Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:17
sizden3
Abone

Tesbih nasıl çekilir , ne taraftan başlanır ?

Tesbih nasıl çekilir , ne taraftan başlanır ?

alonsof1
SelamunAleykum arkadaşlar , arkadaşlar ben önceden zikirmatik ile süphanAllah , elhamdülillah , Allahu Ekber , gibi zikir çekiyordum hepsinden teker teker 100 olunca bırakıyordum diğerine geçiyordum. Yani 100 süphanAllah 100 elhamdülillah gibi devam ediyordum.
Şimdi ise tesbih aldım sanırım 3 bölme var ve o 3 bölmede 33 ten toplamda 99 boncuk var ? yani zikir çekerken o baştaki uzun olan çubuğu , diğer bölümleri ayıran boncukları da sayacak mıyım ? yoksa sadece 99 olan boncukları mı kullanacağım ? Sonra başlarken zikire tesbihin orta boncuğunun sağ tarafından başlayıp sol da mı bitireceğim yoksa tam tersi mi ?
Birde her zikri 99 değilde 100 yapsam sorun oluyor mu ? Yani 99 süphanAllah 99 elhamdülillah 99 Allahu Ekber değilde her birini 100 yapsam olur mu ?

Okudunuz mu?  Cenneti kazandıran ameller nelerdir?

Yorum: Tesbih nasıl çekilir , ne taraftan başlanır ?

arifselim
Aleykum selam. Sayı konusunda eğer sünnette tavsiye edilen bir sayı yoksa 99 veya 100 yapmakta serbestsin. Örneğin günde 100 kere estağfurullah demek hadiste vardır. Her 33 boncuktan sonra gelen bölmeleri kendine göre ayarlayabilirsin. Normalde bunlar namazdan sonra çekilen 33’er defa subhanellah , elhamdulillah ve Allah’u ekber tesbihleri için yapılmıştır. Başkada bir özellikleri yoktur.

Okudunuz mu?  Vesvese ile gerçek düşünceyi nasıl ayırt edicez

tesbih nasıl çekilir 99, tesbih nasıl çekilir, tesbih nasıl cekilir

Bu kategoride yer alan El Ahzab Suresi 72 Ayet Tefsiri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesbih nasıl çekilir , ne taraftan başlanır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.