Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:13
missa01
Abone

Hayvanlar Müslüman mı?

Hayvanlar Müslüman mı?

Kayıtsız Üye
Hayırlı ramazanlar. Hayvanlar Allah’ın sessiz kulları olduğu için onlara Müslüman diyebilir miyiz? Hem hayvanlara eziyet eden insanlara hayvan, köpek diyebilir miyiz?


Yorum: Hayvanlar Müslüman mı?

arifselim
Hayırlı ramazanlar. Müslüman olmak aklı olan varlıklardan sorulur. Hayvanların aklı olmadığı için dinden de sorumlu değillerdir. Dolayısıyla da müslümandırlar denemez. Ama Allah’ın sessiz kullarıdır denilmesi caizdir. Hayvanlara eziyet edenlere bir hayvan adını kullanmak, hayvanlara hakaret olabilir. Bu yüzden kullanmamak daha doğrudur.

Bu kategoride yer alan Muhammed isminin yanına yakışan isimler Muhammed ismine uygun isimler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayvanlar Müslüman mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.