Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:10
missa6
Abone

Meshep farklılığı yüzünden babam kabul etmiyor

Meshep farklılığı yüzünden babam kabul etmiyor

Kayıtsız Üye
Merhabalar.Benim sorum şöyle ..ben 27 yaşında alevi bir kızım 8senedir tabiri caizse sünni biriyle ilişkimiz var yani sevgiliyiz 8 Senelik süre boyunca erkek arkadaşım her zaman bana mesafeli saygı ve sevgiyle yaklaştı ve dini birçok şeyi ondan öğrendim …Ben kücüklüğümden beri ailemden farklı düşündüm namaz kılmak,kuranı kerimi okumak ve ibadetlerimi yapmaya çalışıyorum ama ailem bu tarz şeylere şiddetle karşılar onlara Aleviliğin Hz.Ali gibi namaz kılmayı ibadetleri yapmayı gerektirdiğini söylüyorum ama neyazıkki değişmiyorlar …Erkek arkadaşımla bana kalsa ilk yıllarda evlenirdik ancak benim eğitim hayatım onun maddi sorumlulukları izin vermedi…1 sene önce artık aileme durumumu anlattım Allahın izniyle bu kişiyle evlenmek istiyorum dedim ne yazıkki annem kabul etmesine ragmen babam büyük bir öfkeyle karsı cıktı kesinlikle sünni biriyle evlenemezsin ölümü ciğnemen gerek dedi bizden olan biri ile evleniceksin neolursa olsun bizden olsun dedi …ama ben gercekden o kişiyi seviyorum …huzurlu inanc dolu bir yuvam olsun istiyorum ama olmuyor o kadar sabrediyorum artık bedenen yıpranmaya ruhen çökmeye başladım bana bir yol gösterin şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Üstümde büyü olduğunu nasıl anlarım

Yorum: Babam beni sevdiğime vermiyor

Selam2
Dediğin gibi Hz Ali gibi namazını kılman gerekir. Eğer öyle yapmazsan ahiretin büyük bir risk altında olur. Bunuda nerede yapabileceğin ortadadır. Her iki hayatını karartma.


Yorum: Meshep farklılığı yüzünden babam kabul etmiyor

Kayıtsız Üye
Dinimizin gerektirdiği bir çok şeyi yapamamamın eksikliği ve huzursuzlugunu anlatamam bile bu konuda yeterince yıprandım gizli namaz kıldım ,kuranı kerim hediye ettim kendime dinimi inancımı yaşayamamak nasıl bişey bilemezsiniz …bir insan sıkıntılı anlarında bile seccadesini serip Allah’a el acıp dua edemiyosa ne işe yarar bu beden bu eller ve nice şeyler üstüne sevdiğimle sınanmak sırf sünni diye çok zoruma gidiyor…Ama ailem onlar bana emek verdi hocaları dinlediğimde anne ve babalarınız ne derse öyle yapın sizin için en hayırlısı budur diyorlar ve ben ne yapıcagımı hiç bilmiyorum…

Okudunuz mu?  Kitap okuma ve faydalarıyla ilgili slogan

Yorum: Meshep farklılığı yüzünden babam kabul etmiyor

arifselim
Allah yardımcın olsun. Evet anne ve babaya itaat farzdır lakin Allah’a isyan olmayan işlerde itaat edilir. Allah’a isyanda kullara itaat yoktur en temel kaidedir. Her dinde, her ülkede ve her toplumda herkes inancında nasıl özgürse ve özgür olması onun en tabii hakkı ise, seninde inancını açıkça yaşaman en doğal hakkındır. Bunu gizlemek zorunda değilsin ve hatta farzlar terkeder ve haramlara bulaşırsan bundan dolayı ayrıca günahkar olursun.

Okudunuz mu?  Çalışkan olmak için ne yapılır? (Arapça türkçe dualar)

taat
araya babanın hatrını saydığı büyüklerinden kişileri koymalısın babanla konuşup ikna etsinler……


Hakannn
Bir müslüman alevi olunca üzerinden namaz düşmüyor, bir insan ben aleviyim bu yüzden namaz bana farz değil derse kafir olur diye biliyorum.

Alevi Hz. Ali (r.a) seven demektir, sonuçta müslüman yani namaz farz oruç farz hac farz . Bunları farz kabul etmeyen biriyle evlenmesi bir müslüman kıza helal değil diye biliyorum.

Okudunuz mu?  Nikahta mehir istememek

Sana tavsiyem sen Allah’ın izniyle namazını kıl güzel bir müslüman ol ve hacet namazını araştır inşâAllah. Ailenden gizli bir şekilde namaz kılıyormuşsun sanırım Allah sana yardım etsin. Amin..


Kayıtsız Üye
Mevzu hz Ali ye fazla hayranliksa hepimiz hayraniz. Hz Ali İlmin kapisidir. Diger soyledigini dusununcede önce sen kendini kurtar . Alevilik dinimizde mezhep degildir. Hanefi safii maliki hanbeli . Bu 4 hak mezhepten biri olmalisin . Onuda ehlisunnet hocaya sorarak halledersin umarim. Sonra namazlarini gok kafana da dusse kil.tesetturune dikkat et. Allahtan baska kimseden cekinme korkma. Velevki evlatliktan reddecegini bilsen bile. Allah bir kapiyi kapatir bin kapiyi acar. Hep tevekkul et senin basin sahipsiz değil seni Yaratan riziklandiran var. Tam teslim ol. Evlilik kismina gelince konustugun kisi atla deve beslemeyecek kuru soganada kabulum de hala ekonomi diyorsa nacizane fikrim fazla ugrasma Allah’a birak. Belki onun aileside alevi kiz istemiyordur. Basa donelim önce sen mezhepini hocaya sor namaza basla Allah karsiligini fazlaa fazla verir seni ihya eder. Yeter ki sen Rabbine teslim ol.

Bu kategoride yer alan Kabenin içindeki direklerin isimleri söyleniyor bu doğrumu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meshep farklılığı yüzünden babam kabul etmiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.