Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:40
sizden7-2
Abone

Allah Gücenir Mi?

Allah Gücenir Mi?

1stwarrior
Allah gücenir mi? Onu hayal kırıklığına uğratır mıyız?


Yorum: Allah Gücenir Mi?

arifselim
Selamun aleykum. Allah, geçmişi ve geleceği bilir bu yüzden Allah, insanda olduğu gibi şaşırmaz ve hayal kırıklığına uğramaz. Bu tür eksiklikler insanlar için düşünülebilir. Ama Allah’ın kıskanması vardır. Bu kıskanma yine insanların ki gibi asla değildir. Bunu bize en güzel şekilde açıklayan şu hadisi şeriftir:

Okudunuz mu?  İstimna nedir (Erkekte ve kadında istimna nedir)

"Allah kıskançtır, mü’min de kıskançtır. Allah’ın kıskanması, mü’minin Allah’ın haram ettiği şeyi yapmasıdır."[Buhârî, Nikâh107, Müslim, Tevbe 36, (2761); Tirmizî, Radâ 14, (1168)]


Yorum: Allah Gücenir Mi?

tekyolislam
Aynen katiliyorum Eger gucenseydi Rahman ismi Olurmuydu ? Baksana tum insanlara rizkini veriyor Okadar kufur atdalar bile rizkini veriyor. Ama Rahim ismi sadece Müslümanlara ozel olarak olacaktir Allah hepimizi bagislar ins Iyi bayramlar

Okudunuz mu?  Medeni olmak açmaksa bedeni...

Yorum: Allah Gücenir Mi?

Tevbe
Gücenmekten kasıt bunu genellikle şükür etmeyi unuttuğumuz zaman halk ağzında olan bir kelimedir aslı başkadır mesela allah-ü Teala’nın bizlere verdiği nimetleri görmeyip isyan edersek biri bize yapma Allah’ın gücüne gider der yani bu demektir ki allah-ü Teala senden verdiği nimetleri alır ve seni pişman eder ya da dert verir gibisinden anlayabiliriz.

Okudunuz mu?  Boşanma gerçekleşmiş mi.. kocam defalarca farklı yerlerde beni boşadı bu boşama sözleri geçerlimi?

Kayıtsız Üye
Ya arkadaşlar dünden beri vicdan azabından uyuyamıyorum yardım edin
.Dün kedi alacaktık bende kedi almadan önceki gün Allah’a kedim olsun ama siyah kedim olmasın diye dua ettim bide yarın önüme bir kedi çıkar dedim dünde Allah karşıma bir kedi çıkardı ama kedi istemediğim gibi siyahtı bende kediyi kabul etmedim Allahın hediyesini geri çevirmişmiyim? Allah gücenmişmidir? Gücenirse ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Hint şarkıları dinlemeyi çok seviyorum caiz mi dinlemek?

mum
< Allahın hediyesini geri çevirmişmiyim? >
Alıp almamak caizdir günahı yok rahat olun
Diğer duygu konusuna karışmayız 🙂

Bu kategoride yer alan Ümmetim Yetmiş Üç Fırkaya Ayrılacak Hadisi Şerifin Açıklaması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah Gücenir Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.