Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Kız kardeşe maddi yardım yapmak

Kız kardeşe maddi yardım yapmak

Hüda
Selamun aleykum kardeslerim,

Benim kiz kardesim bekar. Evlenmeyi çok istedi isede, su an evde kalmis durumda. Üniversiteye gidiyor, calistigi bir isi yok. Yani anliyacaginiz, bütün masraflarini ben ve babam karsiliyoruz. Kadin milletininde biz erkeklerden fazla masrafi oluyor. Bakim malzemeleri, arkadaşlarla yemek yemek vesayri. Bu zamanda malisef ayni sofrada yemek yeyip kanaat eden hanim kalmamis gibidir. Benim kardesimde o türden. Baska ülkeye okumaya gitti. Biz karsi ciktik, ama malesef laf dinlettiremedik. Ona yardim etmeyi üzerime farz olarak görüyorum, cünki kadinlar Allahin (c.c.) bize bir emanetidir. Ben kendimde daha evlenemedim malesef. Ve Hacca gitmeyi arzuluyorum. Sizce bu durumda yardim etmenin hükmü nedir?

Okudunuz mu?  Babamın sene-i devriyesi

Yorum: Kiz kardesime maddi yardim

Kayıtsız Üye
Önce kızkardeşinize yardım edin. Hacca sonra gidersiniz.


Yorum: Kiz kardesime maddi yardim

Kayıtsız Üye
İsrafa kaçmamak şartıyla ona yardım edin ama gereksiz harcamaları varsa yani israf yapıyorsa siz de günaha ortak olursunuz


Yorum: Kız kardeşe maddi yardım yapmak

@hmet
Son yazan en güzel cevabı vermiş. İsrafa kaçmadan yardım edin.

Okudunuz mu?  Bu Hadis´i aciklarmisiniz? (Sahih-i Buhari: 6/357)

kardese maddi yardim

Bu kategoride yer alan 5 Saat Uyku Yetmiyor Çok Uyuyorum Günah Mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız kardeşe maddi yardım yapmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.