Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Gece namazına kalktıktan sonra uyuyamıyorum

Gece namazına kalktıktan sonra uyuyamıyorum

mucize
Selamun aleykum hocam gece namazına kalktıktan sonra hiç uyuyamıyorum zaten uyku sorunum var hem affolunup hem bir duamın kabulu için kalkmak istiyorum ama her kalktığımda 3 4 den sonra hiç uyuyamıyorum haliyle psikolojik olarak çok etkiliyor sabaha kadar ama kalkmak da istiyorum. Ne yapabilirim? Bunun sevabı kabulü de daha fazladır belki.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz zamanında Teravih namazı var mıydı ?

Yorum: Gece namazına kalktıktan sonra uyuyamıyorum

mum
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Uyku düzeni ile ilgili sohbet tavsiye ederim sabırla izleyin çok yararı olacaktır (Sohbet konusu: Yastığı kafana geçirme)
Uyku düzeni bir kaç günde şekil almaz, en az 1-2 ay çaba sarf edilmelidir.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre seferi namaz nasıl kılınır?

40 gün boyunca her gün imsak vaktine 30 dk kala kalkın teheccüd kılın, imsak vakti girince sabah namazını kılın yatın. Göreceksiniz her şey düzelecek.


Yorum: Gece namazına kalktıktan sonra uyuyamıyorum

mucize
Hocam selamun aleykum bir sorum var umarim ciddiye alirsiniz ben berat gecesini oruc namaz kuran zikir tesbih salavat en son imsak vaktine yakin hacet namaziyla tamamladim saatlerce Allah kabul etsin. Sabah namazını da kıldım bir baktim ki seccadem benim ilk serdigim yerden yarim seccade mesafe kadar saga meyil etmis oyle ki seccademin yarisi koltugun altindaydi kalktigimda. Yani en basta oyle sermem mumkun degil, ilk basta nereye serdigime eminim. Halı ve seccade kayabilecek turden de degil. Saga doğru neden meyil etmisim ben sabittim. kaymadigina eminim bunun anlami nedir hocam çok merak ettim lütfen izah eder misiniz?

Okudunuz mu?  Namaz kıldıktan sonra tesbih çekerken ne denir

Yani hocam ben de seccadem de saga doğru meyil etmisiz koltuga doğru yerimden kalktigimda seccademin bir seccade mesade kadar daha sagda (ben de ayni sekilde yer degistirmisim) oldugunu farkettim.

Hocam buarada hacet namazından sonra yerimden kalkınca farkettim yani hacet namazı sirasinda oldu sanirim uzun bir hacet namazı kilmistim. Ama sadece seccade değil ben de onunla birlikte saga ilerlemisim kible yine ayni.

Okudunuz mu?  Gerdekten sonra üç gün namaz kılınmazmış, gerdekte gelen kan özür sayılmaz mı?

Yorum: Gece namazına kalktıktan sonra uyuyamıyorum

mum
Kalkış ve oturuşlardan dolayı seccade kayar bu normal bir durum dikkat etmeli ve kaydığında düzeltilmeli.
Ben namaz kıldırıyorum ve her vakit 4 rekat kılmama rağmen seccade kayıyor ve secaadeyi düzeltiyorum


mucize
Hocam 10 senedir namaz kiliyorum hiç boyle bir durum olmadi halinin ustunde zaten kaymasi mumkun değil seccadenin emin olmasam zaten sormazdim size

Okudunuz mu?  Namazın Bireye Ve Topluma Kazandırdıkları İle İlgili Ayetler

mum
Uzun süre kılındığı zaman bu olayın yaşanması normal ama 🙂


Kayıtsız Üye
Uyuyamamak vesveselerden kaynaklanır.

Bu kategoride yer alan Vitir namazı cemaatle nasıl kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gece namazına kalktıktan sonra uyuyamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.