Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:10
missa6
Abone

Baba eziyeti

Baba eziyeti

Kayıtsız Üye
S. A hocam sizinle beni çok üzen bir konu hakkında konuşmak istiyorum.Ben 15 yaşında annemi kaybettim Allah ondan razı olsun bizi bugünlere getirdi namazı Allah sevgisini peygamber sevgisini ,merhametli olmayı her zaman gösterdi kardeşim ve benim için babamın yaptıklarına katlandı aldatmasına , dayağına,hilakarlığına , hak yemesine kendisi de yetimdi gidecek bir yeri olmadığı için evlatlarım kurtulsun okusunlar diye çabaladı.Babam annem öldükten sonra bizimle ilgiyi hep kesti eğitim masraflarımı fitreler ve amcamın verdiği burslarla karşıladık üniversite 1 de de babam çoğu insanın parasını yediği için kaçtı gitti sonra amcam halam, Allah razı olsun diğer insanlar bana destek çıkmaya devam etti o sırada abimin bizi boyun eğdirme çabalarından kurtardılar babamdan hiç destek bulamadık gerek manevi gerek maddi yılda bir kez arardı sadece beni çünkü ileride işine yarayacaktım ilk eşinden iki çocuğu daha var abimle ablam .annem öldükten sonrada tekrar evlendi şuan ondam da bir kızı var onlarla yaşıyor ama eve faydası yok eşi bakıyor onlara.Ben yinede ne bir kötü söz ne bir kırıcı laf kullandım dini boyutunu düşünerek. Şuan 23 yaşındayım Elhamdüllah Sınıf öğretmeni olarak göreve başladım babam benimle irtibatı arttırdı kredi çekmemmi istedi kabul etmedim çünkü bir hayat kurucaktım bunu yapamazdım borcu bitecek gibi değil.Namusum konusuna gelince borçlularının beni aradığını söyleyince ne var bunda deyip kapattı.Bende ondan sonra bana zarardan başka bir şey vermeyen babamla konuşmama kararı aldım.Amcamlarımı desteğiyle nişanlandım babama eşi memurla nişanlı demiş aramadı sormadı gerçek olan Savcı bir nişanlım var,şuan ve babam bunu öğrendi beni hakkını helal etmemekle cenazesine koymamakla tehdit etti ondan izin almadığım için evlatlıktan red davası açacağını iletiyor ki böyle bir şey yokta amacı bizim yıllar sonra hayatımıza girip bizi kullanmak mevkilerimizden yararlanmak.Ama ben islami boyutuyla yaklaşan bir insan olduğun için üzülüyorum arada kaldım hayatıma alırsam bizi kullanmak isteyecek huzurum kalmayacak eşim olacak kişiyi zor duruma sokacak ve banaenfaat için yaklaştığını bildiğm için içim çok acıyor. Babam gerçekten bakıma muhtacı olursa boynumun borcudur bakarım evlatlık görevomdir .Rabbimin emanetidir deyip baş tacı yaparım.Sizce ben ne yapmalıyım arada kaldım. Bu işin İslami boyutunu nedir hocam? Rabbim ne derse onu uygulamaya hazırım ben.

Okudunuz mu?  Gen haritasını kim buldu

Yorum: Baba eziyeti

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Allah seni muvaffak eylesin ve huzurlu, mutlu ve salih evlatların yetiştiği bir yuva kurmayı nasip eylesin. Yaşadığının özetlediğini anlıyorum kardeşim. Kendini, eşini ve yuvanı her türlü kötülüklerden ve zararlardan korumakla mükellefsin. Önceliğin her daim Allah rızası olsun. Eğer öyle devam edersen önüne çıkan dağ gibi sorunları Allah önünde toz gibi yok eder. Baba hakkı çok büyüktür ve Allah, kendi hakkından sonra anne ve babanın hakkını emretmiştir. Babanı ne tamamen reddet nede bir zarar vermesine izin ver. Elinden geldiği kadar orta yolu tutmaya çalış. Elbette bu çok zor olabilir ama en değerli şeyler emek ve fedakarlık ister. Seninde imtihanın budur. Bunun şuurunda hareket et. Bizleri de duanda unutma. Allah, her daim seninle olsun.

Okudunuz mu?  Psikolog doktoru şizofren olduğumu sölüyor

Yorum: Baba eziyeti

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun hocam Rabbim bizleri onun sevdiği şekilde bir hayat yaşamayı nasio etsin inşAllah.Selam ve dua ile

Bu kategoride yer alan Yunus a.s. duası adetliyken ezberden okunabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Baba eziyeti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.