Anasayfa
7 Nisan 2022, 16:28
sizden1
Abone

Yalan söyledim ortaya çıkmaması için ne yapabilirim

Yalan söyledim ortaya çıkmaması için ne yapabilirim

Nurxxx
Acil cevap verebilirmisiniz yalan söyledim çok pismanim ama ortaya cikmamasi için ne yapabilirim

Selamun aleykum arkadaşlar ben şeytana uydum yapmam dediğim bir hatayı yaptım. Arkadaslarimin ogrenmemesini istediğim bir konu vardı çok rezil olurum diye dusunerek bunu gizlemek istedim. En yakın arkadaşima mesaj attim falanca seyi sen yaptın desem olur mu diye o cevap vermemisti ben de bana yardim eder kizmaz diye dusunerek diğer arkadaşilarima falanca seyi o yaptı diye söylemiş bulundum. Arkadaşım bir kaç saat sonra yapma demis ama artık is isten geçmişti ona da soyleyemedim yaptim diye. Gunlerdir vicdanim hiç rahat değil inanin uzuntuden sigaraya basladim normalde namaz kiliyorum namazlarim bile kabul olmuyormuş gibi geliyor o an panikle boyle bir yalan söyledim sürekli dua ediyorum tovbe ediyorum arkadaşim beni affetsin benim yaptığımı digerlerine soylemesin diye. Her yalanin bir gun ortaya cikcagini bildigimden arkadaşima bu durumu anlaticam ama tepkisi çok kötü olur eminim ki. Onun bana bu konuda yardim etmesi için nasıl dua etmeliyim ya da bu şeyin ortaya cikmamasi için ne yapmaliyim ortaya çıkarsa belki de bütün arkadaşlarımi kaybedebilirim bir anlik hata yuzunden böyle bir sey yasamak istemiyorum Allah rızası için yol gösterin

Okudunuz mu?  İstihkak namazı

selamün aleyküm arkadaşlar ben bir hata yaptım. kimsenin öğrenmesini istemediğim bir konu vardı. o konu hakkında en yakın arkadaşıma falanca şeyi sen yaptın desem olur mu diiye mesaj fakat o cevap vermeyince kabul eder diye düşünerek diğer arkadaşlarıma falanca şeyi x yaptı dedim. arkadaşım cevap verdiğinde hayır söyleme demiş ama iş işten geçmişti. çok kötü durumdayım arkadaşıma itiraf edicem onun hakkında böyle söylediğimi ama tepkisinden ve bunu diğerlerine anlatmasından çok korkıuyorum çünkü rezil olurum herkese. Allah rızası için bana bir yol gösterin böyle durumlarda ne yapmak ne okumak gerekir? Arkadaşımın gönlünü yumuşatmak ve sırrımı saklaması için ne okumalıyım

Okudunuz mu?  Namazda son oturuşta 2 kez aynı duayı okumak

Yorum: Yalan söyledim ortaya çıkmaması için ne yapabilirim

arifselim
Aleykum selam. Bu yaptığın hata her ne ise sana ders olsun ve bir daha bu hatayı işleme. Bu arkadaşınla açıkça herşeyi artık konuşmak zorundasın. Gönlünü al ve onunla helalleşmelisin. Bunun tövbe istiğfar et ve içinden geldiği gibi Allah’a dua etmelisin. Ayrıca seni namazdan uzaklaştırmak değil tam aksine seni rabbine daha çok yaklaştırmalıdır. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  2 Rekat Farz olan cuma namazı neden 16 rekat kılınır?

yalanın ortaya çıkmaması için dua

Bu kategoride yer alan Çarşı-pazara çıkarken yapılacak dua arapça türkçe anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yalan söyledim ortaya çıkmaması için ne yapabilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.