Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:57
missa3
Abone

Kardeşlerimin Annemle ilgilenmiyorlar

Kardeşlerimin Annemle ilgilenmiyorlar

Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar. sitenize yeni üye oldum site içeriğini çok beğendim emekleriniz için tşk ederim. benim bir sorunum var 7 kardeşiz en 4 kız 3 erkek babamız vefat etti. bir kardeşimiz hariç hepimiz evliyiz Annem 68 yaşında kardeşimle birlikte yaşıyor Annemin emekli maaşını kardeşim alıyor anneme her hizmetini yaptırıyor yemek temizlik falan ama annem hasta olunca ilgilenmiyor yanlış anlaşılmasın derdim para pul değil 21 yıllık evliyim 21 yıldır Annemin her derdine ben koşarım her hastalandığında ben doktora götürürüm diğer kardeşlerim özellikle kız kardeşlerim hiç biri Annemle ilgilenmezler ev hanımı oldukları halde herkes bir bahaneyle annemle ilgilenmezler.bu 21 yıldır bu şekilde sürdü farklı şehirlerde yaşadığım dönemlerde bile annemi gerekirse bulunduğum şehire getirtip ameliyatını yaptırdığım çok oldu.Hamd olsun Annem hayatta ve ben evlatlık vazifemi yapıyorum Ancak kızdığım nokta diğer kardeşlerimin annemle ilgilenmemeleri. buna rağman annemin onlara daha çok değer vermesi.bu duruma çok üzülüyorum eşim iyi bir insan senelerce Anneme kardeşlerime maddi manevi çok yardımı oldu hakkını ödeyemem. bu anlamda ama son zamanlarda bu durumdan eşimde rahatsız olmaya başladı diğer kardeşlerimin herşeyi benim üzerime yıkmaları annem bakmamaları eşimi çok kızdırıyor ve bir tek sen değilsin 6 kardeşin daha var onlarda annene baksınlar diyor. bu yüzden birkaç kere onunla bile tartışmamız oldu. sizce ben nasıl bir yol izlemeliyim? Anneme lafım yok olamazda ama her derdine yıllardır ben koşuyorum ancak kıymet bilmiyor ben yinede Annem diyerek her derdine koşuyorum koşarımda ama bu kardeşlerimin bu tutumları beni çok üzüyor ve kendimi kullanılmış hissediyorum artık yoruldum kardeşlerimin bu tutumunun günahı varmı? bu durumda Annemle onlarında ilgilenmesi gerekmiyormu ? ve benim annemle ilgilenmemim sevabı nedir ? ne yapmamı önerirsiniz ?cevabınızı bekliyorum sağlıcakla kalın.

Okudunuz mu?  Siyah silüet görmek

Yorum: Kardeşlerimin Annemle ilgilenmiyorlar

vel Fecr
şimdi bacım herşey imtihan. sen bunun kıymetini bilirsen nimettir. diğer kardeşlerin için durum anlattığından yola çıkarak zillettir.

yarın hak teala huzurunda takvana göre ecrini alırsn inş. imtihanda sabır göstermelisin. ona buya şeytana uyup nefsani hareketlerden kaçın. gönlünü ferah tut. annen belki ufakken sana size bakarken ne fedakarlıklar etti , belki sende annesin daha iyi anlarsın. kullanılmış tuvalet kağıdı gibi annenizi çöpe atmayın ki atmamışsın. benden nasihat olarak diğer kardeşlerin sana fitne olmasın sen yardıma devam et inş. hakkını Allah tealadan bekle.

Okudunuz mu?  İyi dileklerimizi iletmek için hangi ifadeleri kullanırız

Yorum: Kardeşlerimin Annemle ilgilenmiyorlar

Nur34
Sağol hocam. evet şükür bende Anneyim iki evladım var kardeşlerim anneme bakmasalarda ben Annemi çok seviyorum. dahada önemlisi ona acıyorum. çünkü hiç gün görmedi babam yıllarca anneme eziyet etti ve 40 yaşında Annem dul kaldı bizleri bırakmadı büyüttü evlenmedi okuması yok yazması yok. buna rağmen Anneliğini yaptı bunlardan dolayı ve hiç güzel bir gün görmediği için Anneme merhametli olmam gerektiğini düşünüyorum.ve Annemin duasının benim için hayırlı olacağını Allah kadında benim için iyi olduğunu düşünüyorum.Annem hastayken ızdırıp çekerken ben evimde huzurlu olamıyorum kardeşlerim götürmesede ben götürüyorum. canı ne isterse alırım yedirir yaparım onu mutlu görmek beni çok mutlu ediyor.

Okudunuz mu?  Günahkar insan nasıl tövbe etmeli

Yorum: Kardeşlerimin Annemle ilgilenmiyorlar

vel Fecr
Allah sizden ve annenizden razı olsun inş. ne diyelim.

bir gün bizde o duruma gelebiliriz.biz annemize babamıza zamanı geldiğinde merhamet etmezsek, yarın hak teala huzurunda rabbimizden biz nasıl merhamet bekleyelim ha bacım ?

Bu kategoride yer alan Eşim 3'ten 9'a kadar şart olsun kimseden para almayacağım dedi. Alrsa nikahımıza zarar gelir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kardeşlerimin Annemle ilgilenmiyorlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.