Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:03
missa08
Abone

Annemle Tartıştık Çok Pişmanım

Annemle Tartıştık Çok Pişmanım

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum abilerim, ablalarım, hocalarim. 16 yasinda bir ergenim biraz ayrintili yazacagim okuyup bana akil verirseniz çok mutlu olurum cunku saglikli dusunemiyorum. Dedigim gibi 16 yasinda iyi bir okulda okuyan iyi aileye sahip bir cocugum. Sabah çok kotu bir olay yasadim ve annemin bedduasini aldim kendimi çok pişman hissediyorum, bir buyugumden islami cervevede yardim almak istedim aklima ilk gelen yer burasi oldu. Bir tane 3.sinifa giden kardeşe sahibim. Annemle aramiz kardesim oldugundan beri hiç samimi değil cunku hep kavga ediyoruz. Beni cogu konuda ondan kayiriyor. Bunu gorebiliyorum. Klasik kiskanclik diyeceksiniz fakat oyle değil bir birey olarak bunu net olarak goruyorum ve annemin bu son 1 2 senedir beni sevmedigini biliyorum. Bilgisayarda iken sabah kardeşim telefonumu istedi, vermedim cunku telefon kullanmasini pek bilmiyor. Hem de şarjdaydi telefon ben de takiliyorum bilgisayarda. Sonra annem geldi bu teknolojik aletlerde annem beni kardeşim ile daha çok kayiriyor hep bana kiziyor ve ben sabrediyorum bazen de düşünüyorum kendi kendime. Cok sinirlendigimde kendimde olamiyorum sanki baskasi geliyor. Seytanin dolduruşuna çok geliyorum. Neyse, vermedim kardeşime. Daha tam dolmadi dedim yolladim.

Okudunuz mu?  Zikir ve cinler

Sonra annem geldi cikardi. Anne dedim cikarma daha dolmadi zaten bozuk birak iyice dolsun oyle oynar. Babamla da aram iyi değil bu olaylar yuzunden beni kaç kere evden kovdu falan. Sonra annem geldi oturdu yan koltuğa o zaman cik bilgisayardan dedi ve beni iyice sinirlendirdi. Oyunda yeniliyoruz ben zaten kizginim bunu bildigi halde uzerime geliyor cunku beni sevmiyor kişkirtip babama aksam direk soyluyor ve yine evden atilacagim korkusuyla sabrettim bekledim. Sonra sinirliyim beni kişkirtmak için sirtima vurmaya başladi. Anne vurma zaten oyunda yeniliyoruz sinirliyim dedim. Devam etti noldu bir şey mi diyeceksin dedi. Anne biliyorum beni sevmiyorsun ama yapma dedim sinirlenmek istemiyorum agzimdan kotu seyler cikacak dedim. Devam etti sonra kalktim masaya vurdum ittim onu. Ama gozum donmustu resmen, sinirlendigimde hep boyle oluyor sanki şeytan durtukluyor ve kendimi o an kaybediyorum. Sonra hakaretler ettim kapiyi kapattim. Bu da sana hakkimi helal etmiyorum daha karismiyorum dedi soylenmeye devam etti.

Okudunuz mu?  İslama göre Geçimsizlik varsa sabretmek mi daha hayırlı yoksa boşanmak mi?

Bu yaşananlardan sonra hep pişman oluyorum agliyorum çok düşünüyorum ama bu ilk yapisim değil beni çok korukluyor buna mecbur kaliyorum. İttigim için ona hakaret ettigim için coook pismanim. Dusunuyorum ki o beni sevmese beni bu gunlere getirir miydi sonradan kayirmalari, bilerek sinirlendirip evden attirmaya calistigi aklima geliyor. Yani annemin gonlunu almak istiyorum fakat nasıl yapacagimi bilmiyorum. Beddua aldim ki bu bizim dinimizde onemli bir konu. Tum ayrintilariyla anlattim, kendimi gunahkar zalim gibi hissediyorum. Ne yapmam gerektigini de bilmiyorum şansliyim babam dovup evden atmadi. Ne olursa olsun o benim annem ve bu yaptigim çok yanliş. Abilerim, hocalarim, ablalarim her seyin farkindayim fakat her tartistigimda boyle oluyor. 2 yil sonra universiteye gidecegim zaman ayrilmayi düşünüyorum cunku olmayacak. Lutfen, sonuna kadar okumazsiniz fakat ne yapabilirim sizden akil almam gerek.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebi nedir kısaca

Yorum: Annemle Tartıştık Çok Pişmanım

arifselim
Aleykum selam. Anne bir cennet vesilesidir. Elbette bu anne melek gibidir hiç hatası yoktur demek değildir. Sana karşı hataları da olabilir ama sen ona iyilikle ancak söyleyebilirsin. Ona bağırmak, hakaret etmek ve helede el kaldırıp itmek asla ama asla hakkın değildir. Ondan hemen özür dile ve hem ona hemde rabbine bir söz ver. Bir daha bu tür hareketlerde bulunmamalısın. Senin bunları yazıp sorman ve pişman olman, onlara olan sevgini ve inancını gösteriyor. Allah’ın izniyle öyle birisi kendisini de kolay bir şekilde toparlayabilir. Kardeşin içinde biraz daha sabırlı ol. Bu dönemler geçecektir.

Okudunuz mu?  Vücuttaki hangi kıllar ne zaman temizlenir?

Önemli bir soru..

Obsessif
Sayın Hocam, geçen hafta benim için çok önemli bir diploma aldım. Yaklaşık 7 yıllık emeğimin ürünü. Yüksek öğrenimle ilgili.hayatımdaki en emek verdiğim şey. Diploma öncesi geçici bir belge veriliyor 2 ay kadar sonra da aslı veriliyor. Bu geçici belgeyi almaya gitmeden önce annemle çok kötü kavga ettik, ben çok ağır şeyler söyledim. Belgeyi gidip aldım. Ancak aldığımdan beri bu belgenin annemle kavgalıyken almış olduğun için bana hayırlı olmayacağı düşüncesine kapıldım. Tam 1 haftadır bunu düşünüyorum uyumuyorum. Sonra tabi özür diledim barıştık o da üzüldü benim bunu düşünüp takılmama ama ben bu kadar önemli bir meselede bu hatayı nasıl yaptım, bunun hayırlı olmaması düşüncesi beni yiyip bitiriyor ne yapmalıyım. Ne olur yardım edin bu hissiyattan nasıl kurtulurum gerçekten hayırlı olmaz mı?

Okudunuz mu?  Sansarın boğazladığı tavuk yenir mi

Yorum: Annemle Tartıştık Çok Pişmanım

Kayıtsız Üye
En dogrusunu ALLAH bilir
Ama neden hayırsız olsun ki. Sonuçta kendi emegin ile calışarak sınıflarını gecip hak ederek almadın mı diplomanı. Anneni kırmışsın özür dileyip gönlünü de almışsın basit şeyler için annelerimizi üzmeyelim hayat çok kısa. Bence takıntı yapıyorsun olmadı annenden tekrar özür dile, isteyerek kalbini kırmadığıni, pişman oldugunu anlat. Allah’a tövbe et. Okb kötü bir hastalıktır. Diplomanin senin için hayırlı olmasını diliyorum.

Okudunuz mu?  İmamın arkasında kadın cemaat varsa nasıl niyet eder?

annemle kötü kavga, annemi ittim

Bu kategoride yer alan Yeminimi bozarsam 1000 Euro verecegim diye yemin ettim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annemle Tartıştık Çok Pişmanım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.