Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:15
missa5
Abone

Mürtedin tövbe süresi var mı ?

Mürtedin tövbe süresi var mı ?

Kayıtsız Üye
selam , ben 17-19 yaslarımda mürted olmustum bilgisizlikten dolayı.İslam fikihlarında 3 gün boyunca tövbeye davet edilir , etmezse öldürülür diye bir ceza hükmü var.

ben 3 yıldır mürted olarak yaşadım şimdi tövbe ettim ama bana o sıralar tövbeye çagıran yoktu.tövbe geçerli olur mu simdi ?

Okudunuz mu?  Ergenlik belirtileri ve anne babaya tavsiyeler

Yorum: Mürtedin tövbe süresi var mı ?

arifselim
Aleykum selam. Mürted olan bir kişiyi İmana davet edecek olan İslam devletidir. Yani ceza vermek için uyarmak, hapise atmak ve buna rağmen iman etmiyorsa öldürülmesi görevi İslam devletine aittir. Artık sen bu durumda kelime-i şehadet getirerek tövbe etmen yeterlidir. Allah tövbe edenlerin samimiyet ve ihlasını çok iyi bilir ve kullarını bağışlamayı sever.

Bu kategoride yer alan Kapsülde domuz jelatin katkısı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mürtedin tövbe süresi var mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.