Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:32
sizden95
Abone

Hasta olmadığı halde rapor almak kul hakkı mıdır

Hasta olmadığı halde rapor almak kul hakkı mıdır

Karanfil
Selam aleykum arkadaşlar

Arkadasimın eşi aylardır çalışmamak için rapor alıyor. Hastalığı yok. Çalışmak istemiyor ve bunu açıkça söylüyor. Benim eşimde hasta olsa bile hakka girmemek için çalışır. Geçen bana izin alması gerekiyordu arkadaşımda diyorki, boşuna harcayacağına tatil günlerini bir iki hafta bassın raporu dedi. Bende sinirlenip bu kul hakkına girer oda haramdır dedim. Baya bozuldu. Yanlışmı dedim. Haram olmayan bişeye harammı dedim diye kendimi yedim iki gündür.
Yardımınızı bekliyorum

Okudunuz mu?  Strateji oyunları caiz midir?

Yorum: Hasta olmadığı halde rapor almak kul hakkı mıdır

imam
Hasta olmadığı halde rapor alan ve raporu veren de kul hakkına girer.
Allah affetsin.


Yorum: Hasta olmadığı halde rapor almak kul hakkı mıdır

Karanfil
Sorumun başlığı değişmiş, kul hakkı olduğunu biliyorum ama kul hakkı haram mıdır? Yoksa kul hakkı büyük bir günahmıdır? Haram değilse haram dedim tövbemi etmeliyim?

Okudunuz mu?  Ter ve Meniyi Karıştırmak

Yorum: Hasta olmadığı halde rapor almak kul hakkı mıdır

imam
Karanfil kardeş
Kul hakkı en büyük günahlardandır. Günah ve haram aynı anlamdadır


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben bir oyunda birinin hesabını çaldım ona geri verdim ancak içindeki bazı itemleri almıştım.Bırkaç yıl sonra içime battı bu iş. Çocuğa bir şekilde ulaştım ve helallik istedim.Önce vermedi bir şey istedi öyle vericekti sonra gerek yok helal olsun dedi sonra tekrar haram etti ve engel attı napmalıyım arkadaşlar? Tövbemi etmeliyim kul hakkından kurtulurmuyum?

Okudunuz mu?  Burçların dinimizde yeri var mı ?

Arkadaşlar benimde bir sorum var. Ben bir oyunda birinin hesabını çaldım ve geri verdim ama hesabındaki bazı eşyaları çaldım.Birkaç yıl sonra pişman oldum ve çocugu bir şekilde buldum.Konuştuk önce helal etmedi ve bir şey istedi sorna vazgeçti ve helal etti sonra yine vazgeçerek haram etti. Ve engel attı. Arkadaşlar nabmalıyım kul hakkından bu yaptıklarımla kurtulmuşmuyumdur. Kurtulmamışsam nabmalıyım?

Okudunuz mu?  Saçlar yağlıyken alınan namaz abdesti geçerli olur mu ?

musab
İmam, ne güzel de hemen fetva veriyorsun kul hakkıdır diye?

Kul hakkı nedir sana göre? Haram olan her şey kul hakkı mıdır? Değilse ne işle meşgul olduğunu sormadan etmeden bu nasıl bir iştir yahu!

Sözgelimi ben kamuda mühendisim. Keyfi rapor aldım. Ben kimin hakkına girdim şimdi? Odamda boş boş oturan bir memurum belki. Kimin işini aksattım da kul hakkına girdim?

Okudunuz mu?  Güçlü irade nasıl kazanılır

Öğretmen miyim de öğrencilerin eğitim hakkına girdim. Ya da diğer memur arkadaşlarım benim işimi yapmak zorunda mı kaldı? Bunları sormadan etmeden cevap vermek ne kadar ilim ehli olduğunu gösteriyor.:)

Hasta olmadan hastayım demek ister devlete demiş olsun ister şahsa, haramdır. Çünkü bu yalandır. Ve bu konu yalan söylemenin caiz olduğu meselelerden birisi değildir.

Okudunuz mu?  Evli kadının zina yapması

hasta olmadığı halde rapor almak

Bu kategoride yer alan Tövbe ettim ama aynı günahı işledim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hasta olmadığı halde rapor almak kul hakkı mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.