Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:22
missa03
Abone

Nefsim namazı bırakmamı istiyor

Nefsim namazı bırakmamı istiyor

Kayıtsız Üye
Cümleten Selamın Aleyküm ve Berakatüh Arkadaşlar Sizlerin yardımına,yordamına ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.Allah’a (c.c) şükürler olsun ki beş vakit namazımdayım.Derdim şu ki arkadaşlar örneğin ders çalışırken (uzun süre) veyahut bilgisayarın başındayken nefsim sanki bana namazı bırakmayı emrediyor ve hayvani duygularımı aktif etmeye çalışıyor gibi hal böyle olunca da benim içime sıkkınlık dargınlık geliyor.Nasıl kurtulurum şu zalim nefsimin benle uğraşmasından ? Şimdiden Hepinizden Rabbim İnşaAllah Razı olsun. 🙂

Okudunuz mu?  Üç aylarda ölen insana ne zaman kabir azabı başlar?

Yorum: Nefsim namazı bırakmamı istiyor

bbgbbg
Ve aleyna aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuhu kardeşim şunu unutmamak lazım ki nefis her zaman kötüyü emreder.Nefsin işi zaten kötüyü emretmek o yüzden neden böyle diye düşünme.Bak Hz.Yusuf’un(as) Kur’anda yer verilen bir sözü; Ben nefsimi temize çıkarmam, çünkü Rabbimin merhamet ettiği hariç, nefis aşırı derecede kötülüğü emreder. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir dedi.(Yusuf Suresi/53)
Yani Hz.Yusuf(as) bile nefsinin kötüyü emrettiğini söylüyorsa bizim nefislerimizin de kötüyü emretmesi kadar doğal bir şey yok.O yüzden sen Allah’a(azze ve celle) ahirette hesap vereceği düşüncesiyle nefsin ne derse desin ibadetlerini aksatmamaya çalış kardeşim.Allah(azze ve celle) hepimizin yardımcısı olsun,amin.

Okudunuz mu?  Zilkade ayının özellikleri

Yorum: Nefsim namazı bırakmamı istiyor

YardımSever
Çok sağolun 🙂 Bir şey daha sorabilir miyim ? Örneğin Ben küfür etmem asla ama benim ağzımdan çıkmıyor veya kalbimdende öyle bir kötülük,kötü bir düşünce geçmemesine rağmen durup dururken sanki içimde birisi küfrediyor bende sonra hemen tevbe estağfirullah diyorum.Fakat küfürü eden kesinlikle ben değilim.Bu da nefsimin eseri midir ? Bu arada soru sahibi benim 🙂 Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin soyundan geliyor diyebileceğimiz kişiler bugün var mı? varsa neredeler belli kişiler mi?

Yorum: Nefsim namazı bırakmamı istiyor

bbgbbg
Nefisten de olabilir şeytanın nefse vesvesesi de olabilir.Sen estağfirullah demeye devam et bu fısıltılar geldikçe ve şeytandan Allah’a(azze ve celle) sığın.


YardımSever
Sağolasın Allah(c.c) hepimizden razı olsun. 🙂

Bu kategoride yer alan Görülen rüyayı başkasına anlatmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nefsim namazı bırakmamı istiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.