Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:18
missa06
Abone

Biri hiç görmediği bir şeyi hayal edebilir mi

Biri hiç görmediği bir şeyi hayal edebilir mi

Kayıtsız Üye
Bir insan daha önceden görmediği birini hayal edemez’ sözü doğrumudur? ve biri bu sözü duyduğu halde hiç görmediğin bir insanı hayal et derse bu günahmıdır/küfürmü/şirkmidir? Yani geçmişte tam olarak ne yaptı ne dedi bilmiyor ve bunu hatırlıyor eğer yanlış bir şey söylemiş ise nasıl tövbe etmeli? Nasıl tövbe etsin ?? Kişi çok korkuyor acana şirkemi küfüremi girdim diye. Nasıl tövbe etsin? Yani nasıl dua etsin ? Tövbe istiğfar et demeyin yani tam olarak nasıl tövbe etsin diye soruyorum?

Okudunuz mu?  Allaha Tevekkül Etmek Ne Demektir

Yorum: Biri hiç görmediği bir şeyi hayal edebilir mi

arifselim
Tövbe demek, PİŞMANLIK demektir. Tövbe et demeyelim de sana ne diyelim Allah aşkına? Önceden görmediği birini hayal etmek veya hayal etmemek şirk veya günah değildir.

Bu kategoride yer alan Rahmet ile mağfiret arasındaki fark başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Biri hiç görmediği bir şeyi hayal edebilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.