Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Üvey kardeşe nikâh düşer mi?

Üvey kardeşe nikâh düşer mi?

DangeR
Soru: Üvey kardeşe nikâh düşer mi?

Cevap:
Kardeşlik üç şekilde olur:
1. Ana bir kardeşlik
2. Baba bir kardeşlik
3. Ana baba bir kardeşlik.
Bir kişi bu üçünden biri ile evlenemez. Bunun dışında üvey kardeşi olursa evlenebilir. Mesela Ahmet adlı kişinin babası, Ahmet’in annesinden başka bir kadınla evlenirse ve o kadının da başka bir erkekten kızı varsa Ahmet o kadının kızı ile evlenebilir.

Okudunuz mu?  Diş teli taktırmak günah mı ?

S.vakfı


Cevap: Üvey kardeşe nikâh düşer mi?

AKBİLE
üvey kardeşiliğin nasıl olduğuna bakılmalıdır yani aralarında anadan babadan dolayı kan bağı varsa bu kardeşilik olur ve tabiki nikah düşemez


uvey kardese nikah düşer mi, üvey kardeşe nikah düşer mi, Üvey kardeşlere nikah düşer mi

Bu kategoride yer alan Ramazan geceleri karı koca ilişkisi serbest midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üvey kardeşe nikâh düşer mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.