Anasayfa
29 Ocak 2024, 7:07
Sohbet
Yönetici

Beddua etmek istemiyorum ama zor durumda kaldım

Beddua etmek istemiyorum ama zor durumda kaldım

zarifbirkalem
Selamunaleyküm .
Benim dunyevi bir meselem var icimde yara olan .bundan 1-2 ay önce 10 aylık gorustugum kisıden sebesizce terkedildim beni bir turlu sevemedigini söyledi .aynı okul ve aynı sınıftaydık benden kopyalar cekti,odevlerini hazırladım sınavlarda notlarımı paylastım .ama sınavların bittigi hafta beni bıraktı.Bu da çok zoruma gitti.6 ay boyunca pesimden kosan insan seni sevmiyorum diyemem ama istediğim kadar ve çok değil diyip 10 ay boyunca beni oyaladı.yani kısaca sınavlara kadar baya iyi rol yaptı ben de namaz kılıyor diye gunahıma girmez sandım .Cunku ben karsı cinsle gorusme konularına evlenmeden sıcak bakmayan biriyim ve yaşlarımız 21-22.evet dememin sebebi de ezan okunurken yemin ederek seninle gercekten oynamıyorum demesiydi ve namaz kılmasıydı.Ayrılırken çok konusmadım istemedim içime attım ve konuştuktan sonra cekip gittim .Cunku kendimi kullanılmış hissetim ama o bana canımı yakacak sozler sarf etmeye devam etti hicbir sey yapmamısken.Ama icimdeki sızı geçmedi.Allaha havale ettim ama yinede dinmedi.onla ilgili yeni bir bilgi aldım ve bir konu da daha kandırıldığımı anladım bu olay da beddua etmemek için Zor tuttum kendimi.ve bu dolmuşluk,sabrımı zorlamaya başladı çünkü ona 10 ay boyunca baya sabrettim.Bu durum beni isyana suruklemeye basladı.iyi bir insan oldugum halde neden boyle bir kişiyle karsılastırdı beni diye rabbime kızdım (affetsin ) Cunku ben hayırlı insanlarla karsılasayım diye bol bol dua ediyordum ve boyle biri ile karsılasmak ,gercek yuzunu sonradan gormek çok buyuk hayal kırıklıgı olusturdu bende ve umudumun tukenmesine yol actı .ne yapmalıyım ? Beddua etsem sanki gecıcek gibi ama ben daha kimseye beddua etmedim .Bana yardım edin.onun içi rahat vicdanı rahat cunku benı kullanamdıgını düşünüyor.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin (sav) soy ağacı

Yorum: Beddua etmek istemiyorum ama zor durumda kaldım

vel Fecr
o kadar haramın içinde birde Allah’a sitem ediyorsunuz. kalkmış namaz ehliydik bilmem ne diyorsunuz. söyleyin sizin meselenin neresinden tutalım ?

Allahın razı olmadığı bir durumda Allah’a dua edip ve neticesinde o kadar günaha girip terkedildikten sonra Allah’a sitem etmek.

Okudunuz mu?  Meditasyon caiz midir

siz önce bir kendinize bakın halinizi tefekkür edin. bazı şeyleri idrak ettikten sonra gelin konu açın.

en kısa zamanda tevbe istiğfar edin.

bir müslüman dua ederken dinin gereklilikleri içinde dua etmeli.

örn: adamın piyangodan para kazanıp cami yaptırması kadar tezat bir şey olamaz.

Okudunuz mu?  Şeytanın insanlara karşı hileleri nelerdir?

Yorum: Beddua etmek istemiyorum ama zor durumda kaldım

zarifbirkalem
siz baya kesin konuşuyorsunuz benim yaşadığım hayatla ya da gösterdiğim davranışlarla .Beni tanımadan ne haddinize bu yargılara varmak ! Böyle konuşarak benim de hakkıma girdiniz .ne yapcaksınız bakalım ? siz benim tövbe edip etmediğime,haram işleyip işlemediğime bakıcağınıza başkasının hakkına nasıl girilmeyeceğinizi öğrenin ilk önce. yazık bu sözlerine karşı da hakkımı da helal etmiyorum.istediğiniz kadar terbiyesiz ,iftira boyuttunda eleştirel düşüncelerinizi sarf edebilirsiniz.

Okudunuz mu?  İslam ile hristiyanlığı karşılaştırma tablosu

Yorum: Beddua etmek istemiyorum ama zor durumda kaldım

imam
< iyi bir insan oldugum halde neden boyle bir kişiyle karsılastırdı beni diye rabbime kızdım (affetsin ) >
Zarfikalem kardeş
Sitemin kendine olmalı… Çünkü dinen bu yaptığın bir hatadır. 🙂
Bir de, Allah Teala seni o günahtan kurtarıp ve seni hak etmeyen birinden uzaklaştırdığı için şükretmen lazım

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin fiziksel özellikleri

Kayıtsız Üye
merhaba ben bir aydan beri hiç iyi değilim sürekli içimden kendime kötü beddualar geçiyor istem dışı dua okuyorum tövbe ediyorum Allah im sen beni affet ben kendime başkasına kötü niyet beddua beslemiyorik diyorum acı çekiyorum kendime gelemiyorum uzun süre normale dönüyorum aklıma gelmiyor bir süre birden sanki kulağıma fikrime fısıldıyor yine kendime beddua geçiyor aklımdan ne yapmam lazım ne olursunuz yardımcı olun

Okudunuz mu?  Tevhit inancının özellikleri nelerdir?

tekrar merhaba hocam birde mesela bir rahatsızlığım var bu olacağına bu olsaydı diye aklıma vesvese düşüyor tövbe çekiyorum kelimei tevhid çekiyorum üst üste ama farkında olmadan yine aklıma düşüyor bir anda aklımdan geçiyor pişmanlık duyuyorum ama istemeden kalben beynen istemeden geçiyor kendime beddua yakınıma çevreme etmişim farkında olmadan bunun hükmü nedir

Okudunuz mu?  Hasta olan babam için dua edin

Beddua , hayırlı insanlarla karşılaşmak için dua

Bu kategoride yer alan Abdestin vacipleri nelerdir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beddua etmek istemiyorum ama zor durumda kaldım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.