Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden2
Abone

Enam Suresi 121. Ayette kastedilen nedir?

Enam Suresi 121. Ayette kastedilen nedir?

istt34-90
Bazıları diyor ki tağut ülkelerinde askerlik yapılamaz, oy kullanılamaz, mahkemeye başvurulamaz vs. Sonra şu Enam suresi 121. ayeti söylüyorlar:

"Onlara itaat ederseniz şüphesiz siz de müşriklersiniz."

Onların kanunlarına itaat etmiş oluyorsunuz diyorlar. Bu olay cidden böyle mi?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken küçük beyaz parıltılar görmek neye delalet eder?

Yorum: Enam Suresi 121. Ayette kastedilen nedir?

@hmet
En’m suresi 121. ayetin bir kısmını alıp hüküm vermek cahillerin işidir. Ayetler toplu şekilde alınmalı ve tefsirde hangi anlama geldiğini ve hangi hükümler çıkarıldığı yazılıdır.

AYETİN KISACA TEFSİRİ

Ey mü’minler! Putlar için kesilen hayvanlarda olduğu gibi, Allah’tan başkası için kesilen veya kesilirken Allah’tan başkasının adı anılan hayvanların etinden de yemeyin, Ondan yemek, hiç şüphesiz bir günah ve Allah’a itaatten çıkmaktır, Şüphesiz ki şeytanlar, sapıklık arkadaşları olan müşriklere mü’minlere karşı batılla mücadele etmeleri için vesvese verirler. Laşeyi kastederek onlara: Kendi öldürdüğünüz hayvanların etini yiyorsunuz da, Allah’ın öldürdüğü hayvanların etini niçin yemiyorsunuz? derler Haramları helal sayma hususunda o müşriklere uyar ve bâtıl amellerinde onlara yardımcı olursanız, hiç şüphesiz bu durumda siz de onlar gibi olursunuz. Zemahşerî şöyle der: …Çünkü Allah’ın dini hususunda kim ondan başkasına uyarsa şüphesiz Allah’a ortak koşmuş olur. Basiret sahibi bir kimsenin Allah’ın dini konusunda âyette görülen bu büyük tehditten dolayı, nasıl olursa olsun, kesilirken Allah’ın adı anılmayan bir hayvanın etinden yememesi icâbeder.

Okudunuz mu?  İsot yemek günah mı?

Yorum: Enam Suresi 121. Ayette kastedilen nedir?

Kayıtsız Üye
Ben de bu ayeti sonradan gördüm ve o son kısmına takıldım. Şimdi onlara itaat, yani onlar gibi insanı müşrik eden durum, Allahdan başkasına kesilmiş hayvanı yemek mi? Yoksa bunu helal saymak mı? Ayetteki son kısım neyi kastediyor?

Okudunuz mu?  İmam Şafi Peygamberimizin soyundanmıdır?

enam 121

Bu kategoride yer alan Tağut devletinin kanunlarına tabi olmamak için ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Enam Suresi 121. Ayette kastedilen nedir?