Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

İmam kalktıktan sonra cemaatin uyarısı üzerine oturursa namazın durumu ne olur?

İmam kalktıktan sonra cemaatin uyarısı üzerine oturursa namazın durumu ne olur?

musab
imam 2.rekatta oturmayıp yanlışlıkla kalkarsa cemaatin uyarısı üzerine geri dönüp oturmalı mı.oturursa namaz bozulur mu.imam 4.rekatta oturmayıp 3.rekatta olduğunu sanıp ayağa kalkarsa cemaatin uyarısı üzerine geri dönmeli mi.
2.imam Muhammede göre nafile namazlarda ilk oturuşta farz.ebu yusuf ve imamı azama göre farzlarda oldugu gibi nafilelerdede mi ilk oturuş vacip.

Okudunuz mu?  Zaruretsiz erkeklerin kol ve bacak kıllarını kesmesi harammıdır?

Cevap: imam kalktıktan sonra cemaatin uyarısı üzerine oturursa namazın durumu ne olur?

Muhasibi
< imam 2.rekatta oturmayıp yanlışlıkla kalkarsa cemaatin uyarısı üzerine geri dönüp oturmalı mı.oturursa namaz bozulur mu >
Birinci oturuşun hükmü vaciptir. Eğer imam kalkmaya yakın ise kalkar, ama kalkmaya yakın değilse oturur…

< 3.rekatta olduğunu sanıp ayağa kalkarsa cemaatin uyarısı üzerine geri dönmeli mi. >
İmam ayağa kalktıktan sonra geri dönmez.Dönerse namazı olmaz…

[QUOTE][2.imam Muhammede göre nafile namazlarda ilk oturuşta farz.ebu yusuf ve imamı azama göre farzlarda oldugu gibi nafilelerdede mi ilk oturuş vacip.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde evham yapmak

/QUOTE]

Namazda ilk tahiyyatta oturmanın hükmü Vaciptir
İlk oturuşu terk eden ya da oturduğu halde tahiyyatı okumayan kişi namazın sonunda sehiv secdesi yapar. Çünkü dört rekatlı namazların ikinci rekatında oturmak ve tahiyyatı okumak vaciptir. Bunu yapmayan kimse vacibi terk ettiği için namazın sonunda sehiv secdesi yapması gerekir
.

Bu kategoride yer alan Büyük Tuvaletimi yaparken durduk yere beyaz,sümük gibi yapışkan bir madde çıkıyor bu gusül gerektirir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam kalktıktan sonra cemaatin uyarısı üzerine oturursa namazın durumu ne olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.