Anasayfa
4 Ocak 2024, 21:03
sizden94
Abone

Kul Hakkı Affedilmez mi?

Kul Hakkı Affedilmez mi?

bynogame
"Selamun Aleyküm…"

Bir insan önceden çok Kul hakkı yedi mesela sonra Bunlardan pişman oldu tevbe etti ancak onlarıda Bulamıyor Şimdi Kul hakkı affedilmez mi ? Bu Kişi Af olmazmı mesela adam 74 milyonun kul hakkını yedi ama tevbe etti

Şu ayeti nası yorumlayacağız
Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz; bundan başkasını, (günahları) dilediği kimse için bağışlar. Allah’a ortak koşan kimse büyük bir günah (ile) iftira etmiş olur. (Nisa, 4/48)

Şirk Dışında Diğer Günahları (Dilediği İçin Bağışlayacagını Bildiriyor Yüce ALLAH) Ancak Kul Hakkı affedilmezmidir?

Bir insan sonra Kul Hakkından pişman olup tevbe etse , Yinede artık affolmaz mı…

Okudunuz mu?  İmamı Şafii'ye göre kız elinin erkek eline temasında abdest bozulur mu?

Not Tabiki Önceliği Kul Haklarını Helal ettirmenin yolunu aramaktır ancak olduki bulamadı ama tevbe etti ne olacak durumu?


Cevap: Kul Hakkı Affedilmez mi?

Ehfiya
ve elykumusselem ve rahmetullahi ve bereketuhu…

Değerli Kardeşimiz!
Sizin verdiğiniz Âyet-i Kerime şirk konusuyla alakalı olup Allah’ (c.c), açıkça kendisine şirk koşulmasını affetmeyeceğini elçisi aracılığıyla bizlere bildirmiştir.
Bu işin Rahmani yani Allah (c.c)’in zatıyla alakalı mevzuğudur.
Bir de; işin Beşeri boyutu yani kişinin, üzerinde hakkı bulunduğu başka kişiden hakkını talep etmesi, meselesi.
Bu hususu da Allah (c.c)’ın Elçisi Efendimiz (s.a.v) bizlere bildirmektedir.

Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin. Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da. Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir. Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir. (Buhari, Rikak, 48)

Ümmetimden müflis odur ki, kıyamet günü namaz ve zekâtla gelir. Ama, bu arada sövdüğü şu kimse, dövdüğü bir başka kimse dahi gelir. Bunun üzerine kendisinin hasenatından şuna verilir, buna verilir. Üzerinde haklar bitmeden kendi hasenatı tükenirse, o zaman onların hatalarından alınır kendisine yüklenir. Daha sonra cehenneme atılır.
(Müslim)

Hayırla Kalın…


Cevap: Kul Hakkı Affedilmez mi?

oktaytosun
Ehfiya Hocam Allah Razı Olsun bılgılerınız ıcın bır de işin şu boyutu var;Kişi helallıgını alamadıgı yada unuttugu kul hakları yerine kul haklarının affolması ıcın sadaka oruc yada farklı bır sey yapamaz mı???

Okudunuz mu?  Yerde bulunan küçük değersiz şeyleri almak caiz midir?

Cevap: Kul Hakkı Affedilmez mi?

Kayıtsız Üye
Ben turkmen vatandasiyim ! Bende çok ama çok kul hakki yedim .! Ama bana dediler ki sadece ve sadece Allah’a yalwarmak tevbeyi kalbinden etmem soylendi . Sadece Allah isterse her seyi yapabilir . Isterse her seyi yapar af da eder . Ben çok pismanim ! Calisiyorum okuyorum . Kafamda sadece bir dusunce var ! Ben olursem gunahlarimin affedilmeyecegini biliyorum ! Onun için her gun agliyorum ! Sadece ve sadece Allahtan diliyorum . Beni affetmesini !

Okudunuz mu?  Ahir zamanda ibadetin önemi le ilgili hadisler

okan çolak
Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz.
Evet bağışlamaz çünkü kafir olur bu kişi Müslümanlığa dönerse de otomatik olarak öncesi silinir.
Kul hakkına gelirsek
Allah kul hakkını bağışlayamaz. Eğer bağışlarsa adil olmaz.
Ancak şöyle bir durum vardır sen bulamıyorsan ve yapacak da bir şeyin yoksa Allah öbür dünyada razı etmeyi bilecektir. Örneğin bir adamın diğerinin üzerinde hakkı var ama helal etmiyor.
Ozaman Allah bir vaatte bulunuyor örneğin onu bağışlarsan sanada şu gördüğün köşkü vereceğim.
Ee adamda kıyamet günü köşkü görünce tabi bağıslıyor.
Yani anlayacağın Allah Kul Hakkını Bağışlayamaz.Ama Kul Hakkını Bağışlatabilir. Sen aradın bulamadın yapacağın bir şeyde kalmadıysa tevbe et yeterlidir.

Okudunuz mu?  İç çamaşırındaki ıslaklık cenabet yapar mı ?

Kayıtsız Üye
Okan kardeşim Allahın bagışlayamayacağı kul hakkı yoktur bağışlamadığı kul hakkı vardır.Meseleyi iyi anlayalım.


Misafir19822
Yüce Allah (cc) hakkında bağışlayamaz şeklinde sözler söylemek çok yanlıştır bağışlayamaz:istesede yapamaz anlamına da geliyor bir eksiklik bildiriyor.Yüce Allah istediğini bağışlar istediğini bağışlamaz.Ben de çok kul hakkı yedim.Ama yüce rabbime güvenim tam ve beni bağışlayacağını ümit ediyorum.

Okudunuz mu?  Evrim var mı?

imam
Allah kul hakkını bağışlar diyen kardeşe

< Yüce Allah istediğini bağışlar istediğini bağışlamaz >
Misafir kardeş
Bu yazılanlar kitap ve sünnete göre yazılmış yani Allah Teala kul hakkını kullara bırakmış.
O bağışlamam diyorsa bağışlamaz kendimizi kandırmayalım, dini bilmeden hüküm vermeyelim!!!

Okudunuz mu?  İdrar yaparken damla halinde sıçrayan necis namaza mani midir?

Sen kul haklarını imkanın dahilinde ödemeye çalış, ömrün yetmezse Allah sana yardım eder.


cevapsiz
Benim de aydinlanmak istediğim bir konu vardi da helallik isteyecegimiz kişiye sadece hakkini helal et demek yetmez ne için istediğimizi söylemek gerekirmiş? Öyleyse eğer unuttuklarimiz soyleyemediklerimiz için bir çözüm var mi


mum
< söylemek gerekirmiş? >
Kul hakkı için helallik istediğimizde mutlaka hak ne ise belirtmemiz gerekir. Yoksa genel bir helallik yeterli değildir. Kandırmaca olur.


Sultankerem
Hakkına girdiklerinizi bulup helalleşin eğer ulaşamıyorsanız o kişi için de bol istiğfar edin tabi ki gönülden tövbenizi edin önce.. Kul hakkına girmeyen yoktur herhalde Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun

Okudunuz mu?  İddialaşmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Eger bir yavurun kul hakkina girmissem ve tövbe etmissem ama o yavurdan helallik istemessem ne olur


Kayıtsız Üye
ALALH KUL HAKKKINI KULLAR AF ETMEDEN ASKA AF ETMEZ ANCAK ALLAH kendısıne şirk kosanlarını af edılecegını neyan eden ayette mevcuttur buna ne dıyorsunuz beyın ALLAH MUSABIB KAVMIN I BUZAGIYA TAPTIGI HALDE BİZ ONLARI AF ETTIK dıyor ayrıca Allah dıledıgını degıl Allahtan af edert dıledıgıne azap etmez bu Allahın adalet ısmıne tezattır KULLAR sapmak ısterse Allah onlara muddet verır dıger ınsan güzel ısler ve ameller yapar Allah onada doğru yolu ve hıdayetı gosterır.

Okudunuz mu?  Kabirde herkese aynı sorular sorulmuyo sonucu çıkyor öyle mi? bi sorum daha olacak

Kayıtsız Üye
Kul hakkıyla alakalı,pişman olup da tevbe edilirse,ama helalleşmek isteyip de bulamıyorsak,varislerini de tanımıyorsak,ne yapmak gerekir.Allah affetmek için bize bir yol gösteriyor mu?


mum
< varislerini de tanımıyorsak,ne yapmak gerekir >
Yol bellidir, o kişinin hayrına sadaka verin


Kayıtsız Üye
Selamün Aleykum kardeslerlm
Bir konuda size soru sormak istiyorum Allah askina bana yardımcı olun.Daha önce çok kötü bir yasam tarzim vardi.Günü birlik yasak iliskiler yasiyordum.Sonra ölüm korkusuyla tevbe edip namaza basladim Rabbimin rizasini almak için.Yanlis iliskiler yasarken görüstügüm bazi kisilerin mahrem fotograflarini paylasiyordum.Lütfen bu günahkar kardesinizi hor görmeyin,o kadar pismanim ki kahroluyorum düsündükçe.Bazen ümdimi kaybadecek gibi olup cehennemligim diyorum kendime.Iki sorum olacak kardeslerim size.Birinci ölüm korkusuyla edilen tevbe ve baslanilan namaz kabul olur mu ya da ne kadar samimi olur? Ölüm korkusu dedigim ölünce Rabbimin karsisina onun yüz çevirdigi bir kul olarak ölmekten korkmak.Ikincisi bu kisilerin haberi olmadan paylastigim fotolar kul hakki mi oluyor oluyorsa nasıl bu günahlardan kurtulabirim çünkü daha önce görüstügüm kisilerle iletisimim yok ve helallik isteyecek durumum da yok.Çok büyük ve tarifsiz pismanlik ve üzüntü içindeyim.Bunlari yazdigim için affedin beni ama ne yapacagimi sasirmis durumdayim.Tevbem kabul olsa da bu yükten nasıl kurtulurum yüce Rabbim affeder mi? Affetmezse ben bitmisim 🙁 😢

Okudunuz mu?  Tebbet Suresi'nde Ne Demek İstiyor?

kul hakkı affedilir mi, kul hakkı, kul hakkı nasıl affedilir

Bu kategoride yer alan Namazı kazaya bırakmak şirk midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul Hakkı Affedilmez mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.