Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden93
Abone

Babam sakalımı kesmemi isterse kesmeli miyim?

Babam sakalımı kesmemi isterse kesmeli miyim?

Çaylak2017
Babam İslâm adına yaptığım her şeye gıcık oluyor, nefret ediyor; bir süredir uzattığım sakalımı da kesmemi istiyor. Sakal uzatmak sünnettir tabii; ama Müslüman olmadığı için bunu anlayamaz. (Bana IŞİDli deyip duruyor) Ben kesmek zorunda olmadığımı söyledim; bozuldu ve kin beslemeye başladı. Kesersem ya da kesmezsem günah olur mu?

Okudunuz mu?  Döngel duası

Bir yandan da şöyle düşünüyorum; taviz vermeye başladığım anda tepeme biner, İslâm’la ilgili ne varsa teker teker yasaklamaya, engellemeye çalışır. Ne yapmalıyım? Kulun isteğini Allah’ın emirleri, yasakları ve sünnetten daha üstte tutacak değilim; fakat babamın da bana tamamen düşman olmasını istemiyorum.

Okudunuz mu?  Beddua tutar mı?

Yorum: Babam sakalımı kesmemi isterse kesmeli miyim?

Tevbe
allah-ü Teala bu gibi durumlarda bizlere dünyalık işlerde anne ve babamız ile iyi geçinmemizi öğütlüyor siz babanızın dediğini yapınız.


Yorum: Babam sakalımı kesmemi isterse kesmeli miyim?

Çaylak2017
Sakalı komple kesmek/kazımak (sinek kaydı traş olmak) günah değil mi? Sakalı sadece kısaltsam olur mu? Bu dünyalık iş de değil ki; sünnet. Yarın öbür gün namaz kılma derse sünnet namazlarını terk mi etmeliyim?

Okudunuz mu?  Kendi ailemden öyle sogudum ki babannemin evine taşınmayı düşünüyorum artık

Yorum: Babam sakalımı kesmemi isterse kesmeli miyim?

LIGTH
Ama namaz önemli bir nokta bence baban dedi diye sünneti terk etmemelisin, sakalını kes gönlü olsun, taviz vermek gibi düşünme benim düşüncem bu yöndedir.Allah kolaylık versin


Tevbe
Namaz kılmak farzdır. Farzı terketmek çok büyük günahtır. Sakal ise sünnettir. Sünneti terketmek sünnet sevabından mahrum bırakır ancak bir günah yazılmaz terkedildi diye. Ancak bizlere şefaat edecek olan Peygamber efendimiz s.a.v. ‘in sünnetlerini yapmaya çokça gayret etmeliyiz. Siz sakal konusunda babanızı dinleyiniz allah-ü Teala böyle buyurmuştur. Babanız namazı ayırt edip sünneti terk et derse ondan gizli kılabilirsiniz yani gözünün önünde olmayacak şekilde ancak size farz namazlarını terketmenizi söylerse tabiki onu dinlemeyeceksiniz.

Bu kategoride yer alan Midye ve hamam böcekleri regl oluyorlar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babam sakalımı kesmemi isterse kesmeli miyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.