Anasayfa
5 Kasım 2023, 16:46
sizden1
Abone

Sık sık dinden istemeden çıkma korkusu yaşamak normal mi?

Sık sık dinden istemeden çıkma korkusu yaşamak normal mi?

uzayy
mesela buna bir örnek geçen dışarıdan bir yiyecek aldım yedim. neyse çok az bir kısmı kaldı dibine suyu çökmüş ben bunu yemeden attım bir şey olmaz günah değildir heralde dedim

Okudunuz mu?  Bazı İnsanlara Kafir Olarak Ölmeler İçin Beddua Etmek Doğru mu?

sonra düşündüm ya günahsa sonuçta az da olsa nimeti çöpe attım, günah olan bir davranışa günah değil diyerek biranda dinden çıkma korkusu yaşadım. sırf bu lafım yüzünden cehennemde sonsuz kalma düşüncesi aklıma geldi

bu bir örnekti. buna benzer çok şey olabiliyor sürekli bu korkuyu yaşayabiliyorum ara sıra ve morelim bozuluyor, ne düşünüyorsunuz yorumunuz nedir bu konuma?

Okudunuz mu?  Araca binerken okunan duanın arapça ve türkçesi

Yorum: Sık sık dinden istemeden çıkma korkusu yaşamak normal mi?

arifselim
Selamun aleykum kardeşim.

Elbette israf haramdır ve gereksiz olarak çöpe nimet atılmamalıdır. Ancak senin bu düşüncelerin birer vesveseden ibarettir. Çünkü onu atmaktan bir şey olmaz demek tamamen mecazi anlamdadır. Senin niyetin bir haram helal kılmak değildir. Belkide sen ona ihtiyaç kalmadı bundan dolayı atılabilir demek istemişsindir. Buna bir çok örnek ekleyebilirsin.

Okudunuz mu?  Oje ve Gusul Hakkında

Yorum: Sık sık dinden istemeden çıkma korkusu yaşamak normal mi?

islam934
selam güzel kardeşim aynısı bende yıllardır var. lâkin vesvese insanı dinden çıkarmaz imiş. içimden gelen sesi ben hep kendim söylüyorum benim sanki ağzımdan çıkıyor sanırdım. kaç defa baştan abdest alıyordum falan. fakat içinden bir ses dinden çıktım dese bile çıkılmazdı. benim içimdeki ses hep sen ateist oldun kafir oldun ALLAHa sövdün derdi. hâlâ diyor. abdestte falan bunlar artıyor ama elden bişey gelmiyor. en azından ateist olmadığımı biliyorum ya oda bana yeter. senin durumun gibi işte. sen ALLAHın sıfatlarından birini red etmedikçe veyahut bilerek isteyerek bir ayeti falan inkâr etmedikçe içinden geçenlerin önemi yoktur. selametle.

Okudunuz mu?  Dikişli Gusül Nasıl alınır?

Yorum: Sık sık dinden istemeden çıkma korkusu yaşamak normal mi?

Gül988
Mesela bir şakaya gülüyorum aklıma küfür geliyor anında ve bende öyle sanıyorum ki o küfre gülüyorum! !!


dinden cikma vesvesesi, dinden çıkmak

Bu kategoride yer alan Elleri Yıkama Hastalığı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sık sık dinden istemeden çıkma korkusu yaşamak normal mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.