Anasayfa
29 Aralık 2023, 2:13
sizden93
Abone

Dinden çıkma ve gusül

Dinden çıkma ve gusül

sstrn
Selamun Aleyküm,Dİnden çıkan bir müslüman tekrar dine girmek istese(bu kişinin gusül abdesti var sadece dinden çıktım mı şüphesi) sadece kelime şehadet ve kelime i tevhit getirse tekrar dine girer mi yoksa gusül alıp öyle mi şehadet ve tevhit söylemeli ?


Cevap: Dinden çıkma ve gusül

arifselim
Aleykum selam. Tekrar dine dönen kişi eğer cünüplük hali var ise o zaman gusül alır yoksa gusül almasına gerek yoktur. Dinden çıktığı şeyden dolayı tövbe eder ve kelimei şehadet getirir. Dinden çıkmak Allah korusun hafife alınamayacak büyük bir sorumluluktur. Her müslüman kendisinde gerekli olan itikadi ilimleri öğrenmek ve dikkat etmek zorundadır.

Okudunuz mu?  Erkeklerin yanına oturunca gelen akıntı mezi mi meni mi

Cevap: Dinden çıkma ve gusül

sstrn
Çok şükür inkar etme veya isteyerek çıkma derdimiz yok tek sorun şu abdest aldım ikindi namazımı kıldım eve gelirken iç çamaşırımda (arkada) ıslaklık hissettim epeyde yürümüştüm belki bundan da olabilir bende acaba abdestim bozuldu mu diye şüphe ettim(çok vesveseli birisiyim ve takıntılıyım) ama şöyle düşündüm vesvesedir ben yellenmedim de başka bir şey yapmadım da sonra aynı ikindi de aldığım abdestle namaz kıldım sonradan aklıma acaba dinden mi çıktım ya abdestim bozulmuşsa ben vesveseyle yanılmışsam düşünceleri geldi.Bu konuda fikri olan aydınlatabilir mi çünkü namaz kılamadığım zaman hayattan zevk alamıyorum hiçbirşey yapmak istemiyorum.

Okudunuz mu?  Namazda yer değiştirmek

Cevap: Dinden çıkma ve gusül

kalpteniman
< Çok şükür inkar etme veya isteyerek çıkma derdimiz yok tek sorun şu abdest aldım ikindi namazımı kıldım eve gelirken iç çamaşırımda (arkada) ıslaklık hissettim epeyde yürümüştüm belki bundan da olabilir bende acaba abdestim bozuldu mu diye şüphe ettim(çok vesveseli birisiyim ve takıntılıyım) ama şöyle düşündüm vesvesedir ben yellenmedim de başka bir şey yapmadım da sonra aynı ikindi de aldığım abdestle namaz kıldım sonradan aklıma acaba dinden mi çıktım ya abdestim bozulmuşsa ben vesveseyle yanılmışsam düşünceleri geldi.Bu konuda fikri olan aydınlatabilir mi çünkü namaz kılamadığım zaman hayattan zevk alamıyorum hiçbirşey yapmak istemiyorum. >
Sen imanında sabitsin ve çok güzel bir haldesin namazına gösterdiğin önem
ise tebrike şayandır.
Dinden ise o kadar çabuk çıkılmaz ancak h.z Allahı ve ilahi emirlerini inkar edersen dinden çıkarsın.
Vesvesenin de şeytandan olduğunu bil ve itibar etme.

Okudunuz mu?  Erkek talak hakkından feragat edebilir mi?

sstrn
Allah Razı Olsun.Şu kaç gündür dinden çıkma düşüncesiyle ne namaz kılıyorum ne de hayatımda uyguladığım sünnetleri uygulayabiliyorum. Son olarak bir şey sormak istiyorum.Aklıma gelen bu düşünce ”Acaba geçmişte yaptığım bir hatadan dolayı dinden mi çıktım,bu zamana kadar yaptığım ibadetler acaba boşa mı gitti ?” düşüncesi de vesvese midir ?

Okudunuz mu?  Kul Hakkı Affedilmez mi?

Snowdrop
vesvesedir vesvese seytndandir ona onem vermeyin yoksa bu ruhi bunalimlara yol acar omru ziyan etmeye sebep olur.


OkanÇolak
< Allah Razı Olsun.Şu kaç gündür dinden çıkma düşüncesiyle ne namaz kılıyorum ne de hayatımda uyguladığım sünnetleri uygulayabiliyorum. Son olarak bir şey sormak istiyorum.Aklıma gelen bu düşünce ”Acaba geçmişte yaptığım bir hatadan dolayı dinden mi çıktım,bu zamana kadar yaptığım ibadetler acaba boşa mı gitti ?” düşüncesi de vesvese midir ? >
Tmm belli oldu şeytanın oyunu 🙂 bir kere sana şu açıklamaya yapayım sen kasti olarak bile yapmamışsın bu işi o yüzden sorun değil ama istersen imanı tazelemek adına gusül abdesti alıp şehadet getirebilirsin biliyorsan kuran okuyadabilrsn. yanlış anlama yapmak zorunda degilsin ancak eğer istersen tabi 🙂

Okudunuz mu?  Mastürbasyon günahtır ve haramdır, ama nasıl bir günah?

sstrn
Yapmak zorunda değilim ama ben yapmak istiyorum kelime i şehadet ve kelime i tevhit nasıl okunmalı.Araştırıyorum bir yerde farklı başka bir yerde farklı yazıyor bu konu hakkında da bilgi verebilir misiniz.?


Kayıtsız Üye
Merhaba
Bir süre önce bazı sebeplerden şunu dersem verdiğim kiloları kullanirsam dinden cikayim dedim sonra o şeyi dedim 🙁 ne yapmam lazim verdiğim kiloları geri almam gerekiyo Mu?

Okudunuz mu?  Eşinin başını örtmemesi durumunda erkeğe günahı var mıdır?

Şem’a
sizin bu söylemiş olduğunuz söz boş laf tan ibaret olup eğer yemin edilmişse boş yemindir. Herhangi bir şey yapmana gerek yok.


İsmile
Cümleten Selamünaleyküm Benim de bu konuda bir derdim var Ben de sürekli olarak dinden çıkmışım hissine kapılıyorum bazen popüler Bir şarkı bir anda aklıma geliyor Normalde dinlediğim bir şarkı olmamasına rağmen içinde geçen bazı sözler Ne bileyim isyan eder şekilde sözler oluyor Ben o şarkıyı bazen mırıldandığım da sonra bir anda aklıma geldiğinde O sözler benim dilimden döküldüğü için Mürtet olmuş gibi hissediyorum kendimi rahat Ne bileyim Bir anda sebepsiz yere bir şey geliyor aklıma sonra da kendimi bir anda şehadet ederken Arkasına da Gusül abdesti alırken buluyorum sürekli böyle Sıkıntılar içerisindeyim ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Mukabeleye hayız olan hanımlar katılabilirmi

Omer Faruk
Güzel kızım,

Fazla vesvese yapıyorsun. Vesvesenin kaynağı bilgi eksikliğidir. Dinden çıkmak öyle basit değildir. Duyduğun,tekrarladığın her şey seni imandan çıkarmaz. Mühim olan buna kalben inanıp, inanarak tekrarlamaktır. Zaten iman da böyledir, Allah iman ettim demekle iman etmiş olamayacağımızı söylüyor. İman aşk gibidir. Sevdiğin bir insan için duyduğun aşkın sana her şeyi yaptırdığı gibi, iman da hayatını değiştirir. Zaten hayatını değiştirmeyen iman iman değildir.

Okudunuz mu?  Bütün günahları affettiren - bağışlatan bir dua varmı ?

İmanı en güzel anlatan kitap KUR’AN’dır. Orada Allah; peygamberleri ve çeşitli yaşanmış hikayeleri kısa kısa verir ve imanın İbrahimi, Firavun’un eşi Asiye’yi nasıl söylettiğini bize dinletir. Allah bununla imanın da küfrün de basit kelimelerden ibaret olmadığını anlatır. Bir yerinde: "Siz sizden öncekiler gibi imtihan olunmadan kurtuluvereceğinizi mi zannediyorsunuz…" der

Okudunuz mu?  Namazda duayı yanlış okursak abdestimiz bozulur mu?

Sana tavsiyem, Kur’an’ın anlamını ve tefsirini oku. Okudukça bu tür vesveselerden sıyrılıp imanın gerçek hakikatine varacaksın. Allah’a emanet ol, kızım…


dinden çıkmak ve girmek, dinden çıkmak, dinden çıkan gusül

Bu kategoride yer alan Kaza namazları günlük nasıl kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden çıkma ve gusül Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.