Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Zina yapmış bir insan nasıl kurtulur? kendini nasıl temize cıkarabilir? ne yaparsa bu sucu affedilir yada hiç affedilmez

Zina yapmış bir insan nasıl kurtulur? kendini nasıl temize cıkarabilir? ne yaparsa bu sucu affedilir yada hiç affedilmez

Kayıtsız Üye
zina yapmıs bir insan nasıl kurtulur? kendini nasıl temize cıkarabilir? ne yaparsa bu sucu affedilir yada hiç affedilmez mi?


Cevap: zina yapmıs bir insan nasıl kurtulur? kendini nasıl temize cıkarabilir? ne yaparsa bu sucu affedilir yada hiç aff

Ercan
Zina büyük günahlardandır. Yüce Rabbimiz Kuran’da bırakın zina yapmayı, zinaya yaklaşmayı yasaklamıştır.

Okudunuz mu?  Okul koridorunda Halvet olurmu?

Zinaya yaklaşmayın, gerçekten o, çirkin bir hayasızlık’ ve kötü bir yoldur. İsra 32.

Ancak nefsine uyup bu büyük günahı işleyen, pişman olup bütün kalbiyle Allah’a yönelerek tevbe ederse Allah (c.c) onun günahlarını affeder. İşlenen günah ne kadar büyük olursa olsun, Rabbimizin merhameti ve rahmeti daha büyüktür, sonsuzdur.

De ki: "Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” Zümer.53.

Okudunuz mu?  Zeyd adının birçok sahabenin ismi olduğu mâlûmumuz. Benim sormak istediğim bu kelimenin anlamı, ya

Cevap: zina yapmıs bir insan nasıl kurtulur? kendini nasıl temize cıkarabilir? ne yaparsa bu sucu affedilir yada hiç aff

gökhanagt
1-Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak
2-Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak
3-Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak
4-Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek

Okudunuz mu?  Dinimize göre israfın zararları

Bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuş Nasuh tövbe şudur:

-Günahlara pişmanlık
-Farz ibadetleri yapmak
-Zulüm ve düşmanlık yapmamak
-Kırgın ve küskünlerle barışmak
-Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek


Cevap: zina yapmıs bir insan nasıl kurtulur? kendini nasıl temize cıkarabilir? ne yaparsa bu sucu affedilir yada hiç aff

rukyail
Bende çok yaptım ya nasıl tamamen geçer günah işlememiş gibi olunur bende merak ediyorum

Okudunuz mu?  Dua Etmeyi Bırakıyorum Günah Mı?

Galus
< Bende çok yaptım ya nasıl tamamen geçer günah işlememiş gibi olunur bende merak ediyorum >
Allah sizi af etsin fakat yaptığın günahı söylememelisin bizleri yaptığın bu iş için neden şahit tutasınki…
burda link vermenin yasak olduğunu hatırlatim..


Evren
Rabbim inşAllah bağışlar


Kayıtsız Üye
hocam ben hergün masturbasyon yapıyorum bırakamıyorum nasıl kurtulmalıyım ebn ?


Kayıtsız Üye
Youtubda Serkan Aktasin çok güzel vidyosu var.izlesen iyi olucak.ismide(cinsel arzularimdan kurtulamiyorum).

Okudunuz mu?  Cuma Günü ne zaman biter ne zaman başlar?

Kayıtsız Üye
Ben dul bir kadın ile zina yaptim kadın simdi hamile eşime anlattım durumu ilk başta boşanmak istedi sonra Allah’a havale edip bu düşünceden vazgeçti. Allahin verdiği cana koymak istemiyorum. Cocuk doğacak lakin bu kadın ile aramda nikah yok ben bu kadın ile imam nikahı yapabilir miyim?


arifselim
Ruh gelmiş bir canlıya kıymak zaten cinayettir. Tövbe etmelisiniz ve bir engeliniz yoksa mutlaka evlenmelisiniz. Öyle nikah kıymakla sadece evlilik olmaz. O kadının her türlü gerekli ihtiyacını karşılamak zorundasın o zaman.

Okudunuz mu?  Kötü huylu eş

Kayıtsız Üye
ben herzaman tövbe ediyorum zina yapmamak için ama yapıyorum ben nasıl bırakırım zina yapmayı


Kayıtsız Üye
Eşim ihanet etti diye ben sevdiğim bir insanla beraberim pişman degilim


Kayıtsız Üye
Bir kızla defalarca zina yapıp, tövbe ettikten sonra ne yapılması gerekir. Kız hala seviyor, erkek sevmediği halde bu kızla evlenmeli midir. Evlenilmezse kız ortada bırakılmış mı olur , diğer türlü sevgisiz bir evlilik daha büyük hatalara mı sebep olur? Allah rızası için bir cevap yazın.

Okudunuz mu?  Manevi ilim nedir?

Aysss
Eğer kız için sorunsa evlen bir yıl sonra boşan adı temize çıksın . kavga ediyorduk hep dersiniz zaten büyük olacılıkla gençsindir . en azından kızın adı kurtulur. sonra yolunuza bakın sende mutlu olcağn bir hayata yönel oda. kızında senden soğumasını sağla.

ya günahı göze al ya tövbe et yapma. Allah karşıya alınmaz günah göze alınmaz. Gücün yetiyorsa söylediğim şartlarda evlen

Okudunuz mu?  Eskisi gibi olamamak canımı yakıyor.

Ayrıca bu zina sorusunun cevabını bende çok merak ediyorum . Ama sen istihareye yat hangisi hayırlı olur evlenmem mi yoksa evlenmemen mi . bilmiyorsan araştır. Allah rüyada doğru yolu gösteriyor istihare sayesinde. çok kıymetli birşey.


Kayıtsız Üye
Samiyetle tovbe etmek lazim.Allahtan c.c. bol bol af istemek gerekir.bir daha yapmamak uzre tevbesinde sebat etmek gerekir.mevlam basriya ulastirsin .(amin)

Okudunuz mu?  İslamın farzını inkar edenin hükmü nedir ?

Kayıtsız Üye
Allah im beni affedermi bilmem ama ben çok caresiz kaldim ilk önce eşim bana zina yaptirdi istemedim ama beni uyusturucu illetine dusurup beni bu defa uyusturucu almam için parA KARSILIGI zina yapmak zorunda birakti hala oyleyim Allah im dan utaniyorum ne yapacagimi bilmiyorum


zina gunahindan nasıl kurtulunur, zina affedilir mi, zina yaptım nasıl arınırım

Bu kategoride yer alan Kurban bayramının yaklaştığı şu günlerde 80 gr altını olana kurban düşer diyirlar doğrumu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina yapmış bir insan nasıl kurtulur? kendini nasıl temize cıkarabilir? ne yaparsa bu sucu affedilir yada hiç affedilmez Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.