Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:46
sizden6
Abone

Namaz bana saçma ve sıkıcı geliyor

Namaz bana saçma ve sıkıcı geliyor

Okeanos
Arkadaşlar, öncelikle merhabalar.
Benim sorunum biraz ilginç. Şöyle ki: Allah’a, Hz.Muhammed (sav)’e, Ahiret Gününe, Kur’an-ı Kerim’e ve benzeri diğer İslam’ın gerektirdiği şeylere inanıyorum lakin nedense namaz bana saçma ve sıkıcı geliyor. 9 ay boyunca namaz kıldım lakin devam edemiyorum. Bana İslam dininin çok yükümlülüğü var gibi geliyor. Namaz kılmak yüzünden neredeyse İslam’dan çıkıyordum. Son zamanlarda Hristiyan olmayı bile düşündüm lakin İncil’i okuduğum zaman insan eliyle yazıldığı ve tahrif edildiği her yerinden belli olduğu için bir süreliğine kendimi durdurabildim.
Bu sorunumu nasıl def edebilirim arkadaşlar ? Biraz yardıma ihtiyacım var.


Yorum: Namaz bana saçma ve sıkıcı geliyor

avni
Valla bu olsa olsa şeytanın vesvesesi olur çünkü günah olmasın ama banada saçma geldiği anlar oldu resulullah böyle yapmışsa bizde böyle yapıcaz diye düşündüm içimden secde ederkende Allahı düşün bu şekilde yendım o düşünceyi. Diğer dinleri düşünme hepsi bozulmuş saçmalıklarla dolu tevratın bazı yerınde öldürmeyeceksın yazıyor bazı yerinde hamilelerin karnını deşin yazıyor.

Okudunuz mu?  Dinimizde sevgili olmak diye birşey varmı ?

Yorum: Namaz bana saçma ve sıkıcı geliyor

Okeanos
Bir de namazla alakalı değil ama aklıma şu geliyor: Dünya’nın neredeyse %23’ü Müslüman, %77’si diğer dinlerden ve İslam’a göre (sadece İslam değil Hristiyanlık vb. diğer dinlerde de öyle) diğer dinlerdeki kişiler (iyi olanlar bile) direk Cehennem’e gidecekmiş. Düşünsenize adam Hristiyan, ama dünyada ondan daha çok bağış yapan, iyilikte bulunan kimse yok ve adam Cehennem’e gidiyor. Bana oldukça saçma geliyor. Size de saçma geliyor mu ?Birkaç kez (Allah korusun) Deist olmayı bile düşündüm. Bir yanım nedense dinlerin saçma olduğunu söylüyor. Bu düşüncemi destekler olarak hep aklıma dünyadaki savaşların birçoğunun din yüzünden (doğrudan ya da dolaylı olarak) çıktığı geliyor (bkz. Haçlı Seferleri, Otuz Yıl Savaşları) . Sanki bir yanım dinlerin insan elinden, savaşlara neden olmak için çıktığını savunuyor (Allah korusun).

Okudunuz mu?  Sabah namazına uyanamamak

Yorum: Namaz bana saçma ve sıkıcı geliyor

Kayıtsız Üye
Kardeşim eğer sorun namazın ağır gelmesiyse Allahtan namazı sana hafifletmesini iste görüceksin herşey değişicek ama namazın hareketleriylese sorun bak şimdi namazda ruku ya eğilmemiz onun yüceliğini ve rabbimiz olduğunu bizden üstün olduğunu kabul ettiğimiz anlamına geliyor olabilir secdede böyle orasıda yalvarma hali olabilir zaten namazın bilimsel olarak secde halinde durmanın rukuda durmanın bilimsel olarak sağlık açısından faydalarıda ispatlandı sadece eğilip kalkmak olarak düşünme haşa dışardaki insanlar dalga geçer fln diyede düşünme çünkü var ya sen orda en şereflinin en güçlünün en kudretlinin her şeyi en iyi bilen birinin karşısındasın hatta onun karşısında olma nasibi bulunmayan o hülenler utansın ve kesin olarak biliyoruz ki cehennem var ahirette gülen sen olucaksın genelde dışardaki insanların haşa namazı küçük görmesi bazı insanları etkiler o yüzden gülmeleri diye yazdım ama namazın hareketleri dahi sağlık açısından iyi risale i nurda bunu üstad hazretleri süper şekilde anlatmış oraya bakabilirsin

Okudunuz mu?  Muslukta gusül almak

Okeanos
Yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ederim. Sorun namazın ağır gelmesiydi. Umarım atlatabilirim bu durumu.


Okeanos
Arkadaşlar, ben muhtemelen liseyi ve üniversiteyi yurt dışında (Amerika ve Kanada) okuyacağım. Sorun şu ki: Kanada’da bir aile yanında kalacağım ve namaz kılmam gerçekten zor olacak. Amerika’da da aynı şekilde zor olacak. Bu konuda ne yapabilirim ? Amerika ve Kanada’da bir Müslüman olmak herkesin bileceği gibi biraz "hor" görülüyor (her ne kadar başkaları inkar etse de içlerinde bir yerlerde illaki böyle bir düşünce vardır). Ayrıca namaz kılmak, her namazdan önce abdest almayı gerektirdiği için bol miktarda suya ihtiyaç duyacağım ve kaldığım evde & yurtta böyle bir şey yapmam insanların dikkatini çekecektir ve benim başkalarının beni nasıl gördüğüyle ilgili kötü huylarım var. Büyük bir yanım Hristiyan olmak istiyor ama çevremin vereceği tepkilerden dolayı ayrıca bundan korkuyorum.
Sizce ne yapmalıyım ? Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Ben 14 yaşındayım ve İstem Dışı Yapışkan Ve Sünen Bir Sıvı Geliyor

Kayıtsız Üye
Kardeşim dinler insanı güzelleştirir mesela Efendimiz onu sadece Allahın en sevdiği kul olarak düşünme o Allahın en sediği kul çünkü o somut ve kanıtlanabilir manada vicdan mahkemesini kullanarak yargıla bak şimdi en temiz insan yani her yönden temizliğe önem en çok önem veren o edep olarak en edepli o Allah’a itaat konusunda en sıkıntı çeken ve sabreden dünyasını cehennem olarak yaşayıp insanların büyük ateşten kurtulması için her şeyi yapmaya çalışan biri yeryüzündeki en ahlaklı en şerefli herkesçe sabit olduğu doğrudur ama Allahın en sevdiği kulu olduğu için bence böyle olmamıştır Allah ezeli ilmiyle bilip onun böyle birisi olduğunu görmüş o yüzden peygamber olarak onu seçmiştir en doğrusunu Allah bilir yinede ama bu dediklerim herkes için sabittir yani islamı temsil eden Efendimizi örnek alsak herkes 4 4lük bir insan olur insanların kusurlarına bakarak dini kötülemek çok saçma hele temsilcimiz bu kadar güzel ahlaklıyken yani biz bozulduk kısacası biz de suç hep insanların nefislerine uyup kendi çıkarlarına koşmalarında temsilci zaten dinin ne olduğunu örnek olarak gönderilmişkişidir ve Efendimiz bu kadar herkesçe kafirlerin gözünde dahil Güzel ahlaklı ve şerefli ve onurluyken din ancak böyle biri tarafından temsil edilir din insanı Efendimiz gibi yapar yani 4 4tlük madem sende inanamayan ama iyilik yapanların cehenneme gitmesini düşünüyosun ve belliki üzülüyosun o zaman neden.onları sonsuz ateşten kurtarmak için inanmalarına vesile olmaya çalışmıyorusun koş yani kardeşim çok iş var daha inaması gereken çok insan var herkes kurtulmalı Allah adaletlidir ya insan bu dünyada bizim bilmediğimiz çok kötü şeyler yapmıştır Allahın karşısına inanma fırstaı çıkarmasına rağmen inkar etmiştir ve hak etmiştir yada keyf olarak inkar ediyordur sadece iyi görünmek için iyilij yapıyordur bak sende diyosun çok iyilik yapan insanlr var ee bu iyilijleri nasıl gazeteye habere çıktı belki gösteriş için yaptılar iyiliğin dince makbulu Allahın için yapılması mantık olarak bakarsanda kimseyi mahcup etmeden gizlice sana o parayı Allah verdiği için gösterişsiz yapman da sana şeref kazandırır bu ise çok az kimsede bulunan manevi bir madalyadır hem seni yaratan Allah bu siteye girmeni sağlayan bana yazdıran şuan Allah seni yaratmışşsa sen ona en azından saygılı olmak zorundasın kesinlikle her türlü her açıdan her düşüncede kesinlikle saygılı olduğun için inkar etmemelisin hem bu saadakati gösterir kardeşim 🙂

Okudunuz mu?  Namazı nasıl huşu içinde kılabilirim

Kayıtsız Üye
Kardeşim tecrübeyle sabit cehhennem var bana güven hatta vAllahi billahi tAllahi cehennem var şimdi sen o ailenin yanında namaz kılıyosun diyelim onlar görücek seni sonra işte üni biticek türkiyeye dönücen sonra onların aklında kalıcak ya biri vardı namaz kılıyodu acaba bu ne diye belkide onları sonsuz cehennemeden kurtulmasına vesile olucan adamın aklına takılıcak belki namaz keşke bnmde öyle bir şansım olsaydı da örnek olsaydım sabah namazında abdest alıp gün içinde bozarsanda 2 3 kere bozarsın abdestli durursun hep andest almana gerek kalmaz şu var Allah emretmiş bunu ve o kimseye gücünün yettiğinden fazla sını yüklemeyeciğinide göz önünde bulundurursak senin herhangi bir yerde bçnamaz kılamama olasılığın yoktur çünkü ölene kadar emredilmiş demekki ölene kadar imkanın bulunacak imaknı yarratan Allah zor gelirse hafifletmesini iste tecrübe edildi bu kendi tarafımdan eski ağırlığı bermiyo sen namaz kılmamakla şu olmuyosun, namaz kılma imkanım yoktu hayır sen namaz kılma be kılmama arasında kılmamayı tercih ettin çünkü imkan vardı. Hor görülmeyi önemseme aş onu sen pek izzetli birinin dostusun hristiyan olmak demekte cehenneme atmak kendini demek hem akıldanda uzaktır çünkü hristiyanlıkta yapılan ştler boşa gidicek şu günümüzdeki islamı duymayanlarınki hariç ama müslüman olsan namaz kılmadan dahi inkar etmediğin için bir şansın var tabi ben inkar etmedim diyip namazları kılmamakta akıldan daha uzak işi şansa bırakamayız çünkü cehenneme gir çık değil imansız ölmek sonsuz cehennem yada cennet imanla ölürse ancak cennete girer cehennemeden sonra yada direk cennete girer Allah’a kalmış ama inkar etmek akıl kabul etmez şanslı olan ve olmayan yoldan olmayanı seçmek olur bu

Okudunuz mu?  Kur'an okurken, Salavat okurken, Tesbihat Yaparken Gülmek, Konuşmak ve Besmelenin Gerekliliği

Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Aile sorunu... babayı bilmeden dövmek günahmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz bana saçma ve sıkıcı geliyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.