Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa06
Abone

Eşimin dengesiz davranışları

Eşimin dengesiz davranışları

Kayıtsız Üye
Benim eşim annesine babasına çok düşkündür. Ben de bu konuda her zaman onu desteklerim ama eşimin annesi eşimin babası eşimin abileri esimin ablaları bana sürekli hakaret ederler. Ortada bir sebep yok sadece egolarını tatmin etmek için beni ve ailemi eleştirirler hakaret ederler. Eşime bu konu da çok kırgınım çünkü 1 kez bile annesine babasına abilerime ablalarına kızmadı beni korumadı. 3 senedir evliyim 1 gun esimle aram iyiyse diğer gunler eşim burnumdan getirdi hep. Ailesine tepki vermedi beni korumadi buna rağmen gerekcesi de şu "Allah anaya babaya asi olma onlara öf bile deme diyor ben senin için anami babami karsima alamam Allah benden razı olmaz" diyor. Hep boyle boyle eşim sustu ailesi ustume geldi. Hatta öyle günler oldu ki eşim benim saçımı çekerek tekme atarak bana tükürerek ailesi gibi zulmetti bana. Annesinin dolduruşları yuzunden 5 haftalık hamileyken yerden yere vurdu beni. Simdi size soruyorum kocam anasının babasının rızasını kazanıp Allahın ondan razı olduğunu düşünüyor benim hayatımı da bana zehir ediyor. Ben artık dayanamıyorum ne yapmalıyım bir şey söyleyin

Okudunuz mu?  Cuma günü ölmek ve gömülmek

Yorum: Eşimin dengesiz davranışları

vel Fecr
kendi anne babana durumu anlatmalısın. dediklerine bakarsak Allah böyle bir durumdan razı olmaz. ailene durumu anlat onlar baksın bu işe yoksa sana karşı davranışları değişmeyecektir.


Yorum: Eşimin dengesiz davranışları

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim,

Aile şeytanın en fazla uğraştığı alandır. İki eş evlendikten sonra meydana getirdikleri çocuklar geleceğimizdir. Aynı zamanda Allah muhafaza şeytanın da geleceğidir. Çocuklarımızı ve ailemizi şeytana kaptırmamak için sıcak-soğuk su bir araya gelince nasıl ılık oluyorsa karşılıklı fedakarlık göstermeliyiz.

Okudunuz mu?  Kendi Bedeninden Birşey Yemek

Eşinizle aranızda bir takım ilkesel kararlar almalısınız;
1- Benzetmekte hata olmasın, eşinizin ailesini kutsal bilip, eşiniz kendi ailesi hakkında kötü bile konuşsa, siz dilinizi koruyup onun ailesi hakkında konuştuklarına eşlik etmeyiniz. O anda öfkeyle söyler belki ama sizin söylediklerinizi unutmaz, gelecekte size öfke olarak döner.
2- Aileleriniz ne kadar kötü olursa olsun, en mahrem sırlarınızı ancak onlarla paylaşabilirsiniz. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar eşinizin ailesine karşı bir kulağınız sağır, bir gözünüz kör olsun.
3- Ailelerinize eşit davranmaya gayret gösterin. Örneğin, ramazan bayramında önce kayınvalidenize gidiyorsanız, gelecek bayramlaşmaya kendi annenize gidin.
4- Bunları mutlaka konuşun, küçük şeyler diye atladığınız detaylar hayatınızı zehir eder.
5- Annenizin babanızın size yaptığı iyiliği başa kakma bir yana imasını bile yapmayın.
6- Eşinize danışmadan, anneniz ve babanızla eşinizi ilgilendiren kararlar almayın. Ve ailenize bunu mutlaka belirtin.
7- Eşinizi annenize babanıza ezdirmeyin ama bu eşinizin her dediğini yapın anlamına gelmez. Yukarıdaki ilkeler çiğnendiğinde onun hukukuna dikkat edin.
8- Kadınlar erkeklere göre zayıf olduğu için, Allah’ın Rasulü veda hutbesinde kadınları erkeklere emanet etmiştir. Yarın Rasulullah’ın karşısına çıktığınızda utanacak bir amelle çıkmayın.
9- Eşini cinsel olarak memnun etmeyen kadınlar farkında olmadan kendi kuyularını kazarlar. Çünkü, bizim gibi kapalı toplumda cinsel ihtiyacını söylemeyi kendine yediremeyen erkek bunu öfke olarak çıkarır.

Okudunuz mu?  Maliki mezhebinde okunan kunut duası (arapça türkçe)

En önemlisi ise Anne baba ve eş arasında denge kurabilmektir. İşte bu cennettir. Unutmayın bu sorunu yalnızca siz yaşamıyorsunuz, havva annemiz olduğundan beri gelin kaynana imtihanı olmuştur. Allah’a emanet olunuz, Allah’tan emin olunuz ve Allah’tan korkunuz.


Yorum: Eşimin dengesiz davranışları

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum..
Biz eşimle uzun zamandar beri anlasamiyoruz. 4 yillik evliyim. Aslina bakarsaniz aramizda hiç bir problem yada anlasamiyacagiz hiç bir konu yok. Ama eşim uzun zamandir evine gelmemeye basladi. Sebepsiz yere bana kotu davraniyordu. Gunden gune ailesiylede kotu olmaya basladi. Yanima geldiginde pismanlik yasiyor agliyor ama bunu ertesi gun olunca tekrar devam ettiriyordu. Bidaha olmayacaklarin hiç sonu gelmedi. Surekli tutarsiz davranislar gosteriyor. Kisa bir sure önce bir imama danistim ve bana islah duası verdi her ayin 1 inden 19 una kadar 19 gun okumam için esimin hiç bir seyi kendi akliyla yapmadigi cinlerin onun aklina girdigini soyledi birde bana isimlerimizinde yazili oldugu bir dua kagidi verdi ve kor atese atmami soyledi. Bundan 2 yil oncede buna benzer bir durum yasamistik. Benimle yada baskasiyla sorunu yoktu o zman esimin ama sürekli rüyalar gördüğünu soluyordu. o zamnda imama danistigimzda gozukuyorlar demisti muska verdi ve bir sure sonra gecmisti. Smdiki durum hakkinda bide sizin fikirlerinizi alabilirmiyim? Ne yapabilirim ben?

Okudunuz mu?  İslamda Adam öldürme kefareti ve Trafikteki kazaların durumu

vel Fecr
@misafir

öncelikle islam hayatınızın neresinde ? bunu bir kendinize sorun. islamı yaşayan bir hanım olarak size söyleyeceklerim ise.

ben açıkçası imamlara pek güvenmiyorum. insanı güzel yoluyorlar. cinlermiş bilmem neymiş. cinlerden önce dışardaki şeytansı insanlardan korunmak lazım. Daime seni yaratan rabbine sığın, yalnız ondan yardım dile. hergün okuğumuz Fatiha suresi
5. İyyâke na’budü ve iyyâke nesteîn
5. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

Okudunuz mu?  Tuvalet kağıdı kullanmak caiz mi?

Eşiniz geceleri neden gelmiyor ? sizi falan aldatıyorsa ortada zaten evlilik yok demektir. boşanmanız yararınıza olur. ben aklı selim bir müslümanın psokolojisinin bozuk olacağını pek sanmıyorum. Rabbim yardımcınız olsun.


Omer Faruk
Allah’ın selamı (huzuru) üzerinize olsun, Allah’ın kelamı ve rehberliği insana şifa için yeterlidir. Rasulullah’ın yapmadığı sahabenin yapmadığı işlerle uğraşmayın. Bu üç kağıtçı hocalara para aktarmayın. İslam güzel ahlaktır. Güzel ahlakı olmayan insan zaten şeytanlaşmıştır.

Okudunuz mu?  Rahmet ile mağfiret arasındaki fark

Varsayalım cin meselesi, Allah mı güçlü cinler mi? Eğer cevabınız Allah ise Kur’an’dan felak ve nas suresi yeter. Yok cinler güçlü diyorsanız zaten Kur’an ile bir alakanız kalmadı demektir,bize Allah doğru yol nasip etsin demek düşer.

İslamı yaşamayan aileler bunun suçunu, ya cinlere, ya çevreye ya da kötü kadere (!) yoruyorlar. Önce kendi islami hayatınıza bakın. Allah’ın dediklerini yaptınız da Allah size rahmet etmedi mi, evinizi bereketlendirmedi mi?

Okudunuz mu?  Çocukta iki aydır musallat, çaresiziz

Kayıtsız Üye
Malesef anneme babama bu durumu anlatamam. Annem vefat etti babam da şeker hastası. Artık çok yorgunum. Beni hamileyken döven bebeğimi karnımda öldürmeye çalışan bir adamla değil 1 ömür 1 gün tahammül edemiyorum


vel Fecr
bacım aile söz konusu olunca burdan hüküm vermek çok zor ve vebaldir.

dediğim gibi babanıza durumu izah edin. dünürleri ile görüşsün bu böyle olmaz gitmez yani.

Okudunuz mu?  Dürüstlük ile ilgili hadisler

Allahtan yardım dileyin, ona sığının. başka ne diyebiliriz ki.


Kayıtsız Üye
Siz se haklısınız Allah’tan başkasından yardım isteyemem.. Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
slmun aleyküm
benim küçük bir sorunum var

fazla büyütülecek bir konu değil aslında ama eşim konusunda bazen güvensizliğim var
sanki sinsi ve iki yüzlü bir karakteri varmış gibi,

ailesiyle bir şeyler konuştuğu zaman onlarla her planı yapıp kendi kafasına göre kararlar alıp bunu benden gizlediğini düşünüyorum/hissediyorum
bunun sebebi; kaynanam ve kayınbabam başka insanlarla türlü türlü şeyler konuşması
sanki olmuş gibi yada kesin yapacaklarmış gibi birşey
örnek;
ben avrupada yaşıyorum eşimde buraya geldi, 4 yıldır evliyiz,2de çocuğumuz var
eşimin ailesi yüzünden baya tartışmalarımız oldu
yani bize zarardan başka bişey vermiyorlar
eşim onlarla konuşmadığı zaman yada onu ikna etmedikleri zaman (babası çok sinsi) çok iyi anlaşıyoruz
fakat dün duydumki; babası gidip demişki, oğlum iş yeri açacak en fazla iki sene içinde bizi yanına götürecek temelli avrupaya
Allah’ın işi ki böyle şeyler illa ki kulağıma geliyor
bana söyleyen kişi ise, bundan eşine bahsetme dedi yoksa adımız dedikoduya çıkar ve kötü duruma düşeriz dedi (haklı olarak)

Okudunuz mu?  Zulüm ile ilgili şiirler

yani onları kötü duruma koymak istemem.

şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum. Eşime bu konuyu açmazsam çatlarım,
iki gündür bu konu aklımdan çıkmıyor, eşim saf ve naif olduğu için inanıyorum böyle bir şey olduğuna

düzgün insanlar olsaydı sorun değildi kesinlikle
ama gelip sadece bizim huzurumuzu bozacaklar
ve bundan adım gibi eminim
çünkü uzaktan bile başarıyorlar. gelip burada sadece benim yuvama yük olacaklar (özür dilerim ama yeterince laf duydum ve çektim onlardan, çok sinsiler)

Okudunuz mu?  Türkiyede bulunan tarikat isimleri ve mürşidleri şeyhleri kimlerdir?

ayrıca avrupaya yerleşmek bu kadar basit değil,

Bu konuyu nasıl konuşmam icab eder, kimseyi zor durumda bırakmamak amaçlı?
tamamen boş bir söylentide olabilir tabi
ama bilemedim iste


eşim dengesiz davranıyor

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz ile ilgili kısa şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimin dengesiz davranışları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.