Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Suretli çocuk Giyim ürünü Satmak?

Suretli çocuk Giyim ürünü Satmak?

emrenazli
Selamün aleyküm kardeşlerim . Biz 25 senedir çocuk giyim üzerine 0-16 yaş arası mağaza işletiyoruz. Takdir edersiniz ki özellikle 0-8 yaş arası çocukların hemen hemen tüm kıyafetlerine insan hayvan figürleri fotoğrafları vs. mevcut . Geçende bir yerde suretli kıyafet satmanın caiz olmadığını duydum ve emin olmamakla beraber şüpheye düştüm. Ben Allah ın emrinden ayrılmak istemiyorum.

Okudunuz mu?  Cami içinde oturan cemaate selam verilir mi?

Yani sormak istediğim Çocuk giyim kıyafetlerinde (arılı, ayıcıklı , kız erkek resimli gibi) suretli ürün satmak caiz midir?


Yorum: Suretli çocuk Giyim ürünü Satmak?

Omer Faruk
Caizdir kardeşim…


Yorum: Suretli çocuk Giyim ürünü Satmak

Kayıtsız Üye
İçimin rahat etmesi için nedenleriyle yazar mısınız? Az önce ismailağa fetva hattını aradın onlar uygun bişiy değil dediler iyice huzursuz oldum lakin benim işim bu

Okudunuz mu?  Güneş doğarken kuran okunur mu

Yorum: Suretli çocuk Giyim ürünü Satmak

Omer Faruk
Bir şeyin haram olması için iki şey gereklidir;

1- Kur’an’dan açık seçik yasaklayıcı bir ayet
2- Hadisten tevatür derecesinde yasaklayıcı bir hadis

Bunun dışında kimse kafasından HARAM, FARZ koyamaz. Bu konuda ismail ağa cemaatinin televizyon yüzü cübbelinin de youtube’da videosu var. https://www.youtube.com/watch?v=vHJ5BtnekwY&t=121s konuyla direk alakalı görülmese de USUL’ ü anlamanız için neyin nasıl farz ya da haram kılınabileceğini anlatıyor.

Okudunuz mu?  Uhud savaşında Hz Muhammed SAV in kılıcı ile savaşan sahabe kimdir?

Şimdi sizin sorunuza gelelim,

Çocuk veya büyük farketmez üzerinde insan, hayvan, canlı figürleri resimleri varsa bu haram mıdır?

Kur’an’a baktığımızda Sebe 13. Ayet, Süleyman/davut ailesine cinlerin heykeller (temasil) yaptığını ve bununla onların sevindiğini aktarır. Bu ayet resim ve fotoğrafın haram olmadığnın en önemli delilidir.

Okudunuz mu?  Hanım eline değince abdest bozulur mu?

Kur’an’da bu delilin yanında KESİNLİKLE RESMİ YASAKLAYAN bir ayet yoktur…
Aynı şekilde HADİSLERDE ise tapınmayı öngören yasaklar vardır. Varolan hadisler ise tevatür derecesinde sahih değildir.

Böylece varacağımız sonuç elbiselerin üzerindeki resim ve figürler TAPINMA amaçlı olmadığı için tıpkı SEBE 13 de belirtildiği gibi serbesttir.

Okudunuz mu?  Öpüşünce cenabet olunur mu?

Kendinizi sıkıntıya sokmayın ve emin olun. İsmailağa cemaati, telefona, iç çamaşırına da bidat olarak bakıyor. Bu kardeşlerimizin her dediğinin doğru olduğunu varsaymak onları DİN kabul etmek olur. Nitekim bu cevaplarında yanılıyorlar.

Elbiselerin üzerinde harama, şehvete, şirke davetiye çıkaran (haç, yahudi yıldızı gibi) dini simgeler olmadıkça helaldir.

Okudunuz mu?  Kutuplarda 6 ay gec 6 ay gündüz Ordaki insan nasıl namaz kılıcak?

Selametle, kendinizi sıkıntıya sokmayın.

Bu kategoride yer alan Borçlu kimse ölürse, borcunu kim ödemelidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Suretli çocuk Giyim ürünü Satmak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.