Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
sizden94
Abone

İçinden kötü düşünmek iftira mıdır

İçinden kötü düşünmek iftira mıdır

apati
—selamunaleykum benim aklımdan bazen bişeyler geçiyor veya bazen ben bişeyler düşünüyorum veya kendi kendiime söylüyorum yani söylemek isteedigim. bir kişinin arkasından kötü düşünmek veya kendi kendine söylenmek iftiraya girermi (yapmadıgı şeyi yapıyor olabilir veya yapıyordur diye düşünmek veya kendi kendime söylemek ).. yani bazen internette veya televizyonda bazı kişiler görüyorum ve haklarında yanlış bişey söylüyorum kendi kendime veya düşünüyorum(o kişinin kendisine veya başka birine söylemeden kendim düşünüyorum sadece ) . sonradan hemen neden böyle düşündümki veya konuştumki diyorum, öyle olmayabilir diyorum .çogunlukla hemen pişman oluyorum.. İFTİRAMI ETMİŞ OLUYORUM ? çogunlukla amacım o kişiyi kendi içimde karalamak olmuyor sadece olay anına bir yorum getiriyorum gibi bişey .
— birde agzımdan bişeyler kaçıyor bazen tam emin olmadıgım konu hakkında örnegin geçen bir arkadaşa bu böyleydi dersem sonradan hatırladımki yani belkide 1 dk içinde yok yanlış dedim o öyle degildi dersem yani hemen düzelttim söyledigimi bu günah olurmu veya başkası hakkındaysa iftira olurmu ?

Okudunuz mu?  Namazla kul hakkı ödenir mi ?

Yorum: İçinden kötü düşünmek iftira mıdır

rana
ve aleykumusselam kardesim, okurken bile yoruldum, sende yoruluyorsundur.. seytanin vesveselerine dalma, az ve öz konus.. hüsnizan yap her zaman, kötü düsüncelere girme, ne kadar yogunlasirsan bu konular hakkinda o kadar vesveseler cogalir..
müslüman her zaman iyi düsünmeli, iyi konusmali.. iyi konus ki ruhun güzellessin, içindeki ses dahi güzel seyler söylesin..

Okudunuz mu?  Namazım geçerli oldu mu?

Akşamları Kur’an okumadan yatmayın. Hadis kitabı okuyun. Farklı insanlarla sohbetler yapın. Namaz kıldığınız camiyi ara sıra değiştirin. Zihninizin rahatladığını göreceksiniz. (Nureddin Yildiz)

"Allah ümmetimin içinden geçirdiklerini -söylemedikçe ve yapmadıkça- bağışlamıştır. (Müslim, İman, 201-202)

"Kulum iyi bir şeyi yapmaya niyetlendiği zaman ona bir sevap yazarım; onu yaptığı zaman ise ondan 700’e kadar katlayarak sevap yazarım. Kötü bir şey yapmaya niyetlenip de onu yapmadığı zaman günah yazmam; yaptığı takdirde ise bir günah yazarım. (Müslim, İmân, 204-207)

Sahabe Resûlullah’a gelerek zihinlerinden, inançla ilgili olup açıklamaları mümkün olmayan bazı kötü düşüncelerin gelip geçtiğini söylediklerinde Allah’ın elçisi kendilerine şu cevabı vermiştir: "O imanın ta kendisidir."(Müslim, İman, 209)


Yorum: İçinden kötü düşünmek iftira mıdır

apati
Efendim biraz yanlis anlasildi galiba ben dedimki kendi kendime bazen soyluyorum bazen ise düşünüyorum evet içinde biraz vesvese olabilir ama bende bunlari agzimla felanda soyledigim oluyo .. sorum şu. Agzimla veya dusuncemle bir kisiyi kotulersem yani bu kesin boyle yapmistir veya yapmis olabilir diye dusunup veya soylersem ben o kisiye iftira atmis olurmuyum (ama baska birine soylemiyorum veya o kisinin kendisine soylemiyorum) sadece gunahmis islemismi oluyorum yoksa iftirami etmis olurum . CUNKU IFTIRA COK BUYUK GUNAH

Okudunuz mu?  İhtilam olduktan sonra ne kadar idrar yapılır ?

hüsnizanla ilgili örnekler

Bu kategoride yer alan Cenaze aracı neden yeşil? Yeşil rengin özelliği nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçinden kötü düşünmek iftira mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.