Anasayfa
2 Nisan 2023, 14:34
sizden2
Abone

Peynir mayası helal mi?

Peynir mayası helal mi?

Rosee
Selâmun aleyküm. Peynir mayası ineklerin midesinden alınıyormuş. Bu islam usûlüne göre kesilmemiş hayvanların midesinden alınıyor ve bunla peynir yapılıyor. Bu peynirleri yemek caiz mi? Bu peynir mayasının ölmediği ve helal olduğu yazıyor başka sitelerde. Bu doğru mu?

Okudunuz mu?  İsrail kelimesinin anlamı?

Yorum: Peynir mayası helal mi?

Hoca
Hz. Ömer (RA); Müslümanların ve Ehl-i kitabın yaptığından başka peynirlerin yenmemesini, çünkü peynirin kuzu kursağıyla mayalandığını, onun da ancak Ehl-i kitabın ya da Müslümanın kesmesiyle temiz olacağını, başkası keserse pis sayılacağını söyler. (Kal’acî, age.; Beyhakî, Sünen X/6; Nevevî, Mecmû. IX/96’dan)

Okudunuz mu?  İhtilam, gusul ve şüpheler

Yorum: Peynir mayası helal mi?

Rosee
Değerli hocam, bu peynir mayası kuzu kursağından değil de ineğin midesinden alınıyor. Bu almanya’da peynirlere katılıyor. Burda buna lab deniliyor. Bir sürü sitelerde bunun helal olduğu yazıyor. Bu mideden alınan peynir mayası ölmediği için helal oluyormuş. Bunun yenmesi helal mi hocam?

Bu kategoride yer alan Ezan okunurken ne denir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peynir mayası helal mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.