Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:17
missa5
Abone

Dinimizde ümitsizlik yoktur

Dinimizde ümitsizlik yoktur

Kayıtsız Üye
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim


Cevap: dinimizde ümitsizlik yoktur

Katade
DİNİMİZDE ÜMİTSİZLİK YOKTUR

Allahın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah’ın rahmetinden ümit kesmez. (Yusuf, 87)

Ümitsizlik şeytanın tuzaklarından biridir. Ümitsizliğe düşen şeytanın tuzağına düşmüş demektir. Şeytan ise insanın en büyük düşmanıdır.

Okudunuz mu?  Gazeteci Yazar Fikri Akyüz kimdir?

Ümitsizlik fert ve toplumların tüm yaşantılarını etkiler, azim ve heyecanlarını kırar, çok büyük yılgınlık meydana getirir. Artık her zorluk bir bela gibi görünmeye başlar. Aklıselim iflas eder, olgun ve dengeli davranmak neredeyse imkânsız hale gelir. Fert ve toplumlar için bu kadar tehlikeli ve zararlı olan ümitsizlik hali dinimiz tarafından asla kabul edilmez.

Okudunuz mu?  Yüzük hangi parmağa takılmalı?

Müslüman hiçbir zaman ümitsizliğe düşmez. Çünkü o Allah’a (c.c) tevekkül etmiş ve O’na kayıtsız ve şartsız teslim olmuştur. Allah (c.c) inananlara hem dünya hem de ahiret nimetleri vaat etmiştir. Herkes imanı ölçüsünde bu nimetlerden hem dünyada hem de ahirette istifade edecektir. Yeryüzünde olan her şey ancak Allah’ın (c.c) dilemesiyle olur. İnançlı insan başına gelen her şeyi Allah’tan (c.c) bilir gereksiz yere üzüntüye kapılmaz ümitsizliğe düşmez. Dünya bir imtihan yeridir gerçek hayat ahiret hayatıdır. Dünyada imtihanda olduğunu bilen bir mümin basit şeylerden rahatsız olmaz, sıkıntıya düşmez, ümitsizliğe kapılmaz. Hatta ve hatta en kötü şartlar bile onu yıldıramaz, ahiret inancı onu teselli eder.

Okudunuz mu?  Başkasını bul, bitti sözleri nikahı düşürür mü?

Yüce Allah (c.c) Kuran’ı Kerimde konuyla ilgili olarak bizlere Hz. Yakup’un evlatlarına tavsiyeleriyle emri ilahisini bildiriyor.”Ey Oğullarım! Gidin Yusuf’u ve kardeşlerini arayın Allah’ın (c.c) Rahmetinden ümidinizi kesmeyin; doğrusu kâfirlerden başkası Allah’ın (c.c) Rahmetinden ümidini kesmez.”

Başka bir ayette Yüce Allah (c.c) yine ümit var olmamızı emrederken aynı zamanda çok büyük bir müjde veriyor ”De ki; Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü taşıran kullarım Allah’ın (c.c) rahmetinden ümit kesmeyin, şüphesiz Allah (c.c) bütün günahları bağışlar, çünkü O bağışlayandır, esirgeyendir.” Buyrulmaktadır.

Okudunuz mu?  Dini nikah hangi durumlarda geçersiz olur yada düşer?

Ümitsiz insan kendine olduğu gibi etrafındaki insanlara da olumsuz ve karamsar bir hal aşılar. Hep olumsuz düşünür, felaket tellallığı yapar. Bu tutumuyla adeta şeytanın bir yardımcısı gibi davranır. Hâlbuki Müslüman hiçbir zaman ümitsiz olmaz, şartlar ne olursa olsun, olaylar nasıl gelişirse gelişsin O hep Allah’a (c.c) teslim olur ve işin sonunun inananlar için hayırlı olacağını bilir ve ümidini hiçbir zaman kaybetmez.

Okudunuz mu?  Kumar oynayan babaya karşı nasıl davranmalıyız?

Hutbemi; kurtuluş savaşı yıllarında ülkenin içinde bulunduğu çok kötü şartlarda bile ümitsizliğe yer olmadığını vurgulayan Mehmet Akif Ersoy’un şu mısralarıyla bitirmek istiyorum

”Yeis öyle bir bataktır ki düşersen boğulursun,

Azmine sarıl sımsıkı, bak ne olursun.

Yaşayanlar hep ümitle yaşar,

Ümitsiz olan ruhunu vicdanını bağlar.”

Okudunuz mu?  Ayetlerle sihir yapmak, kişiyi dinden çıkarır mı?

Cevap: dinimizde ümitsizlik yoktur

yasemin
İnanıyoruz ki; yüreğinde sevgi ve merhamet olan her insan, bir gün mutlulukta hak ettiği yere gelecektir.
Yeter ki ; Ümitsiz olma !
Dünya, nimet ve imtihan yeridir.
Sâbır eylemek lazımdır


Yorum: Dinimizde ümitsizlik yoktur

Kayıtsız Üye
Selam ben azeriyim cocuk 40 dusur diyorlar oyle bir sey varmi.

Okudunuz mu?  İç çamaşırımdaki küçük sarı bir leke hakkında

bizim lugatimizde umitsizlik yok, musluman umitsiz olmaz, ümitsizlik

Bu kategoride yer alan Dini İslami testler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde ümitsizlik yoktur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.