Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden09
Abone

Zina ya Niyet Ettim Ama Yapmadım Tövbe Etmeli miyim?

Zina ya Niyet Ettim Ama Yapmadım Tövbe Etmeli miyim?

xtrkax
Merhabalar,

24 yaşındayım son 4 yıldır ibadetlerine dikkat eden günahlardan uzak durmaya çalışan birisiyim, ondan önce de büyük günahlardan hiç birine düşmedim. Ama son zamanlarda yaşımın da vermiş olduğu etkiyle şehvet ve arzularıma yenik düşebilecek hale geldim.

Okudunuz mu?  Abdülaziz Bayındır sapmıştır.

Kurtulmak için çok çabaladım halende çabalıyorum ama neredeyse zinaya düşecektim. Bir anlık alenen isteyerek zinaya yaklaştım, niyet ettim. Lakin hiç bir şey olmadı kendime hakim oldum. İmkanım vardı ama zorda olsa engel oldum.

Şimdi niyet aldığım için bile kendimi suçlu hissediyorum.Allah korusun olmuş olsaydı kendimi mahvolmuş hissedeceğimden eminim. Hükmü nedir, belki düşmedim ama düşündüm, aklımdan geçirdim, niyet aldım. Niyet aldığım için o suçu işlemiş gibi mi oldum?

Okudunuz mu?  Allah'ın rızası ve kendini Allah'a adamak ile ilgili ayet ve hadisler?

Tövbe etmeli miyim, tavsiyelerinize ihtiyacım var.


Yorum: Zina ya Niyet Ettim Ama Yapmadım Tövbe Etmeli miyim?

Gülce675
Yüce Rabbim öyle merhametli ki içimizden geçirdiğimiz niyetlendiğimizama uygulamaya geçirmediğimiz günahı deftere yazmıyor.Ama sevapa niyetlenip yapamassak sevap kazanıyoruz.İçin rahat değilse tövbe et tövbe etmenin ne gibi bir zararı olabilir ki? Daha çok fazla faydası var ☺
Allah’a Emanet

Okudunuz mu?  Dertleşmek, Allah'ı kula şikayet etmek midir ?

zinaya niyetlenip yapmamak, zina

Bu kategoride yer alan Marid Cinni Hakkında Bilgi İstiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina ya Niyet Ettim Ama Yapmadım Tövbe Etmeli miyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.