Anasayfa
6 Haziran 2023, 15:10
sizden95
Abone

Selefik ile vehhabilik arasındaki fark nedir?

Selefik ile vehhabilik arasındaki fark nedir?

Edaeda
Aslında az çok bilgiye sahibim. Selefiler islamı en saf haliyle yasayanlardır. Vehhabiler şiddete meyilliymiş. Ve ikisi ayrı zamanlarda ortaya çıktı.Selefilik ile vehhabiliğin karıştırılması doğru değil her ne kadar benzer yönleri olsa da. Ancak aklıma takılan bazı sorular var. "Her vehhabi bir selefidir, her selefi vehhabi değildir "sözünü açıklar mısınız, ırak şam İslam devleti’nin beslediği düşünce selefilik midir yoksa vehhabilik midir, selefiler sünnileri, şiaları ve özellikle de sufileri sevmezmiş doğru bulmazmış buna göre selefiler sünni mezheplere inanmaz mı? Aydınlatırsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  İmamdan önce selam vermenin hükmü

Yorum: Selefik ile vehhabilik arasındaki fark nedir?

Kayıtsız Üye
Selefiler dini sahabenin yasadigi gibi yasamak istiyenlerdir öncekiler anlamina gelur dört mezhep alimini severler kurana aykiri olan gorusleri almazlar kufur ameli yapanlari tekfir ederler hiç bir kunayiçinin kinamasindan korkmazlar sadece Allahtan korkarlar

Okudunuz mu?  Okulda yaptığım hata

Yorum: Selefik ile vehhabilik arasındaki fark nedir?

Şem’a
Selefiyye mezhebi İtikadî konularda Kur’an ve Sünnet’in lafzına bağlı olan ve te’vili kabul etmeyen ekoldür.
Vehhabilik ise siyasi bir harekettir.

Sözün kısası selefilik ehli sünnet mezhebidir ama vehhabilik değil.


vehhabilik görüşleri

Bu kategoride yer alan Makyajdan sonra tekrar abdest almak gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Selefik ile vehhabilik arasındaki fark nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.