Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:30
missa0
Abone

İçimizden dediklerimiz sorumlumuyuz

İçimizden dediklerimiz sorumlumuyuz

Kayıtsız Üye
Abiler Selamün Aleyküm
Ben içimden farkinda olmadan şirki gerektircek düşünceleri içimden söyledim ama buna uygun hareket etmedim hep 5 vakit namazımı kılıyorum kalbende Allahın eşi benzeri olmadiğina tek ilah olduğuna inanıyorum ama bir an farkında olmadan bu düşünceleri geçirmişim içimden şirki gerektircek düşünceleri 1 ay önce demişim birkac kez şimdi aklıma geldi 2 gündür ağlamaktan gözlerimde yaş kalmadı akılımdan bilerek şirki gerektircek sözleri geçirmem ama günahmıdır şirke girermi.ama kalbrn inanmadım bu sözlere
Selametle

Okudunuz mu?  İslamda Anne ve baba çocuğunu reddedebilir mi?

Yorum: İçimizden dediklerimiz sorumlumuyuz

arifselim
Aleykum selam kardeşim. İnsanın iman etmediği ve istemediği halde aklına gelen bu tür düşünceler insanı şirke veya günaha sokmaz. Bu düşünceler şeytandan olup Allah bunlardan dolayı insanı sorumlu tutmaz. Bunlar gelse bile böyle inanıp asla önemsemeyeceksin.

Okudunuz mu?  Sahabe isimleri anlamları

Yorum: İçimizden dediklerimiz sorumlumuyuz

Cicig
Merhaba benim aklıma isteyerek veya istemeyerek "şu şey olmazsa kefaret tutucam" demek geliyor bende o şeyin olması için uğraşıyorum ama olmuyo. Bu durumda kefaret gerekir mi?

Teşekkürler. Bir an isteyerek içimden söylüyorum. örnek "Şu oyunda yenilirsem kefaret tutucam" diye isteyerek aklımdan geçiyo. Bende o oyunda yenilmemek için uğraşıyorum ve gene yeniliyorum. Kefaret tutmam gerekir mi?

Okudunuz mu?  Meslek kader midir?

Yorum: İçimizden dediklerimiz sorumlumuyuz

Hoca
İçimizden geçen vesvese ve şüphelerden sorumlu değiliz. Aldırmayın


içimizden geçen düşünceler, Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Hz mehdi gerçeği nedir? Hz. Mehdi ile ilgili hadisler açıklar mısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimizden dediklerimiz sorumlumuyuz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.