Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:05
sizden4
Abone

Yatsı namazının son 3 rekat vitrine nasıl niyet edilir

Yatsı namazının son 3 rekat vitrine nasıl niyet edilir

MertK
Ben niyet ettim Allah rizasi için bugünku vitir namazını kilmaya diye niyet ediyorum bu dogrumu? Ve vitir ayri bir namazmi, yoksa yatsi namaziyla berabermi kilinmali?


Yorum: Yatsı namazının son 3 rekat vitrine nasıl niyet edilir

Gül988
Yatsıyı önce kılıyorsun ondan sonra yazdığın gibi niyet ediyorsun sonra da vitir namazını kılıyorsun kardeşim .

Okudunuz mu?  Kalpten geçirmediğim şeylerin meydana gelmesi

8 yıllık namaz borcunu nasıl hesaplarım?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm. 18 yaşındayım çok küçük yaşta 10 yaşında ergenliğe girdim küçük olduğumdan namazlarımı kılmadım bana kılmam zorunluluğunu da öğretmediler yeni kılmaya başladım 8 yıllık namaz borcum var her namaz vaktinden sonra 1 günlük kaza namazı kılsam olur mu? Hanım olduğumdan 1 er hafta çıkarmam lazım hesaplamayı yapamadım lütfen yardım edin ve ben hanefi meshebindenim sünneti de kılmam gerekli mi? Şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Esnerken ağza giren kıl veya tozu yutmak orucu bozar mı

Yorum: Yatsı namazının son 3 rekat vitrine nasıl niyet edilir

MERAK EHLİ
Kardeşim vaktin varsa sünneti kaza edersin. Ama öncelik kaza namazlarında farz namazıdır. 8 yıl 2920 gün ediyor sen yılda en az 84 gün hayızlı oluyorsun yani 672 gün eder. yani 2248 gün kalıyor en az. 38216 farz kazası var .

Okudunuz mu?  Adak ile ilgili bi soru

Ümmet06
Mahşerde kıldığın sünnet ve nafile namazlar farzların eksiğini tamamlayacak inşaAllah ama çokta yorma kendini şeytan namazdan bıkman için vesvese verebilir günde 1 farz kazası yapsan,normal vakitleride sünnet kılman yeterli olabilir inşaAllah


arifselim
Aleykum selam.

– Kazaya kalan namazların sünnetleri kaza edilmez.
– Ortalama adet süren ne kadar ise her aydan o miktarı hesaptan düşersin.
– Kesin bir rakam elde etmek şart değildir. Mutlaka tahmininden biraz fazla hesap ederek içinin rahat edeceği bir hesap çıkarır ve kaza edersin.

Okudunuz mu?  Yara bandı yapışkanı abdeste engel olur mu ?

MertK
Simdi ben namaza 13-14 yasimda basladim, simdi ben kaç sene kaza namazı kilmaliyim?


ACİLSERVİS
< MertK >
13 yaş ile 14 yaş arasında bir sene fark eder buda bir sürü kaza demek. Anne-baba biliyor olabilir veya sen karar verdikten sonra kendin hesapla bu bir matematikten öte bir şey değil. Her bir senede 365 gün var. Hesabı karışık olanlar kadınlardır sende öyle bir şey yok.
< MERAK EHLİ ve Ümmet06 >
Merak ehli ve ümmet06 cevaptan emin olmadığınız bir şey yazmayın. Bu siteye yanlış bir şey yazılsın istemiyorum. Devamında engellenebilirsiniz. Hanefide vitir hariçinde sünnetlerin kazası olmaz. Kazasını bilerek kılmayanın sünnet namazı farzın yerini niye tutsun. Kaza sayısını bilen veya tahmini rakama karar veren o sayıyı kaza edecek.

Okudunuz mu?  Namazı kasten terk edenin mezheplere göre hükmü?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm
Benim problemim çok farklı sürekli cünüp olduğumu hissediyorum mesela burda bir yazı okuyorum ve cinsellikle alakalı sorular okurken bir akıntı hissediyorum ve artık bu duruma sinir olmaya başladım sürekli olmuyor ara sıra oluyor ama kendimi hemen gusül almak zorunda hissediyorum cinsel ilişkiye girmiyorum , masturbasyon yapmıyorum fakat bir anda insanın okudugu bir yazıdan dolayı boşalması mümkünmüdür ? Birde bazen namaz kılarken çişim geliyormuş gibi hissediyorum iç çamaşırımı değiştiriyorum ve ben bir kızım Onuda söyleyim sonra cevaplarda yanlış bilgi almak istemiyorum ..

Okudunuz mu?  Allahümme Ya Camiünnasi li yevmen la raybe fih. İnnalahe la yuhliful maid. İcma beyni ve beyne

AKA
Ve aleykümüsselam
Ne hissettiğinin bir değeri yok. Meni akmış ise cunüpsün gözünle meni görmediysen cenabet değilsin. Zaten meni bir iki damla değil bolca olur. Meni olduğunu bilirsin.


#UguR
Vitir Namazına Niyet " Niyet ettim Allah rızası için bugünkü vitir namazını kılmaya"

Okudunuz mu?  Eğer ceza verecekseniz, size yapılanın misliyle ceza verin!

MertK
Sagol, Allah razı olsun


Vitire niyet, yatsı namazının selati vitrine nasıl niyet edilir

Bu kategoride yer alan Meni nasıl gelirse gelsin gusül gerekmez mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yatsı namazının son 3 rekat vitrine nasıl niyet edilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.