaruret durumu ise o zaman gitmen caiz olur. Elbette namazlarını da ihmal etmemelisin ve kılmanın çaresini aramalısın. Arkadaşın için sarfettiğin sözleri istemeyerek olmuşsa tövbe edersin. Senin ihlasını da rabbin bilir kendini üzme.

Okudunuz mu?  üşütmek grip olma gibi durumlarda namaz kılmak (Açıklamaya bakın lütfen)

Yorum: Gösteriş için namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Malikide bazi namazlarda ve ozellikle gece namazlarinda sesli kiraat var ya.Peki maliki birisi nasıl camide sesli kiraat yapacak ordakiler rahatsiz olmazmi?


Yorum: Gösteriş için namaz kılmak

arifselim
Maliki veya diğer mezhepler olsun farketmez, camide de olsa sesli okunan yerleri sesli okuyabilir. İnsanlar başka ibadetlerle meşgul ise uygun bir köşede namazını kılabilir.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Kerahat Vaktinde Namaz Kılmak

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Malikide iftitah tekbiri ve sağ tarafa verilen selam sesli verilir diye okudum.Peki sessiz kıraatlı namazlarda mı tek başına kılan ve imam bunları sesli söyleyecek? 2)Malikide sabahın farzında rüküdan önce künüt okudan önce hanefiler gibi tekbir getirilir mi ve eller kaldırılır mı ve bu kunutu okurken ellerin ne durumda olması daha iyidir? 3) Malikide sağ tarafa esselamü aleyküm verahmetullahi veberekatühü seklinde mi selam verilir?

Okudunuz mu?  Küfrün tövbesi

#Utangac
San ki namazı gösteriş için kılıyorum, biri geldiğinde namazda iyi duruyorum hava atmak gibi oluyor buda şeytanın vesvesesimidir bu? ne yapmalıyım?


mum
Evet şeytanın oyunlarından biri, namaz kılanın kalbine “gösteriş için yapıyorsun” dedirtip ibadetten soğutur.
Hiç aldırma ve insanlar olsun olmasın “NAMAZIN AYNI OLSUN”
Yalnızken nasıl kılıyorsan, toplum içinde öyle kıl ve şeytanın sözlerine/Fısıltılarına aldırma.

Bu kategoride yer alan İmam kalktıktan sonra cemaatin uyarısı üzerine oturursa namazın durumu ne olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gösteriş için namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.