Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
missa03
Abone

Şüpheli şeylere helal veya haram demek günah mıdır

Şüpheli şeylere helal veya haram demek günah mıdır

Kayıtsız Üye
Şüpheli birşeye, yani haram veya helal olduğunu tam bilmediğin şeye haram gibi davranmak günahmıdır? Mesela günah gibi muamele etmek günahmıdır?
Ve haram ve helal demek günahmıdır?


Yorum: Şüpheli şeylere helal veya haram demek günah mıdır

arifselim
Helalde haramda bellidir. Bu her ikisi arasında şüpheli olan ve ne oldukları belli olmayan şeyler vardır. Bunlardan sakınmak dinini korumak demek olur. Bu şüphelilere haramda demeden ama adeta haramdan kaçınır gibi kaçınmak en doğru olanıdır.

Okudunuz mu?  Gece yarısı ezan sesiyle uyanmak

Yoga

Bu kategoride yer alan İslam dinine göre uyuşturucu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şüpheli şeylere helal veya haram demek günah mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.