Anasayfa
16 Nisan 2022, 10:47
missa01
Abone

Haram olan bir şeyi yapmamaya yemin edip yeminini bozanın durumu nedir ?

Haram olan bir şeyi yapmamaya yemin edip yeminini bozanın durumu nedir ?

Kayıtsız Üye
Mumsema ben bir daha mast yapmayacağım diye yemin etmiştim fakat yeminimi bozdum pişman oldum bir daha tutamayacağım yemin etmiycem diye tövbe ettim. sorum şu haram olan bir şeyi yapmamaya yemin edip yeminini bozan mürted mi olur ?

Okudunuz mu?  Doğruları konuşmak gıybete girer mi

Yorum: Haram olan bir şeyi yapmamaya yemin edip yeminini bozanın durumu nedir ?

imam
Yemini bozan mürted olmaz yani dinden çıkmaz ama günahkar olur.
Yemin kefareti verip Allahtan özür dilemesi gerekir.


Yorum: Haram olan bir şeyi yapmamaya yemin edip yeminini bozanın durumu nedir ?

Kayıtsız Üye
Kuran üzerine yapılan ve pişman olunup bozmak için ne yapılmalı

Okudunuz mu?  Günde iki vakit namaz kılmak

Yorum: Haram olan bir şeyi yapmamaya yemin edip yeminini bozanın durumu nedir ?

arifselim
Kuranı kerim üzerine edilen yemin geçerlidir. Bozmak için özel bir eylem yoktur. Eğer bozacaksa ilk önce o yemin bozulur ve daha sonrada bu yemininin kefaretini yerine getirmelidir. Yemin kefareti için sitemizden bakabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Hz İbrahimin Kıssası

Ahmet18
Ben yatsi namazını kıldıktan sonra icimde abdestle ilgili bir şüphe oldu vAllahi billahi bidaha kilmicam bu vesvesedir dedim ancak icime sinmeyince yatdi namazını tekrardan kildim ne yapmaliyim ?

Yatsi namazını kıldıktan sonra abdestle ilgili namazdayken aklima şüphe dusmustu bu yuzden bunun vesvese oldugunu dusunerek vAllahi billahi yatsıyı tekrar kilmicam dedim sonra icime sinmedigi için yatsıyı 1 saat sonra tekrardan kildim kefaret gerekir mi ?

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin 20 karısı + 2 cariyesi olduğu doğru mudur ?

arifselim
Dediğin şeyi pekiştirmek gayesi ile söylendiği zaman bu yemin olmaz. Bu o dediğini sağlamlaştırmak için söylemişsen yemin değildir. Ancak özel olarak yemin etmişsen ve bozmuşsan sana kefaret gerekir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Bende ayıp bir günahı işlememek için o sinirle yemin ettim. Fakat kendimi tutamayıp bozdum. Yaklaşık 1000 tl birikmiş param var. 23 yaşında üniversite öğrencisiyim. Ailemin evinde oturuyorum. Kefaret orucu için para mı vermem gerekiyor yoksa 3 gün oruç tutsam da olur mu?

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili hadisler kısa

Merhabalar. Bende işlediğim müstehçen bir günayı sinirlenip Allah’a dua ederek işlemeyeceğimi söyledim. Daha sonra da bu yemini bozdum. Zamanında da bir işte çalışmıştım ve bu işten de 1200 tl aldım. Oruç tutsam olur mu? Yoksa kefareti ödemek zorunda mıyım?


arifselim
Merhaba. Yemin tutmak içindir ve Allah adı anılarak edilen yemin tutulmalıdır. Şayet yemin bozulmuşsa sırası ile ilk önce on fakir bir gün yedirilmeli yada giydirilmelidir. Eğer buna gücün yetmiyorsa ancak o zaman arka arkaya 3 gün oruç tutarsın. Senin öğrenci olman durumu değiştirmez ve kefaretini ödemen gerekir.

Okudunuz mu?  İmam ile nasıl röportaj yapılır,hangi sorular sorulur?

yemin

Bu kategoride yer alan İslamda erkek nasıl olmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram olan bir şeyi yapmamaya yemin edip yeminini bozanın durumu nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.