Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:17
missa5
Abone

Gusülde burun temizliği

Gusülde burun temizliği

Kayıtsız Üye
Herkese selamın aleyküm. Bem bugün gusül abdesti aldım. Gusül abdesti alırken bana vesvese geliyor. İlk başta niyet edip ağzıma ve burnuma su verdim. Daha sonra hapşurdum. Hapşırırken burnumu kapattım. Ya gusülüm kabul olmazsa diye tekrar baştan aldım. İkinci aldığımda bu sefer burnuma nedense tam su çekemiyodum. En az 15 kere burnuma su çekmişimdir. Yada ben çekemiyorum diye hissediyordum. Burnuma çektiğim su boğazıma kadar geliyordu. Yani su giriyordu fakat az miktarda gibi hissediyordum. Daha sonra tekrarlamadım guslü çünkü yine aynı şekilde olacağını biliyordum. Bitirp çıktım. Çıktıktan sonra normal lavaboda burnuma su çektim. 2 kere tam dolu bir şekilde su geldi gibi hissettim. Ama burnum nefes alıp verirken yanmaya başladı. Lütfen yardımcı olun.
1- Gusül abdestim geçerli midir?

Okudunuz mu?  Cennette kadınlara tesettür olacakmı yoksa tesettürsüz mü? Açık olan insanlar cennete giremiyecek mi?

2- Ben gusül alırken mesela önce sağ burun deliğime su çekiyorum sonra sol burun deliğime veya tam tersi şekilde. Bunda bir sakınca var mıdır?

Allah rızası için yardım edin çok zpr durumdayım.

Öncelikle Selamın Aleyküm. Bugün gusül abdesti aldım. İlk başta burnuma su çektim daha sonra hapşırmam geldi ve hapşırdım. Vesveseden dolayı tekrar baştan aldım gusül abdestini. Burnuma su çekemedim gibi hissettim. Su burnuma giriyodu çünkü boğazıma kadar geliyordu su fakat az su çekmişim gibi hissediyordum. En az 15 kez burnuma su çektim. Duştan çıkınca da lavaboda tekrardan burnuma su çektim. Guslüm kabul olmuş mudur? Birde burnuma su çekerken önce sağ sonra sol deliğe su çekiyorum ya da tam tersi oluyor. İki deliğe aynı anda çekmiyorum. Bu gusle engel midir? Şimdiden teşekkürler. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Dört mezhep hangileridir?

Yorum: Gusülde burun temizliği

arifselim
Aleykum selam. Bu anlattıklarının tamamı vesvesedir. Boş yere kendini uğraştırıyorsun. Buna hiç gerek yoktur. Senden istenen sadece ve sadece burna su verilmesidir o kadar.


gusülde burun temizliği, Burundaki kuru kirler gusul, Gusulde burun temizliği

Bu kategoride yer alan Dinimizde ümitsizlik yoktur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülde burun temizliği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.