Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:42
missa09
Abone

Çocukta iki aydır musallat, çaresiziz

Çocukta iki aydır musallat, çaresiziz

Kayıtsız Üye
Hayırlı sabahlar,arkadaşin 7 yaşındaki kızında ani bir değişim oldu-iki ikibıçuk aydır daha ergenlik çağına girmemiş ilkokul çocuğu birden dinimizde caiz olmayan ve haram olan herşeyi ama her kötü/günah/ayıp/haram şeyleri söyler oldu.Agressif değil-hareketleri konusma tarzı sesi,uyku yemek düzeni vs de iyi ve normal…besmeleyi ve belirli duaları okuyor ama düşüncelerinde o anlarda şeytan dediğini söylüyor,Allaha inanmadığını-ailesinin ölmesini veya onları öldürmek istediğini ve intihar etmek istediğini söylüyor.Bazen bunları rahatlamak için mecbur söylemem gerekiyor ama kendi düşüncelerim bunlar diyor.Ailesini hınzır suretinde gördügünü de söylüyor.Vefk tılsımla uğraşan bir hoca para karşılığı tütsü,muska,suya atılacak miski amberle yazılı işlem yapmış-4 hafta uyguladılar,hiç bir değişim yok.Sonra kuran tedavisine başlandı,hala devam ediyor-belirli ayetler okunuyor,Ayetel kürsi,nas,felak vs…şimdi de diğer bir hoca/yine bu işlerle uğraşan muhtemelen yıldıznameye bakmış ve diyormuşki: ailede büyü var,sürekli tazeleniyor,biri takıntı haline getirip senelerdir uğraşıyor,şimdide çocuğu hedef alıp cin musallat etmişler,sırf aile huzursuz olsun diye-delirsin çıldırsın uğraşsın diye-demiş kuran tedavisi de içindekini rahatsız eder bunu bilen biri çözmesi lazım durum çok ciddi,hasar açar falan…buna inanip yeniden para karşiliği medet umulmasını doğru bulmasalarda bir nevi çaresizlikten her yolu denemeyede kararlılar.Tüm internette böyle bu yaştaki bir çocukta bu belirtiler araştırıldı ama bulunamadı bu arada.Allah rızası için sadece imanı güçlü olan -bilen -gören -duyan kişiler bir akıl versin.Düşünce ve çözüm yollarınızı merakla bekliyorum,
Saygılar

Okudunuz mu?  Yetim ve öksüz kime denir?

Yorum: Çocukta iki aydır musallat, çaresiziz

Omer Faruk
< .Vefk tılsımla uğraşan bir hoca para karşılığı tütsü,muska,suya atılacak miski amberle yazılı işlem yapmış-4 hafta uyguladılar,hiç bir değişim yok. >
Kıymetli kardeşim, eğer böyle giderseniz ALlah’tan korkmayan üçkağıtçı hocaların elinden kurtulamayacaksınız. Şu yukarıda anlattıklarınızın hepsi de ne Kur’an’da ne de Rasulullah’ın sünnetinde vardır. İslamın böyle bir çözüm/tedavi yöntemi yoktur. Bir adama kırk gün deli derseniz deli olur. Sonunda çocuğunuzu gerçekten deli edeceksiniz.

Okudunuz mu?  Dört büyük meleğin özelliklerinin açıklaması

Allah’a güveniyorsanız bu işin üç adımı var:
1- Allah’a güveneceksiniz, hocalara değil
2- Rasulullah’a güvenecek, söylediklerini yapacaksınız, bu da;
3- Çocuğunuza Felak ve Nas suresi Okuyacaksınız.
4- Çocuğunuz biliyorsa ezbere okuyacak
5- Bilmiyorsa bu ayetleri muska şeklinde arapçasını yazıcıdan çıkarıp bir muhafazaya sararak üzerine asabilirsiniz. Bunun için herhangi bir hocaya ihtiyaç yoktur.
6- Ama daha önemlisi çocuğunuzu derhal müslüman bir psikoloğa götürün.

Okudunuz mu?  Allahümme barik ve anlamı

Kardeşim ben Aile danışmanıyım hem de islami alanda okumuş yazmış biriyim. bunun çaresi hiçbir hacıda hocada değildir. Aile içinde kavgalardan, dışarıda uğradığı arkadaş arasında zorbalıktan, alaydan ve eksik hissettiği konularda çocuklar bu hali yaşarlar. Kimisi içine atar kimisi de sizinki gibi çok abartarak bu eksiklerin sebebini ailesi olarak gördüğü için onlardan intikam almaya çalışır.

Okudunuz mu?  Kocam bana harçlık vermiyor

CİN konusu da korkulacak değil, öğrenilecek bir mevzudur. Kur’an’dan CİN suresini okuyun ayrıca Kur’an’da cin diye google’dan arama yaptırarak araştırın. Göreceksiniz ki üçkağıtçı hocaların söylediği çoğu şeyin temeli yoktur.

Allah’a emanet olun, Allah’tan emin olun…


Yorum: Çocukta iki aydır musallat, çaresiziz

imam
Mahallede güvendiğim bir seyhim var ona yazdım aşağıdaki cevabı yazdi

Aleykum selam ve rahmetullah hocam bu yavrumuza musallat olma durumu olabilir yani bunun için yasinin küçük olmasi engel degildir lakin bunun tedavisi için isinin ehli bir alime gonderilmesi lazim, biz bu konuda sadece yetiskinlere yonelik yaptigimiz için bu konuda tam olarak bisey demem yalnis olur
[21/03 20:12]
Ama kesin olrak biliryorum ki cocuklarada cin musallat olabiliyor

Okudunuz mu?  Ben ilk maaşımla kurban keseceğim diye adak adadım fakat şuan durumumuz biraz kötü olduğundan kesemiyoruz

Yorum: Çocukta iki aydır musallat, çaresiziz

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun,işinin ehli derken -herkes işimin ehliyim diye yüklü miktar para karşiligi tekliflerde bulunuyo zaten,tabikide Allah’a sığınıp şifasını Allahtan bekliyoruz ama cin mussallatını kim etkisiz hale getirebilir?Bunlarla uğraşanlar kendileri cinli olduğunu söylüyor,mümin cinlerini kafir cinlere karşı savaştırdığını idda edende var.Bitaraftan nas felak gibi ayetler dururken bunlardan medet ummak ters geliyor.Allah sabır versin,Rabbim doğru kapıyı açsın.

Okudunuz mu?  Kocasını Aldatan Kadın Ne Yapmalı

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim,

Şeyhiniz kim bilmiyorum ama bu tür yönlendirmeler yanlış. Ben aile danışmanıyım ve bu tür çocukların kesinlikle müslüman bir psikoloğa gitmesi lazım. Eğer bu çocuklarda şizofren dediğimiz halisünasyona bağlı rahatsızlıklar varsa tedavisi için geç kalınmamalı. Bunun altında beyinde çeşitli işlev bozuklukları olabiliyor. Allah korusun büyüdüğünde daha ağır rahatsızlıklara düçar olabilir.

Bence bu tür vebalin altına girmeyin. Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Kardeş öncelikle bir psikoloğa götür eğer tıbbi bir durumsa tedavi sürecini başlatır ama tıbbi bir şey çıkmazsa bir bilen hocaya danış evde ayetel kürsi felak nas gibi faydalı ayetler var oku okuttur.İllahaki bir hoca söyle diyorsan Salih Memişoğlu , Serkan Kiremit senden para talep etmezler ama yine de düşün Koskoca Kuran dururken gitmek yakışır bilemiyorum.

Okudunuz mu?  Lohusa kadının yanında dua ve Kur'an okunmasında bir sakınca var mıdır?

Kayıtsız Üye
Allah acil sifalar versin.daha yasi kucukmus lütfen doktordan yardim alsinlar bosuna pars kaptirmasjnlar duayi en icten kendi ailesi yapar illa zor dualarada gerek yok devamli olmasina ve dua edilirken duasının duyulduguna icten inanmaskna gerek var.bunun haricknde gluten ve kazein( tahillar sut ve sut urunleri ornek) vermicek cocuguna kesinlikle tabi sekerli gidalarda.bol bol et yumurta tavuk balik gibi protein agirlikli beslicek mumkunse uzun bir zaman.beyin kimyasini duzeltmek gerek.

Okudunuz mu?  İsraf hakkında hadisler

Kayıtsız Üye
Selam ve Dua ile, cevaplariniz için çok tesekkür ediyoruz.
Cocugun durumu biraz hafifledi gibi görünüyor su an.Tabiki ilk baslarda çocuk doktoruna ve piskologa basvuruldu.2-3 aydir tavsiyeler üzerine düzelme yerine durum doktordan cikip hocalara uzandi… ve özellikle düsünceleri,konusmalari dini acidan agirlikli ve bu yastaki cocugun konusmayacagi cinsten oldugu için aile arastirarak bu yollara basvurdu.Su an Kuran tedavisinden sanki biraz azaliyor.Ilk süphelerimiz pisikoloji üzerineydi baslarda ama tamamen imkansiz gibi görünüyor o dalda yardim alamadik.InsaAllah dahada iyiye gidecek.Biz yinede soralim dedik: Acaba hiç bu tür rahatsizlik yasayipta atlatan varmi,?Var ise: nasil?Biz yetiskinler kendimize nefsimize hakim davranip negatif biseyler oldugu zaman dua ediyoruz veyahut beynimizde bastirabiliyoruz -aklimizdan kontröllü bisekilde men edebiliyoruz..Bir çocuga bunu haliyle anlatip yaptiramiyoruz.Tekrardan cevaplariniz için tesekkür ederiz.Allaha emanet olun,saygilar

Okudunuz mu?  Sahabe mürseli ne demektir?

Kayıtsız Üye
Benim on yasinda kizim var bir haftadir içinde ses geldigini ona yapmasi gereken seyleri soyledigini soyluyor edep disi seyler bunlar annene deme sakla dediklerini diyoe okurken kizimi faydasi yok ise yaramiyorki diyor diyor kizim neyapacagimi sasirdim doktor demeyin küçük bir yerdeyim yok baska biyere de eşim goturmez elestirmeyin lütfen hayat imtihan ben baba var ama yok olan bir anneyim hoca bilen varsa bana yardımcı olsun lütfen

Okudunuz mu?  Uyurken Başıma Dokunan Yaratık

çocuğa cin musallat olursa

Bu kategoride yer alan Kuran okuma hatim etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocukta iki aydır musallat, çaresiziz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.