Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:38
missa4
Abone

Ahiret hayatı ebedi mi

Ahiret hayatı ebedi mi

Kayıtsız Üye
Bir tek Allah ezeli ve ebedi dir. Ahiret hayatı ebedi değil mi. Biz de ebedi mi olcaz Ahirette nasıl oluyor bu çelişki açıklar mısınız ?


Yorum: Ahiret hayatı ebedi mi

rana
Ortada bir celiski yok. Iman konularinda çok fazla kurcalamak imanini tehlikeye atmaya vesile olur. Tipki şuan seytan sende bir soru isaret birakmasiyla baslar. Dikkat et.

Okudunuz mu?  İnançla ilgili yorumlar nasıl ortaya çıkmıştır?

Bir kere Allah eğer kullarin ebedi hayatta ebedi kalmalarini isterse birtek o zaman ebedi cennette veya cehennemde kalabilecegimizi unutmamak gerek. Bir tek ezeli ve ebedi olan Allahin gücüyle cennette kalmamiz, sadece Allah ol dedigi için, sirf Allah istedigi için ebedi cennette veya cehennemde olacagimizi düsünürsen daha kolay anlarsin farki. Senin ebedi cennette kalman senin ebedi olman anlamini tasimiyor ve ortada bu neden hiç bir celiski yoktur. Yani orda ebedi kalmanin senin ebedi olman kastedilmiyor.
Kuran bir çok cevap var yani tavziyem kurani kerimi bol bol oku kardesim.

"Ey insanlar! Siz Allah’a muhtaçsınız. Allah ise her bakımdan sınırsız zengin olandır, övülmeye hakkıyla layık olandır." (Fâtır, 35/15)

Okudunuz mu?  Namazda kasten vacipin terki namazı bozar mı ?




ahiret hayatı ebedimi dir

Bu kategoride yer alan Bismillahi mecrehe ve mürsehe bu duanuın açıklaması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahiret hayatı ebedi mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.