Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:41
missa
Abone

Kötü huylu eş

Kötü huylu eş

Kayıtsız Üye
Biz severek evlendik ailemi ikna etmek için çok çaba gösterdim üzdüm de. Pişmanım tabi . Kocamla 4 yıllık evliyiz 2 yasında melek gibi bir kızımız var.
Ama eşim arkadaşlarına çok düşkün onlara hayır diyemiyor.
Haftanın 3..4 günü içtiği oluyor . Alemlere gidiyor yapma diyorum etme diyorum. Bizi ziyan etme katlanamıyorum çocuğumu senden mahrum bırakmak istemiyorum diyorum ama olmuyor hocam yine yapıyor annesiyle abisiyle konuştum. Onları da dinlemiyor. Çok sabrediyorum çok tahammülsüz her şeye bağırıp kızıyor. Ben ne yapayım hocam çok sabrediyorum boşanmak çözüm mü hocam sabrımın sonunda öbür dünyada mükafatım var mı?

Okudunuz mu?  Peygamberimizin güzel ahlak ile ilgili hadisi şerifleri nelerdir

Yorum: Kötü huylu eş

Omer Faruk
Güzel kızım,

Evlenirken İslam’a üzere evlenmediğiniz belli. Şu halde İslam’ın size vereceği en önemli nasihat, eşinin ve senin İslama yönelik bir hayat yaşamanızdır. Ayrılmak istemiyorsan, eşini eve çekecek şeyler bulmalı, kızgın olduğunda asla onunla tartışmamalısın.

Okudunuz mu?  Origami haram mı?

Evli çiftlerin en iyi diyalog kuracağı an yastık sohbetleridir. Çocuğunuzu uyuttuktan sonra sakin bir ortamda fazla zorlamadan acını "KADIN NAZIYLA" sıkmadan anlatmalısın. İlaç bile hastalığı azar azar iyileştirir. O’nun için konuşmanın hemen tesir edeceğini düşünme.

Atalarımız sabırla koruk helva olur derler. Meğer ki, başta İslami kurallara uymadınız ama hala geç değil. Ancak hocalardan mucizevi dualar ya da muskalar bekliyorsan hem kendini aldatırsın hem de üçkağıtçılara para kaptırırsın.

Okudunuz mu?  Ölünün ardından kırk gün boyunca yas tutmak caiz midir?

En son aşamada hiç olmuyorsa sabretmek aptallıktır, kader filan değildir. Çocuğunuzun sağlıksız bir ortamda yetişmesi belki de çocuğunuzla yaşayacağınız daha uzun zamanlı ömrünüzü tüketen bir imtihana dönüşebilir.

Ancak biz kim olursa olsun boşanmayı en son çare olarak tavsiye ederiz. Her müftülükte bedava olarak ailelere danışmanlık yapan görevliler var. Öncelikle siz görüşün, daha sonra da eşinizi götürebilirseniz onu götürün. Faydalanacağınızdan eminim. Allah yardımcınız olsun.

Bu kategoride yer alan İnsan kendi kaderini öğrenebilirmi,nasıl öğrenir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kötü huylu eş Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.