Anasayfa
27 Mayıs 2022, 22:34
sizden95
Abone

Kervan gelince sahabelerin cumayı terk etmesi

Kervan gelince sahabelerin cumayı terk etmesi

turan42
Cuma suresinin son ayetinde anlatılan olayın ayrıntısını bir videoda şu şekilde duydum Efendimiz (sav) hutbe okuyor camideki sahabeler dinliyordu o sırada bir ticaret kervanı caminin yanına geldi camideki sahabelerde kaliteli mallar erkenden tükenir ve bize kötü mallar kalır korkusuyla hutbeyi yarıda bırakıp alış veriş yapmaya gitmişler.Günümüzde böyle bir şey olsa o kişilere nasıl bakarız ? Sahabe dediğimiz kişiler böyle bir şeyi nasıl yapabilir? Onlar gökteki yıldızlar gibi dediğimiz kişiler değilmiydi?Kafamdaki sahabe imajında dengesizlik oluştu lüütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Nike marka ürün kullanmak

Yorum: Kervan gelince sahabelerin cumayı terk etmesi

Şem’a
Cuma suresi son ayetin tefsiri / Nuzul sebebi

"Onlar bir ticaret, yahut bir oyun, bir eğlence gördükleri zaman ona doğru dağıldılar." ayetinin (11. ayet) nüzul sebebiyle ilgili olarak Ahmed b. Hanbel, Buhari, Müslim ve Tirmizi’nin Cabir’den rivayet ettiklerine göre Rasulullah (s.a.) bir cuma günü hutbe irad buyurdukları sırada gıda maddeleri yüklü bir ticaret kefilesi Medine’ye girdi.
Cemaat hutbe esnasında mescidden çıkıp gitti.
Rasulullah’ın (s.a.) yanında sadece on iki kişi kaldı.
Bunun üzerine "Onlar bir ticaret… gördükleri zaman" ayeti nazil oldu.

Okudunuz mu?  Evlenmeden önce sevgili olmak

Tefsir alimleri şöyle dediler: Medine halkını açlık ve pahalılık vurmuştu. Dıhyetü’l-Kelbi bir ticaret kafilesiyle Şam’dan döndü. Kafilenin gelişini herkese duyurmak için davullar çalındı. Bu sırada Hz Peygamber (s.a.) cuma günü cuma hutbesi irad ediyordu. Herkes kafileyi görmeye çıktı. Mes-cidde sadece on iki kişi kaldı. Ebu Bekir ve Ömer de bunlardandı. Bunun üzerine bu ayet nazil oldu. Rasulullah şöyle buyurdu: "Peş peşe çıkıp gitseydiniz ve yanımda kimse kalmasaydı üzerinize vadiden ateş akardı. "

Okudunuz mu?  40 günün kerameti nedir?

NOT: Açlıkla imtihan olan sahabeleri kınamayalım yoksa aynı sınava siz tabi olursunuz

Bu kategoride yer alan Birini aldatırken görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kervan gelince sahabelerin cumayı terk etmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.