Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:04
missa08
Abone

Günah işleyeceğim diye ümitsizlik

Günah işleyeceğim diye ümitsizlik

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,
Ben namaz kıldıktan sonra aklima söyle bir şey geldi: "Namazini sadece sevdiklerinin korunmasi için kiliyorsun". Sanki Allahi kullaniyormusum gibi bir his geldi tövbe estagfirullah, haşa.
Ama öyle bir sey için kilmak istemiyorum, biliyorum ki herkesin ömrü yazilidir. Evet, sevdiklerimin ve müslüman ve masum kardeslerimin korunmasini Rabbimden isterim ancak rabbime Kul olmak için kilmak istiyorum namazımı.
Sanki o sabahki düsüncem icime islemis gibi ama Asla öyle düsünmek istemiyorum. Bu özellikle ben günah islemeye kalkınca çok geliyor basima, sanki "evet günah isleyebilirim, ama tövbe de edebilirim" diye düsünüyorum. Ama amacim o degil, biliyorum ki imtihan dünyasindayiz ve günah elbet isleyebiliriz (umarim yanlis bir şey demiyorum suan). Önemli olan, sabretmek ve rabbimize hep daha da yaklasabilmek diye düsünüyorum. Yani günahimizdan pisman olup tövbe etmek. Ama gittikce günah isleyecegim diye bir şey yapmak istemiyorum. Kafam karisiyor cabuk.
Ümitsizlik giriyor icime. Bunlar vesvese midir?
Ne yapabilirim?
Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Zekat'ta borç ve altın hesabı nasıl yapılır?

Yorum: Günah işleyeceğim diye ümitsizlik

Kayıtsız Üye
Aleyküm selam
Vesvese bu,pek aldırış etme 😊
Kalbini yokla ki ben gerçekten Allah rızası için mi kılıyorum, eğer öyle ise düşüncelere aldırış etme…Şeytanın oyunları bu seni ümitsizliğe düşürmek istiyor ki sen Rabbim huzurundan kaç! Namazı aksatma dan kıl ve Allahü tealadan şu duayı daima yapmanda yarar var 😉☺☺

Okudunuz mu?  Aile içi dayanışmanın önemi

"Allahümme ya mukallibel kulûb, sebbit kalbî ala dînike."
Anlamı
Ey kalpleri halden hale değiştiren Allah’ım; benim kalbimi dinin üzere sabit kıl.
Ve ;
"Allahümme ya musarrifel-kulubi sarrif kulubena ala taatike"

"Ey kalpleri çeviren Allahım kalplerimizi senin taatına çevir."


Yorum: Günah işleyeceğim diye ümitsizlik

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun kardesim, rabbim sevaplarini arttirsin daima hayirlisiyla..

Bu kategoride yer alan Büyüklere saygıyla ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günah işleyeceğim diye ümitsizlik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.