Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
sizden6
Abone

Memurlar, askerler ve devlet yöneticileri Allah’tan başkası adına yemin ettikleri için kafir midirler?

Memurlar, askerler ve devlet yöneticileri Allah’tan başkası adına yemin ettikleri için kafir midirler?

istt34-90
< … Sabit ibn Dahhak şöyle demiştir : Resulullah s.a.v buyurdular ki : Kim İslam milletinden – yani, İslam dininin yemin şeklinden başka bir yemin şekliyle yemin ederse – söylediği o din sahibi gibidir… BUHARİ : 14.C.6533.S – TİRMİZİ : 3.C.1583.N

Okudunuz mu?  İçine kapanık olmak ne demektir

… Sa’d bin Ubade r.a dan.İbni Ömer, bir adamın Kabe hakkı için hayır dediğini işitince şöyle dedi : " Allah’dan başkası adına yemin edilmez ben Rasulullah s.a.v’den işittim şöyle buyurmuşlardır : " Allah’dan başkası adına yemin eden kafir ya da müşrik olmuştur." TİRMİZİ : 3.C.1574.N – AHMED : 2 / 125 – HAKİM : 1 / 65 – BEĞAVİ Ş.SÜNNE : 10 / 7

Okudunuz mu?  Bazı Akraba ve Arkadaşlar ile Görüşmeme hakkında Sorum

… Resulullah s.a.v buyurdular ki : Allah’tan başkası adına yemin eden şirke düşer. AHMED : 1 / 47 >

Bu hadislere dayanarak diyorlar ki memurlar, askerler ve devlet çalışanları kafirdir. Ne kadar doğrudur? Veya hadislerde anlatılanlarla günümüzdeki şerefim üzerine yemin ederim vb. ifadeler arasında bir fark var mı? Başta Lat ve Uzza adına küfür edenlerle ilgili hadisler okumuştum, ilah üzerine yemin eden şirke düşüyordur diye yorumladım ama kabe için bile aynısı geçerliymiş.

Okudunuz mu?  Secde esnasında oturamamak

Yorum: Memurlar, askerler ve devlet yöneticileri Allah’tan başkası adına yemin ettikleri için kafir midirler?

Şem’a
Hz. Ammar (ra) kalben iman ettiği halde diliyle inkar etti kafir mi oldu?
Müslüman memurlar kerhen de olsa yemin etmek zorundadırlar yoksa tüm makamlar inançsızların olur

Okudunuz mu?  Bilinmeden yapılan günahlar

Yorum: Memurlar, askerler ve devlet yöneticileri Allah’tan başkası adına yemin ettikleri için kafir midirler?

istt34-90
Hocam peki şirk ve küfrün sadece hayati durumlarda (işkence gibi) işlenebileceği iddiasına ne dersiniz? Hadi devlet yöneticileri müslümanlara imkanlar sağlamak için yapıyor, askerin koruduğu halk da müslüman halk sonuçta diyelim. Memurun bu şirki işlemesi için geçerli bir sebep var mı ki? Sonuçta memur olmayabilir, başka bir şekilde iyisiyle kötüsüyle geçimini sağlayabilir.

Okudunuz mu?  Necis olan bir yerde Allah'ı anmak olur mu

Arkadaşlar şu konuya delilleriyle açıklık getirebilecek biri yok mudur?


Memurluk yemini , memur yemini, sözleşme küfür

Bu kategoride yer alan Bir insanın hakkını helal etmesinin mükafatı var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Memurlar, askerler ve devlet yöneticileri Allah’tan başkası adına yemin ettikleri için kafir midirler? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.