Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:42
missa09
Abone

Birisinin ölümüne sebep olmak

Birisinin ölümüne sebep olmak

Kayıtsız Üye
Selamın aleykum. Birisi benim ona yaptirdigim aktivitelerden dolayi, misalen ona spor hocası olup ona talimatlar verirken, veya birisi ile (af buyurun) ilişki yaşarken, ona ilişki esnasında birşeyler yaptırırken veya yapmasını söylerken; bu kişi kalp krizi veya bir kaza geçirip ölur ise. Bunun sorumlusu ben olurmuyum? Yani ölumunden sorumlu olur muyum ve bu bana keffaret gerektirir mi? (Böyle bir olay bildiğim kadarıyla yaşanmadı, sadece beni ilgilendiren bir konu konusunda ne yapmam gerektiğini öğrenmek için soruyorum).

Okudunuz mu?  Duaların kabul olduğu vakte ne denir?

Yorum: Birisinin ölümüne sebep olmak

Hoca
Emriniz altında olup ölümüne sebep olduğunuz kişiyi, yanlışa yani yapılmaması gerekene teşvik etmiş ve bu onun ölümüne sebep olmuşsa, siz bir nevi katil olursunuz ama normal bir iş yaptırırken ölmüşse bir günahınız yok.


Birinin ölümüne sebep olmak

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm,
Hani bir insan bir insanı öldürüyor ya onu asıl hayattan koparan şey ecelinin gelmiş olması değil mi ? Yani bu da onun sadece nedeni olmaz mı ? Aynı şekilde mesela bazen kazada vs. biri birinin ölümüne sebep olunca yakını der ya senin yüzünden oldu falan ama bu sebepten olmasaydı zaten başka bir sebepten ölmeyecek miydi o an ? Asıl sebep onun ecelinin gelmiş olması değil mi ? Konuyu biraz aydınlatır mısınız ?

Okudunuz mu?  Nikah düşen akrabalarla tokalaşmak günah mı

Yorum: Birisinin ölümüne sebep olmak

mum
Asıl sebep onun ecelinin gelmesidir doğru ama birileri ona sebep olduğu için suçludur
Kader meselelerinin anlaşılması zordur


bir insanın kaza ile ölümüne sebep olmak, bir kişinin ölümüne sebep olmak, kazayla birinin ölümüne sebep olmak

Bu kategoride yer alan Sinirden söylenen sözler için ne yapmak gerekir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birisinin ölümüne sebep olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.