Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:36
sizden1
Abone

Cinsel istismarcıya af çıkarmak İslam hukukunda yeri var mıdır?

Cinsel istismarcıya af çıkarmak İslam hukukunda yeri var mıdır?

hayırlısı23
Merhaba cinsel istismar suçu işleyen birisine af verip mağdur kişi ile evlenmesini öngören bir devlet yasası doğru mudur, İslam hukukunda böyle bir uygulama doğru mudur? Bu bir nevi zorla evlilik olmuyor mu, bu işe ortak olan herkes kul hakkı işlemez mi? Siyasi bir soru değildir, tamamen dini boyutunu merak ettiğimden soruyorum. Lütfen açtığım konuyu silmeyin. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Bir hata yaptım Bana bir yol gösterin

Yorum: Cinsel istismarcıya af çıkarmak İslam hukukunda yeri var mıdır?

Kayıtsız Üye
O yasa tasarısı öyle değil ki. Bir kadın biliyorsun ki 18 yaşına gelmeden yeterli gelişimi göstermişse evlenebilir fakat şuanda yasalara göre evlendiği takdirde buna sebep olanlar hapis cezası alır. Yani kocası 18 den büyükse yaklasık 10 yıl hapis yer kızın ailesi de 3-4 yıl yer. Şimdi ülkemizde bir dönem yaşları nüfusa küçük veya büyük yazdırma huyu olduğundan birtakım problemler ortaya çıkıyor. Bu evlenenleri bir defaya mahsus affetmeye dayalı bir yasa tasarısı bu. Çünkü cezaları malesef ki 5-10 yıl sonra kesilmiş hep. Adamın 3 çocugu var karısıyla mutlu mesutlar pat diye 17 yaşındayken evlenmiş diye adama 10 yıl ceza geliyor. Kadın dımdızlak kocasız 3 çocukla kalıyor. Hatta kadının ailesini de tutukluyorlar. Bu sence kadını korumak mı oluyor? Bakma sen tecavüzü tacizi meşrulaştırıyorlar dediklerine. Bişeyi çarpılmak o tarz insanların içinde var. Şimdi reklama girecek ama gene de söyleyeceğim. Son zamanlarda tartışma konusu. 16 yaşında Aleyna Tilki yarı çıplak dans ediyor klip çekiyor, bir sevgilisi var flört ediyor o zaman bunun adına "sanatçı" diyorlar. 16 yaşında kız evlenince buna da "Taciz var" diyorlar. Allah ıslah eylesin hepsini.

Okudunuz mu?  Bankada çalışarak kazanılan para haram mıdır?

Yorum: Cinsel istismarcıya af çıkarmak İslam hukukunda yeri var mıdır?

Şem’a
İslam’a göre ergenlik çağına varmış biri ile zina etmek büyük günahlardandır ve cezası bekar ise 100 sopa ve sürgün, evli ise recmedilir .
Zina edenlerin anlaşarak evlenmelerinde dini bir sakınca yoktur

Okudunuz mu?  Özürlü abdesti güneş doğunca mı bozulur yoksa öğlen girince mi?

Yorum: Cinsel istismarcıya af çıkarmak İslam hukukunda yeri var mıdır?

hayırlısı23
Anladım ama inşAllah tecavüzcüleri aklayacak bir durum olmaz bu yasa


İstismar, Istismar, nehir ismi caiz mi

Bu kategoride yer alan Sık sık dinden istemeden çıkma korkusu yaşamak normal mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinsel istismarcıya af çıkarmak İslam hukukunda yeri var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.