Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Bir ürünü farklı fiyatlardan satmak

Bir ürünü farklı fiyatlardan satmak

xmen
Hocam ben ticaret ile uğraşıyorum.Serbest piyasada fiyatlarımız değişken oluyor.Bazen fiyatı kabul ettirebildiğimizde bir malı örneğin 16tl’ye satabiliyorken,aynı malı bir başkasına satabimek için örneğin 14tl’ye vermek zorunda kalıyoruz.Çünkü satış yapmak için daha aşağıda fiyat veren başka arkadaşlarımız var.
Piyasada tutulan bir malın satışını da gerçekleştiriyorum.Örneğin bu malı firma 10tl den satışını gerçekleştir. Buradan iskonton var diyor.Biz bögeler arası yapılan istişarede firmanın verdiği fiyatın üzerinde satmak için anlaşıyoruz.Çünkü piyasa o kadar oynak ki çok küçük karlara da satış yapmak zorunda kalıyoruz.Hal böyle iken giden maldan biraz daha fazla kar elde etmeye çalışıyoruz.
Bir barem koyuyorum.Diyorum ki bu malı şu kadar alırsan fiyatı örneğin 12 tl. Bunun aşağısında alanlara fiyat örneğin 14tl.Yani firmanın 10tl’ye sat dediğini biz az veya çok alıma göre 12 ve 14 tl’ ye satmaya çalışıyoruz.
Bunun yanında bölge dışından uyanık satıcı,Satışı gerçekleştirmek için bölgemdeki bayi’ye 10tl fiyat veriyor.Sorun şu.Aslında firmanın belirlediği fiyatı veriyor.Bende satışı bölge dışına sattırmamak için firmanın elemanı ile istişare ederek bu malı 10tl’ye vermek zorunda kalıyorum.
Aynı miktar malı diğer bayilere 2tl fazlasına zaten veriyorum.Şimdi aynı miktar malı alan bayilerime indirim yapmam gerekiyor mu?Bunun cevabını öğrenmek istiyorum.Çünkü beni rahatsız ediyor.
Bir yandan kabul ettirdiğim fiyat var.Diğer satmak zorunda kaldığım faiyat var.Ne yapmam gerekiyor.

Okudunuz mu?  Kabir azabı nasıl olacak?

Yorum: Bir ürünü farklı fiyatlardan satmak

mum
Kardeş elindeki malı dilediğin fiyata dilediğine satman caizdir.
Ahmede 10 tl’ye, Mehmede 12 tl’ye bir başkasına 14 tl ‘ye. Dinen bunun sakıncası yoktur.


fiyat

Bu kategoride yer alan İlahiyat okumayı bırakmalı mıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir ürünü farklı fiyatlardan satmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.