Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Jelatin yemek günah mı?

Jelatin yemek günah mı?

Gül988
Selam aleyküm. Bu 1-2 haftada ögrendim ki jelatin yemek sakıncalıdır . Ben kardeşim için meyve suyu almışdım ama üstünde "ağartılmış " diye Bi şey yazıyordu , internete girdim orda da 1 kişi ağartılmış meyve suların içinde de jelatin var diyordu . Ben de götürdüm kardeşimin çantasından onları içme dedim ve pencereye koydum . İçmedi .
Akşam ben uyurken arkadaşıyla içmişler o meyve sularını . Sorum şu : onların Besmele çekip çekmediğini bilmiyorum ama bilmemişler. Hem bende günaha girmişmiyim, o meyve sularını atmadığım için ??

Okudunuz mu?  Küfre girmekten korkuyorum

Yorum: Jelatin yemek günah mı?

Şem’a
Kardeş çok takıntılısın
Jelatin maddesi domuzdan olmadıktan sonra haram değil ki


Yorum: Jelatin yemek günah mı?

yusufcekici
Es Selemu Aleykum.
Jelatin Yemek Günah Mı Bilmiyorum Bunu Araştırıp Size Cevap Vermeye Çalışacağım Lakin Şöyle Bir Şey söz Konusu Eğer Bir Şey Günah İse Onu Gücümüzün Yettiği Derecede Yok Etmek Durumundayız Lakin Bakın Durumumuzun Yettiğince. Zira Peygamber Aleyhisselam

Okudunuz mu?  Gusül almadan önce dişleri fırçalamak

Bir Kötülük Gördüğünüzde, Onu Elinizle Düzeltin; Eğer Buna Gücünüz Yetmezse, Dilinizle Düzeltin; Eğer Buna Da Gücünüz Yetmezse Kalbinizden Buğzedin; Buğzetmek İmanın En Zayıf Fiilidir. (Kaynağı) Çok Ünlüdür Bilinen Sahih Bir Hadistir

Lakin Bu Durum Onu Ne Pahasına Olursa Olsun Düzelt, Yok Et Anlamında Değildir. Siz Yanlış Olduğunu Söylersiniz Sözünüzün Geçtiği Biriyse Elinden Alır Yok Edersiniz. Ama İllada Ben Bunu Yapacağım Diyenede Birşey Yapılmaz Tabi Bu Kardeşin İçin Başkadır, Kardeşe Ablaya Anneye Babaya Abiye Biraz Daha Fazla Israr Gerekir. Eğer Atmadınız Diyede Bir Günah Söz Konusu İse Bilmeden Hataen Olmuştur Rabbim Affeylesin Tevbe Ederseniz Hiçbir Sıkıntı Kalmaz ALLAH’ın İzniyle.

Okudunuz mu?  Sürekli haksızlığa uğramak

Yalnız Unutmayın Jelatin Konusunu Araştıracağım Bu Söylediklerim Jelatin İçin Değildi Kesin günah Olan Birşey İçindi.
Velahmdulillehi Rabbil Alemin.


Yorum: Jelatin yemek günah mı?

Gül988
teşekkür ederim kardeş
araştırıp yazarsın İn Shaa Allah


Kayıtsız Üye
Jelatin sığır etinden üretilir. Haram değildir.

Okudunuz mu?  Gusul sırasında avret yerini yıkama konusu

MertK
Yarin okul gezisi var diye jelibon aldık ama içinde jelatin ve alkol varmis bizde bilmiyorduk simdi bunu atsakmi, yesekmi bilemedim? Bunu mesala atsak gunah yazılırmı?


Destiny
Jelatin Bu Çağın Afetidir. | Nureddin Yıldız


MertK
Benim aldigim jelibonun ustunde sadece jelatin yaziyor simdi bu domuzmu degilmi bunu bilmiyorum. Bunu atmalimiyim?

Okudunuz mu?  Boşol dedikten sonra imam nikahı nasıl kıyılır?

jelatin yemek gunahmi

Bu kategoride yer alan Bir babanın kızını dövmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Jelatin yemek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.