Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:19
missa06
Abone

Nasılsa sonra tövbe ederim demek

Nasılsa sonra tövbe ederim demek

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm. Benim sorum tövbeyi bozmakla ilgili. Ben bir günahimdan dolayı daha önce tövbe ettim. Sonra tövbeyle ilgili internette araştırma yaparken "Ben günahı işleyeyim, nasılsa sonra tövbe ederim." diyerek günah işleyenin tövbesini sakata attığı ile ilgili şeyler okudum. Sonra ben bu tövbe ettiğim günaha yol açan şeylerle ne zaman karşılaşsam içimden bir ses bana "Boşver şimdi günah işlese de sonra tövbe edersin." diyor ve beni o günaha sokuyor. Ama ben günahı işlerken bile içimde utanç ve pişmanlık hissediyorum. Sonrasında da "Nasıl olsa Allah affeder." diye düşündüğüm için çok pişman oluyorum. Günaha girdikten sonra bu sefer içimdeki ses bana "Sen Allah ile oyun mu oynuyorsun? Böyle böyle günah işleyip sonra tövbe edersen Allah seni neden affetsin ki?" tarzı şeyler söylemeye başlıyor. Bu konuda resmen çaresiz kaldım. Allah nasılsa affeder diyerek günah işlemenin daha kötü bir hareket olduğu adeta beynime işlemiş ama nedense günaha girmemek için savaşırken içimdeki ses "şimdi günahı işle. Allah nasılsa affeder." diyor. Bu neden böyle oluyor, ben Allah’a karşı çok utanıyorum. Tövbe edersem de bir işe yaramaz gibi geliyor sırf "Nasılsa sonra tövbe ederim."diyerek günah işlediğim için.

Okudunuz mu?  Her doğan çocuk islam fıtratı üzerine mi doğar

Yorum: Nasılsa sonra tövbe ederim demek

Hoca
Seni günaha iten sesler şeytandandır. Şeytana uyma o bir düşman
İnsan günah işler ve Rabbine yönelir af diler Rabbi de onu affeder ama bu işi alaya alırsa tövbe etmek pek nasip olmaz


Yorum: Nasılsa sonra tövbe ederim demek

Kayıtsız Üye
DİKKAT DİKKAT DİKKAT !!!!!!! Bir günah işlerken nasıl olsa tövbe ederim Rabbim çok bağışlıyıcıdır demek seni yine seni aynı günaha işlemene yardımlık ”yataklık eder tövbe eden biri uçurumdan aşağı atlamaktan vazgeçen bir insana benzer tövbeyi bozmak hafife alınmamalı çünkü nede olsa ahirette soracaklar bunun hesabını ama ahirette ilk hesap kılınan namazlar olarak sorulacak namaz tamsa eksiksizse diğer günahlardan yırtıcak #sadece# anne babaya asi olanlar #cinayet işleyen ve ve kul hakkı gibi büyük günahlar işleyenler hariç ama bunun içinde ahirette sevap karşılığı ödeşilecek ((Not)) namaz Sevabını bol bol eden ameller 1 takkeye sarılmış sarık ile normal kılınan namazdan 70 kat daha sevap ve daha hayırlıdır 2 namaza başlamadan önce misvak ile başlamak niyet ederek ‘"Ben niyetliyim Allah Teala’nın isminin söylendiği yeri temizlemeye"’ diyerek ağıza sürerek namaza başlamak normal kılınan namazdan 70 kat yine daha fazla üstün ve daha fazla sevabtır 3 camide kılınan namaz evde kılınan namazdan 100 kat daha üstündür cemaatle kılınan namaz normal kılınan namazdan 25 kat daha fazla sevaptır camide cemaatle ön saflarda namaz kılmak çok çok çok sevaptır imamın sağında durarak namaz kılmak kat kat kat daha fazla sevaptır Kim 5 vakit namazı cemaatle , misvakla , takkeye sarılmış sarıkla ,ön saflarda . imamın sağında . Kılarsa bilsinki ona Cehennem ateştişden kurtuluş ve nifaktan kurtuluş beratı verilir…

Okudunuz mu?  Rükûdan sonra ellerin bağlanması ile ilgili bir bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim?

Ama bunu 40 gün boyunca yaparsa geçmişteki kul hakları cehennem ateşinden çıkarılıp beraat nifakı edilir


nasılsa tövbe ederim

Bu kategoride yer alan Namazı bıraktım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nasılsa sonra tövbe ederim demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.